Fiktion Fagbøger Inspirationslister og guides

Bøger til dig der savner Game of Thrones

Game of Thrones bøger

Har du også set og elsket serien Game of Thrones,  og leder efter lignende at fordybe dig i?

Her anbefaler vi 5 underholdende bøger, der er perfekte for Game of Thrones-fans.

England som et real-life Westeros

Game of Thrones bøger

Det handler den om: Bernard Cornwell er den engelske forfatter bag den spændende romanserie Saksernes fortællinger. Bogserien beskriver England i 8-900-tallet. Hovedpersonen er den saksiske Uhtred, der som barn bliver taget til fange og opdraget af danske vikinger. Som voksen vender han dog vikingerne ryggen og kæmper for, at England skal vinde det land tilbage, som vikingerne har erobret. Gennem serien følger vi Uhtred og hans efterkommeres kamp for England.

Derfor er den perfekt for GoT-fans: Fordi Cornwell beskriver et England, der nærmest kan minde om en virkelig version af Westeros. Romanserien er fyldt med blodige scener, store krige og intense magtkampe mellem to lande og deres folk. Og så er bøgerne faktisk, ligesom Game of Thrones, filmatiseret som TV-serie.

Serien består af 11 bøger. Første bog hedder Det sidste kongerige. Find den hos din boghandler eller online her.

Senest udkommet er Ulvekrigen.

-> Mangler du en oversigt over Cornwells vikingeserie? Få et overblik her.


Blodig, spændende og virkelig kongehistorie

Game of Thrones bøger

Det handler den om: Kortbogsserien Kongerækken er danmarkshistorie fortalt gennem de danske regenter. På under 100 sider får du spændende og ikke mindst underholdende viden om de danske kongers gøren og laden. Forfatterne, Anders Olling og Hans Erik Havsteen, står bag den populære podcastsserie Kongerækken, som er blevet downloadet over 1.000.000 gange.

Derfor er den perfekt for GoT-fans: Den danske kongerække er fyldt med vilde historier. Om konger, der blev konspireret imod af egne søskende og familiemedlemmer – ikke helt ulig familien Targaryen og Lannister – om vikingekonger og deres blodige død, og om hofintriger og politiske beslutninger der skabte stort påstyr. Det er sejt at kunne sin kongerække – og du vil opdage, at begivenhederne fra Game of Thrones slet ikke ligger så langt fra den royale virkelighed, som du troede …

-> Køb bøgerne som e-bog her, eller find dem på dit lokale bibliotek.


Dansk fantasy møder nordisk mytologi

Game of Thrones bøger

Det handler den om: Fantasy, krimi og nordiske guder krydser hinanden, da en række bestialske mord viser sig at hænge sammen med en urgammel profeti om verdens undergang. Anne kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord. En rødhåret pige bliver myrdet og får skåret et runetegn i ryggen. Men kort efter begynder rødhårede piger at blive dræbt på egnen, og tegnet er på dem alle.

Derfor er den perfekt for GoT-fans: Vidste du, at Game of Thrones gør stort brug af nordisk mytologi? Alt lige fra den store Ragnarok-lignende kamp med de hvide vandrere til Walter Freys efternavn har tykke forbindelser til den nordiske mytologi.
Ravnenes hvisken er en stærk fantasyroman, der også gør brug af nordisk mytologi. Og så er det også en virkelig spændende fortælling fyldt med plottwists, der vil få dig til at bide negle og holde vejret.

-> Køb bogen hos din boghandler eller online her.


Sci-fi giganten

Det handler den omSpejlbyen er det tredje bind i Justin Cronins medrivende trilogi, som handler om et virusudbrud, der har givet vampyrlignende væsener overtaget i verden. Små kolonier af overlevende mennesker må leve side om side med disse overnaturlige væsner, der konstant er på jagt efter nyt blod. Nu er alt stille, men varsler stilheden enden på mareridtet eller evig mørke? Kan de overlevende genopbygge samfundet og skabe en håbefuld fremtid? Forude venter den absolut sidste kamp mellem lys og mørke …

Derfor er den perfekt for GoT-fans: Plotmæssigt har Justin Cronins trilogi ikke meget til fælles med Game of Thrones – men GoT-fans vil til gengæld kunne genkende den dystre stemning, nervepirrende spænding og evindelige kamp for overlevelse. Og endnu bedre? Cronins sci-fi trilogi har muligvis læsestof nok til at vare helt til Game of Thrones‘ sæsonpremiere …

-> Køb bogen hos din boghandler eller online her.

Læs også de to første bøger i Justin Cronins berømte sci-fi serie.

-> Find Den første her.
-> Find De tolv her.


Vikingehelte

Game of Thrones bøger

Det handler den om: Sagnene om de nordiske guder og helte er levende og farverige beretninger om elskov og død, tapperhed og svaghed. De er blevet fortalt og genfortalt, læst og genlæst gennem generationer. Her er udvalgt 28 af de bedste sagn – fra Jordens skabelse til Ragnarok, om guderne Tor og Odin, Loke og Balder og helten Regnar Lodbrog og hans sønner.

Derfor er den perfekt for GoT-fans: Når du læser de store sagn, vil du ikke alene kunne genkende nogle elementer fra TV-serien, du vil også blive ført ind i et eventyrligt univers med overnaturlige væsener, guder, halvguder og meget andet. Sagnene om de nordiske guder er storslåede, medrivende og helt forunderlige.

-> Køb bogen hos din boghandler eller online her.

Har du brug for mere inspiration?

Så se her: Bøger til dig, der har Game of Thrones-abstinenser