Fagbøger Mad og drikke

Bøf med franske ærter – når du vil forkæle dig selv. Få den hurtige og lækre opskrift fra Mad på 20 minutter herunder

mad på 20 minutter, bøf med franske retter header

Bøf med franske ærter er bare én af de mange velsmagende og hurtige retter, som du får i kogebogen Mad på 20 minutter. Få opskriften her!


Bøf med franske ærter er en klassiker fra det franske køkken, men det behøver hverken at være kompliceret eller tidskrævende at lave den dekadente middag.

LÆS OGSÅ: 12 gode og inspirerende kogebøger

I Mad på 20 minutter får du en række basis-opskrifter, hvor du (på forskellig vis) kan få retten færdig på 20 minutter. Udover opskrifterne får du forslag til, hvordan du kan trylle med dine rester. Kogebogen er til dig, der gerne vil spise lækker mad, men ikke har mulighed for at bruge for lang tid i køkkenet.

Velbekomme!

Få opskriften på bøf med franske ærter herunder.

Du kan købe Mad på 20 minutter online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 31 oktober.




Bøf med franske ærter, Mad på 20 minutter

BØF MED FRANSKE ÆRTER

4 PERSONER

Jeg vil altid argumentere for, at det er bedst, hvis to personer deler en god bøf, end at man partout skal have en hver af en måske lidt ringere kvalitet. Jeg foretrækker en ribeye eller nyretapper, der begge giver dejlige, kraftige bøffer. Jeg er ret glad for ærter, så det er der naturligvis til. Hvis du ikke lige har det, så overvej at lave de kartofler, som er til stroganoffen. De har også et fransk islæt og smager pragtfuldt. Eller du kan servere noget godt brød til.

INGREDIENSER

2 bøffer a ca. 225 g stykket

2 spsk. olie

25 g smør

5 timiankviste

3 fed hvidløg

1 skalotteløg

100 g bacon

100 g grønne bønner, friske eller fra frost

300 g ærter

100 g syltede perleløg på glas

1⁄2 dl kalvebouillon 25 g smør

Salt og peber

1 citron

1 hjertesalat


FREMGANGSMÅDE

Krydr bøfferne med salt og peber.

Varm en pande op, til den er meget varm. Kom olie på.

Brun bøfferne godt af på panden, ca. 1-2 minutter på hver side.

Skru ned for varmen, og kom smør, timian og hele fed hvidløg ved.

Steg bøfferne 3-4 minutter på panden afhængigt af tykkelsen. De skal helst ikke have for meget. Læg dem på en rist for at trække.

Pil løget, og skær det i strimler, mens bøfferne steger.

Skær bacon i tern, og rib bønnerne.

Svits løg og bacon på panden, til baconet har taget lidt farve, men ikke nødvendigvis er helt sprødt.

Kom ærter, perleløg, grønne bønner og bouillon på. Bring det i kog, og lad det koge i 2 minutter. Skru ned for varmen, og kom små tern af smør i. Vend det rundt, mens smørret smelter.

Smag til med salt, peber og citronsaft og citronskal.

Skyl salatbladene, og vend dem i lige inden servering.

Skær kødet ud i skiver, og læg det på toppen.




Thomas Alcayaga: Mad på 20 minutter

Lær at lave god og varieret mad på 20 minutter.

I denne kogebog finder du både opskrifter, der tager kun tager 20 minutter fra start til slut, og opskrifter, der kræver en indsats i køkkenet i 20 minutter, og hvor komfuret klarer resten. Derudover finder du en række basis-opskrifter, hvor du kan lave det meste i forvejen og få retten færdig på 20 minutter, og desuden forslag til, hvordan du kan trylle med dine rester.

Thomas Alcayaga er opskriftudvikler og har madsitet madetmere. Han er desuden kendt for B.T.s Det bedste af det billigste

Du kan købe Mad på 20 minutter online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.