Bøger til baby Bøger til godnatlæsning for børn Børnebøger Børnebøger 0-2 år Carlsen

Vil dit barn ikke sove? Ny bog guider til god søvn – allerede fra 5 måneder

Vil dit barn ikke sove? Ny bog guider til god søvn – allerede fra 5 måneder

Sov godt, Lille Ræv! af søvncoach Hanna Bergenkull indeholder både en sød godnathistorie og konkrete råd til bedre søvn for dit barn – og måske endda hele familien.


Dit barn kan ikke sove. Det er meget almindeligt og helt normalt, men samtidig et problem man som forælder virkelig gerne vil gøre noget ved! Men det kan være svært for både barnet og forælderen at opnå rammerne for en god nats søvn. Hanna Bergenkull har med denne bog udviklet en metode til at skabe tryghed for barnet i søvnen.


Barn kan ikke sove, Hanna Bergenkull, Lille Ræv

Hanna Bergenkull er uddannet pædagog og rådgiver og foredragsholder inden for familierådgivning. Hun har specialiseret sig i søvnmønstre, og oplevede som mor til tre børn, hvor hårdt det kan være for hele familien, når ens barn ikke kan sove. Litteraturen kom til kort om spædbørns søvn, og hun udviklede derfor sin egen metode og billedbog, der kan bruges, fra barnet er spæd .

Med en overvældende positiv respons, har Hanna Bergenkulls metode hjulpet mange familier med at skabe sunde og trygge rammer for barnets søvn, og hun understreger, at det kan lade sig gøre at gøre noget ved børns søvnproblemer.

At sove er en gave! Tal rart om sengen og om det at skulle sove.

Bogen kombinerer den søde godnathistorie om Lille Ræv og Store Ræv til barnet, som ikke kan sove, og en faktadel med information om, hvordan du løser søvnproblemer for de alleryngste, men også de lidt større børn.

LÆS MERE: En overlevelsesguide til forældre, der skal læse den samme godnathistorie for 117. gang

I Sov godt, Lille Ræv! læser Store Ræv hver aften inden sengetid en godnathistorie for Lille Ræv, og den elsker, når Store Ræv læser op. Lille Ræv bliver meget tryg, når den hører Store Rævs stemme.

Store Ræv anvender sin stemme på vej ud af rummet for at gøre Lille Ræv opmærksom på, at den nu går ud af værelset. Store Ræv bruger sin stemme uden for rummet for at huske Lille Ræv på, at den ikke er alene.

Når barnet er klar over, at du forlader rummet, øges dets følelse af tryghed. Det at vide, at du stadig er uden for rummet, bør være det sidste, som dit barn opfatter, inden det falder i søvn. Dette skaber gode forudsætninger for barnet på sigt, så det kan falde i søvn på egen hånd, når det vågner i løbet af natten. Husk barnet på, at du altid befinder dig uden for rummet og er der, når det behøves.

En af grundstenene til at forbedre søvnen findes i selve indsovningen, altså hvordan barnet falder i søvn. Et vigtigt aspekt er, at barnet er vågent og bevidst om, at du forlader rummet.

Det er vigtigt, at du hjælper barnet med at lægge sig ned og nærme sig søvnen. Når barnet er afslappet, men vågent, forlader du rummet. Børn, som har lært at falde i søvn uden en forældre i rummet, kan på sigt også falde i søvn af sig selv, når de vågner om natten.

LÆS MERE: Kom godt i gang med godnatlæsning for dit lille barn. Lækre bøger til de 2-årige

Som forældre udgør du, sammen med den øvrige familie og venner, barnets flok, og din stemme er barnets forbindelse til resten af flokken. Lad derfor dit barn høre dig støje lidt rundtom i hjemmet og høre dig (sam)tale omkring sengetid. Det giver barnet en følelse af kontrol og skaber tryghed.

Bogen giver forældre et grundlæggende kendskab til, hvordan søvnen fungerer og en vejledning til søvntræningens forskellige stadier. Bogen bygger på forfatterens egne erfaringer som søvncoach for familier med småbørn.

Glæd dig til igen at være udhvilet og kunne slappe af, når dit barn sover.

Vi sover mere trygt, når vi har kontrol over, hvor vores folk og familiemedlemmer befinder sig!

Barn kan ikke sove, Hanna Bergenkull, Lille Ræv


Sov godt, Lille Ræv! Hanna Bergenkull

En bog til dig der ønsker uproblematisk putning af dit spædbarn. Bogen er skrevet af søvncoachen Hanna Bergenkull.

Sov godt, Lille Ræv! er en billedbog, der er om en nem metode til at få dit spædbarn til at sove på. Metoden er illustreret gennem billeder i bogen.

Sov godt, Lille ræv! indeholder en godnathistorie om Lille Ræv der skal puttes af Store Ræv – men som simpelthen ikke kan falde i søvn.

Den indeholder også en guide til forældre, med tips til hvordan man får indarbejdet en god søvnrytme hos sit barn.

Fra ca. 12 mdr.

Du kan købe Sov godt, Lille Ræv online eller i din nærmeste boghandel.