Billedbøger Bøger til godnatlæsning for børn Børnebøger Børnebøger 0-2 år Børnebøger 3-5 år Carlsen HuskMitNavn Sjove børnebøger

HuskMitNavn om Pegebogen: Voksne er tit mere kalkede til, men børnene skal nok fange den

HuskMitNavn, Pegebogen, papbog. Billedbog, Kunstbog

Billedkunsteren HuskMitNavn har med Pegebogen skabt en ny form for børnebog, hvor barnet skal lege med ved at lade sin finger blive en del af billedet. Pegebogen giver et godt samspil mellem barnet og den voksne – og kan blive en ny godnathistorie-favorit for de mindste.


For et par år siden tegnede kunstneren HuskMitNavn en tegning – af en elefant, hvor beskueren kunne sætte sin finger og færdiggøre elefantens snabel. Det er da egentlig en god idé til en bog, tænkte han. Senere ramte inspirationen som et lyn, og han færdiggjorde en lang række illustrationer i samme stil – en stil, hvor læseren bliver en aktiv del af fortællingen og værket ved at lege med.

HuskMitNavn om Pegebogen: Voksne er tit mere kalkede til, men børnene skal nok fange den

”Jeg kan godt lide at tage et genkendeligt medie som en bog og så tage udgangspunkt i, hvad kan det her andet end, at man ‘bare’ sidder og læser den.

Det, der er skægt, når man læser en bog sammen med sine børn, det er samspillet mellem barnet og den voksne. Og her kan man sidde og udforske siderne, og barnet skal finde denne her røde prik. Det er lidt en blanding mellem en børnebog og et billedkunstsprojekt,” siger HuskMitNavn.

De voksne er kalket til

HuskMitNavns billedverden rammer bredt, og derfor er det heller ikke svært, når illustrationerne skal tilpasses det helt unge publikum. Det er nemlig nemmere for børn at lære og forstå, hvad der sker i den skøre billedverden end de voksne.

LÆS OGSÅ: HuskMitNavn om Mumi: Det er en sjældent fantastisk tekst – og billeder i særklasse

”Det handler mere om, om de voksne forstår det. Det er ikke så meget om børnene er med på den, de skal nok være med på den langt hen ad vejen. Men de voksne er tit mere kalket til. Så når man laver ting til børn, skal man huske at have de voksne med. Børnene skal nok klare den,” siger HuskMitNavn.

Færre lange godnathistorier

”Jeg håber, at børnene bruger bogen til at få noget mere tid med deres forældre. Og omvendt, ” siger kunstneren og fortæller, at han godt kan blive overvældet, når han skal vælge en børnebog som godnathistorie, fordi mange af dem er lange.

Pegebogen, Huskmitnavn, Pegebog, Højtlæsning, Godnathistorie, Billedbøger for de mindste, papbog, papbøger

”Så når jeg laver en børnebog, prøver jeg at lave den kort og komprimeret, så man kan tage den ud og læse den på 10 minutter. Og så skal det også helst være en bog, man kan læse igen og igen og igen,” siger HuskMitNavn:

”Der er jo utroligt mange minder forbundet med børnebøger, når man vokser op. Og minderne går jo netop ud over selve bogen – de er tættere knyttet på situationen og oplevelsen. Så jeg håber da, den her bog kan skabe netop den slags minder.”  


HuskMitNavn: Pegebogen

Pegebogen, HuskMitNavn

Pegebogen er en sjov papbog til børn, hvor de selv kan lege med under oplæsningen.

Hvert billede har en prik, og når en finger sættes på prikken, bliver den en del af billedet.

Lad barnet lege med og se en finger blive til en elefantsnabel, til udspringsvippen over et svømmebassin eller til ormen, som bliver spist af en fugl.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Pegebogen online, eller i din nærmeste boghandel.