Danske romaner Fiktion Indefra Merete Pryds Helle

Merete Pryds Helle vinder De Gyldne Laurbær

Merete Pryds Helle vinder De Gyldne Laurbær

Det var en overrasket og synligt rørt Merete Pryds Helle, som modtog De Gyldne Laurbær på Det Kongelige Bibliotek.

Her skulle hun deltage i et arrangement, hvor Hendes Majestæt Dronning Margrethe fik overrakt en folkegave af Islands præsident Guðni Thorlacius Jóhannesson og fru Eliza Jean Reid; en nyoversat udgave af De Islandske Sagaer, som Merete Pryds Helle har været konsulent på.

Men inden det kom så langt, stod der pludselig kamerahold fra hele den danske presse, en større delegation fra hendes forlag, Lindhardt og Ringhof, samt formanden for De Gyldne Laurbær, Kenneth Pedersen.

“Laurbærkomiteen er meget begejstrede for valget af Merete Pryds Helle. Det er den helt rigtige vinder – en skønlitterær forfatter med stort F. Det er selvfølgelig oplagt, at hun får den på baggrund af hendes fremragende roman, Folkets Skønhed, men det er vigtigt at understrege, at det er for hele forfatterskabet, hun modtager prisen,” sagde han.

“Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er meget overrasket og meget rørt,” smilede Merete Pryds Helle.

Hendes anmelderroste bestseller, slægtsromanen Folkets Skønhed, er ind til videre også nomineret til Weekendavisens Litteraturpris, Danmarks Radios Romanpris og Politikens Litteraturpris.

IMG_8506 copyMerete Pryds Helle bliver interviewet af TV-Avisen. Foto: Søren Anker Madsen

IMG_6519Lindhardt og Ringhofs pressekoordinator Dennis Andersen fik pludselig travlt tirsdag eftermiddag med at arrangere interviews og købe blomster. Foto: Søren Anker Madsen

Læs mere og køb bogen her.