Antiinflammatorisk kost – for begyndere indeholder 40 opskrifter på nemme antiinflammatoriske retter med friske råvarer, masser af grøntsager, fisk og kostfibre. Her får du en lækker opskrift fra bogen på quinoasalat med bønner og grillet laks.
Døjer du med overvægt, sukkertrang, allergi, kronisk træthed, smerter i kroppen, hududslæt, dårlig fordøjelse, oppustet mave og hovedpine? Så er du måske en af dem, der er ramt af en betændelsestilstand, kaldet kronisk inflammation, i kroppen.
Heldigvis kan du gøre meget for at bekæmpe denne tilstand og dermed reducere risikoen for følgerne af kronisk inflammation. Til at bekæmpe det er antiinflammatorisk mad opstået – som netop er det modsatte af tilstanden inflammation. Hvis du spiser antiinflammatorisk med mættet fedt kan du desuden undgå flere sygdomme. Flere vil mene, at dette er en sund livsstil, som er god for de fleste.
Derfor skal du vælge antiinflammatorisk mad
Antiinflammatorisk mad og regelmæssig motion kan hjælpe dig på vej til et liv med færre smerter, skavanker og give dig langt mere energi. Desuden er der god risiko for at undgå livsstilssygdomme som for eksempel hjertekarsygdomme, og du forbedrer mulighederne for at leve længere. Antiinflammatorisk mad er en sund kost med mange grøntsager, sunde olier og fede fisk, som indeholder sunde fedtstoffer, herunder omega 3-fedtsyrer. Særligt fede fisk indeholder omega 3-fedtsyrer. Det kan blandt andet være:
Laks
Makrel
Hellefisk
Så du skal kigge efter bestemte fødevarer og have en varieret kost, hvis du skal leve efter den antiinflammatoriske kost. Derudover indebærer det at spise antiinflammatorisk, at du skal holde dig fra tobak, kun drikke en begrænset mængde af alkohol, motionere, undgå at blive stresset, få god søvn og spise sund kost.
Flere undersøgelser peger på, at den mad, vi indtager, har stor betydning for, om en potentiel inflammation kan blive kronisk eller kortvarig. Så er du ramt af denne betændelsestilstand, er det formentligt et tegn på, at du må lægge din livsstil om.
Få en antiinflammatorisk livsstil med denne bog
Med bogen Antiinflammatorisk kost – for begyndere får du dels en guide til en hverdag med antiinflammatorisk kost, dels en plan for en to-ugers kvikstart, der kickstarter din krop og som bonus kan give et vægttab på op til fire kilo på to uger. Med bogen kan du generelt blive klogere på at få en antiinflammatorisk livsstil.
I Antiinflammatorisk kost – for begyndere er der masser af sunde opskrifter. Her får du en lækker opskrift fra bogen, som du kan starte ud med.
Quinoasalat med bønner og grillet laks.
Ingredienser
150 g laks uden skind
1 tsk olie
75 g kogt quinoa
200 g peberfrugt
100 g grønne bønner
1 spsk granatæblekerner
salt og peber
Fremgangsmåde
Smør laksen ind i olien, og grill den på en varm grillpande ca. 5-6 minutter på hver side, til den lige netop er mør.
Skyl quinoaen grundigt og kog den efter anvisningen på pakken.
Skyl grøntsagerne, og nip bønnerne.
Skær peberfrugten i meget tynde strimler, og kog bønnerne i letsaltet vand 1-3 minutter, til de er møre men stadig al dente. Overhæld dem med koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
Bland quinoa med peberfrugt, bønner, granatæblekerner, salt og peber.
Anret salaten med den bagte laks.
Antiinflammatorisk kost – for begyndere
Antiinflammatorisk kost indeholder en masse vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for, og giver samtidig en god fordøjelse, et stabilt blodsukker, øger forbrændingen og kan afhjælpe forskellige former for betændelsestilstande.
