Aktuelt Krimi Norske krimiforfattere

Heine Bakkeid. Den nye norske krimistjerne du ikke bør snyde dig selv for

Bakkeid

Jeg vil savne dig i morgen er første bog i en ny, anmelderrost krimiserie om den bistre tidligere afhøringsleder Thorkild Aske. Heine Bakkeid har med sine to første krimier formået at blive ‘the one to watch’ blandt norske krimiforfattere.

Intet passer bedre til vintermørke end krimilæsning, og Jeg vil savne dig i morgen er ikke bare 2019’s første krimi, det er også den første fra forfatter Heine Bakkeid, der er Norges nye store spændingstalent. Læsere og anmeldere er enige: Bakkeid kan det godt betale sig at holde øje med!

Læs også Årets bedste krimier 2018. Hvor mange har du læst? Få overblikket her

I Stavanger er den undseelige og forknytte Thorkild Aske netop blevet løsladt efter at have afsonet tre år for manddrab. På den anden side af fængselsmurene mødes han af ringeagt fra sine kolleger.

“Et spændningstalent af de store” – Aftenposten

Tynget af skyldfølelse og af kroniske smerter overtales han til at rejse til et fyr på en lille ø i Nordnorge for at påtage sig sagen om en forsvunden ung mand.

De lokale myndigheder har afskrevet sagen som en drukneulykke, men den unge mands mor insisterer på, at de finder hans lig.

Men da efterårsstormene skyller et lig i land, tilhører det ikke den unge mand, det er derimod liget af en kvinde. Uden ansigt.

Thorkild Aske tror han er alene på den tilsyneladende øde fyrholm, men det går snart op for ham, at det er han overhovedet ikke.

“Mesterligt malede scener (..) fortalt med overskud og høj spændingskurve.” – Stavanger Aftenblad


Jeg vil savne dig i morgen
udkommer den 8. januar 2019, og efterfølgeren Mød mig i paradis udkommer i juni samme år.

Læs også 5 krimier, du skal glæde dig til i starten af 2019

Da Mød mig i Paradis udkom i Norge, sammenlignede dagbladet VG Heine Bakkeids skrivestil med Jo Nesbøs, og hovedkarakteren Thorkild Aske blev sammenlignet med Harry Hole fra Nesbøs univers.

Til April 2019 kan man få lov at møde den norske krimidebutant på krimimessen i Horsens.

“Bemærk navnet Heine Bakkeid først som sidst (..) fascinerende nordic noir af høj kvalitet. (..) Bakkeid har skabt en karakter og et univers, som helt fortjent kan bringe ham ud til en stor læserskare (..) – VG om Mød mig paradis.


Uddrag af Jeg vil savne dig i morgen

Jeg gisper og trækker vejret dybt, før jeg begynder at kravle på maven over klipperne hen til vandkanten samtidig med, at jeg holder udkig efter nye bølger. Jeg kryber af sted, støttet af muslingeskaller og ujævnheder på klipperne, indtil jeg er så tæt på, at jeg kan røre liget med fingerspidserne.

Lidt efter kan jeg trække det hen imod mig og op på land. Jeg rejser mig op og begynder at slæbe kroppen efter mig hen over klipperne mod bådehuset.

– Jeg forstår ingenting, gisper jeg og slipper liget.

– Det er ikke Rasmus. Jeg synker våd og udmattet sammen på jorden ved siden af den kolde krop.

– Det er jo ikke engang en mand.


Køb Jeg vil savne dig i morgen online her eller i din nærmeste boghandel.