Fagbøger

Forfatterliv: Emily Salomon. Fra blog til bog

Forfatterliv: Emily Salomon. Fra blog til bog

En kulturelitær starut sadler om

Da jeg startede min blog, emilysalomon.dk, for snart 6 år siden, var jeg lige blevet bachelor i litteraturvidenskab og var netop startet på min kandidat i moderne kultur. Hvis nogen dengang havde fortalt mig, at jeg i fremtiden skulle udgive en bog med guides til hvordan man lægger neglelak, hvad ens sommergarderobe skal indeholde og hvordan man tager de bedste feriebilleder, ville jeg have rystet på hovedet og leet.

Både fordi jeg egentlig ikke vidste særligt meget om de emner (jeg var faktisk usandsynligt dårlig til at tage billeder), men også fordi det jo lød som en noget letbenet omgang for sådan en kulturelitær starut.

Mæt af Sartre og Baudelaire
Men sandt at sige var jeg nok lidt mæt på Sartre og Baudelaire og det blev de letbenede emner, jeg fyldte min spirende blog med. Og som jeg fandt en stor glæde i at beskæftige mig med og dele med andre. Alt det som ikke hørte hjemme på Institut for Kunst og Kulturvidenskab, men som mit pigehovede altså også godt kunne lide. Tøj og mode, skønhed, madlavning, indretning og oplevelser. Det var rart for mig at skabe et frirum, hvor det var ok at tale om de ting og endda med andre ligesindede.

I starten famlede jeg mig frem og mit eneste pejlemærke var at jeg gerne ville dele ting, som jeg virkelig selv holdt af og kunne anbefale. Det er i øvrigt stadig min blogs grundpræmis. Og selvom bloggens form og emner ligger nogenlunde fast, så er det stadig et personligt projekt, der derfor udvikler sig sammen med mig og jeg bliver ved med at forsøge at sætte barren højere for mig selv, samt at finde på nye formater. Det skal være genkendeligt, men ikke forudsigeligt at følge med.

Hverdagsglamour_Page_128-02 kopi hverdagsglamour_zpsbclfm98d Emily2

De lyserøde briller
Da Lindhardt & Ringhof kontaktede mig og spurgte om ikke der var en bog gemt i mig, blev jeg både glad og nervøs. Jeg havde længe puslet med tanken om at lave en bogudgave af bloggen og det var rart at andre også kunne se idéen i det. Men kunne formatet mon bære det? Jeg er ikke ekspert i én decideret ting, men har dygtiggjort mig indenfor og har en stor passion omkring den vifte af emner, jeg beskæftiger mig med. Jeg ville gerne lave en bog, der var nem at gå til, i øjenhøjde og alligevel inspirerende. Og som favnede alle de emner som bloggen også indeholder og være indhyldet i bloggens fornemmeste præmis: At se livet gennem de lyserøde briller og huske at værdsætte alle de små ting.

Grønspættebog til piger
Og jeg synes faktisk det er lykkedes og er vanvittigt stolt af min lille, lyserøde bog, der udkom i sidste uge. Den er blevet den herligste lille ‘grønspættebog’ til piger. Fuld af helt nyt materiale, men nogle af de allermest populære indlæg fra bloggen har også fundet vej til dens sider. En bog hvor man kan slå ned på et givent opslag og bruge det til at gøre en lille smule mere ud af hverdagen. For det er jo trods alt de dage, der er flest af, men også dem vi hurtigst forsømmer.

Med ønsket om en glamourøs hverdag og en herlig sommer.

Klem

Emily

Læs mere om Emily Salomon her Emilysalomon.dk eller Facebook og Instagram