Børnebøger Bøger til unge Carlsen Sarah Engell

Fængslende grafisk roman om psykisk sygdom. Fuglemanden modtager prisen som Bedste Danske Tegneserie 2018

Fuglemanden, Sarah engell, psykisk sygdom, ungdomslitteratur, lilian brøgger, psykisk sygdom, graphic novelle, grafisk roman, ungdomsbog

Når ord og illustrationer smelter sammen til en helhed, kan der opstå en helt særlig magi. Det er netop tilfældet i den grafiske roman Fuglemanden af Sarah Engell og Lilian Brøgger, der netop har modtaget Claus Deleuran prisen som Bedste danske tegneserie 2018. 

Med Fuglemanden har forfatter Sarah Engell og illustrator Lilian Brøgger begået en smuk og fængslende grafisk roman om 17-årige Barbara og hendes kamp mod en psykisk sygdom, der langsomt sniger sig ind på hende.

Den grafiske roman udkom i foråret 2018 og har fået masser af rosende ord med på vejen af både læsere og anmeldere. Senest er den blevet hædret med prisen som Bedste Danske Tegneserie 2018, da årets Claus Deleuran Priser blev uddelt. Desuden var Fuglemanden nomineret til Undervisningsministeriets Skriverpris sidste år.

Læs et gratis uddrag af Fuglemanden her.

Forlaget Carlsen ønsker Sarah Engell og Lilian Brøgger stort tillykke med prisen. Carlsens forlagschef Christian Bach siger desuden:

“Med Fuglemanden har de begået et langtidsholdbart mesterværk, der tager det bedste fra ord og billeder og bruger det til at fortælle en utroligt rørende historie om et utroligt mørke, som alt for mange af os får berøring med i løbet af et liv, men også en historie, som holder fast i håbet.”

Fuglemanden, psykisk sygdom, sarah engell, lilian brøgger, grafisk roman, ungdomslitteratur, bedste danske tegneserie 2018Fuglemanden, psykisk sygdom, sarah engell, lilian brøgger, grafisk roman, ungdomslitteratur, bedste danske tegneserie 2018

“I virkeligheden startede det længe før fuglene. Jeg ved ikke præcis hvornår, det kom snigende. Som tåge. Måske var det allerede dengang mig og Arn dansede til den fest, og jeg var så sikker på alt muligt … Eller måske var det dengang, Alette talte over sig i en gløggbrandert og pludselig ikke længere var mormor. Og jeg sad der i sofaen og forsvandt så mærkeligt.”

– Fuglemanden

Fuglemanden af Sarah Engell og Lilian Brøgger

Fuglemanden, psykisk sygdom, sarah engell, lilian brøgger, grafisk roman, ungdomslitteratur

❤️❤️❤️❤️❤️ “Det er stærkt. Det er stort. Man bliver klemt om hjertet” – POLITIKEN

“Utrolig smukke og foruroligende illustrationer … Sarah Engell sætter dygtigt ord på de rigtig tunge følelser” – FOLKESKOLEN.DK

“Et ord: wow! Med lidt flere ord: så fantastisk bog, så fantastisk måde at gribe emnet an på, og så fed måde at indrage musikken.” – THIS FICTIONAL LIFE

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ “En fantastisk, vigtig og intens historie … Noget af det mest intense, jeg har oplevet længe”  – XENIAS BOGBLOG

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ “Fuldstændig enestående bog. Med magiske illustrationer, en fængslende historie og et fantastisk budskab.” – BOOKISH PIZZA LOVER

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ ” … en utrolig flot og fængslende historie.” – BOGTANKEN

Du kan købe Fuglemanden her.

Om Sarah Engell og Lilian Brøgger

Sarah Engell er en af de stærkeste stemmer inden for den realistiske ungdomsroman lige nu. Hun debuterede i 2009 med romanen Hvis bare … Siden har hun skrevet flere bøger for både unge og voksne, blandt andet bestselleren 21 måder at dø, som anmelderne kaldte “årtiets bedste ungdomsroman”.

Hendes seneste udgivelse Valget er noget så sjældent som en politisk ungdomsroman. Du kan læse mere om Sarah Engell her.

Lilian Brøgger er illustrator og uddannet fra Kunsthåndværkerskolen. Hun debuterede i 1975 med billedbogen Der hvor Linda bor. Siden har Lilian Brøgger illustreret et utal af børnebøger og er også blevet tildelt et hav af priser i tidens løb, inklusive Kulturministeriets illustratorpris. Du kan læse mere om Lillian Brøgger her.

Fuglemanden, psykisk sygdom, sarah engell, lilian brøgger, grafisk roman, ungdomslitteratur

Læs også: Q&A med Sarah Engell – Fuglemanden, drømmetydning og læsetips