I denne bog får du 40 opskrifter på både morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider. De er nemme at lave, indeholder kun få råvarer og kan alle laves på relativt kort tid.
Forfatteren bag bogen Elizabeth Nebelong er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed. Hun er forfatter til flere bøger om vægttab, er foredragsholder og kostvejleder.
Antiinflammatorisk kost – for begyndere indeholder 40 opskrifter på nemme antiinflammatoriske retter med friske råvarer, masser af grøntsager, fisk og kostfibre. Her får du en lækker opskrift fra bogen på quinoasalat med bønner og grillet laks.
Døjer du med overvægt, sukkertrang, allergi, kronisk træthed, smerter i kroppen, hududslæt, dårlig fordøjelse, oppustet mave og hovedpine? Så er du måske en af dem, der er ramt af en betændelsestilstand, kaldet kronisk inflammation, i kroppen.
Heldigvis kan du gøre meget for at bekæmpe denne tilstand og dermed reducere risikoen for følgerne af kronisk inflammation. Til at bekæmpe det er antiinflammatorisk mad opstået – som netop er det modsatte af tilstanden inflammation. Hvis du spiser antiinflammatorisk med mættet fedt kan du desuden undgå flere sygdomme. Flere vil mene, at dette er en sund livsstil, som er god for de fleste.
Derfor skal du vælge antiinflammatorisk mad
Antiinflammatorisk mad og regelmæssig motion kan hjælpe dig på vej til et liv med færre smerter, skavanker og give dig langt mere energi. Desuden er der god risiko for at undgå livsstilssygdomme som for eksempel hjertekarsygdomme, og du forbedrer mulighederne for at leve længere. Antiinflammatorisk mad er en sund kost med mange grøntsager, sunde olier og fede fisk, som indeholder sunde fedtstoffer, herunder omega 3-fedtsyrer. Særligt fede fisk indeholder omega 3-fedtsyrer. Det kan blandt andet være:
Laks
Makrel
Hellefisk
Så du skal kigge efter bestemte fødevarer og have en varieret kost, hvis du skal leve efter den antiinflammatoriske kost. Derudover indebærer det at spise antiinflammatorisk, at du skal holde dig fra tobak, kun drikke en begrænset mængde af alkohol, motionere, undgå at blive stresset, få god søvn og spise sund kost.
Flere undersøgelser peger på, at den mad, vi indtager, har stor betydning for, om en potentiel inflammation kan blive kronisk eller kortvarig. Så er du ramt af denne betændelsestilstand, er det formentligt et tegn på, at du må lægge din livsstil om.
Få en antiinflammatorisk livsstil med denne bog
Med bogen Antiinflammatorisk kost – for begyndere får du dels en guide til en hverdag med antiinflammatorisk kost, dels en plan for en to-ugers kvikstart, der kickstarter din krop og som bonus kan give et vægttab på op til fire kilo på to uger. Med bogen kan du generelt blive klogere på at få en antiinflammatorisk livsstil.
I Antiinflammatorisk kost – for begyndere er der masser af sunde opskrifter. Her får du en lækker opskrift fra bogen, som du kan starte ud med.
Quinoasalat med bønner og grillet laks.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Smør laksen ind i olien, og grill den på en varm grillpande ca. 5-6 minutter på hver side, til den lige netop er mør.
Skyl quinoaen grundigt og kog den efter anvisningen på pakken.
Skyl grøntsagerne, og nip bønnerne.
Skær peberfrugten i meget tynde strimler, og kog bønnerne i letsaltet vand 1-3 minutter, til de er møre men stadig al dente. Overhæld dem med koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
Bland quinoa med peberfrugt, bønner, granatæblekerner, salt og peber.
Anret salaten med den bagte laks.
Antiinflammatorisk kost – for begyndere
Antiinflammatorisk kost indeholder en masse vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for, og giver samtidig en god fordøjelse, et stabilt blodsukker, øger forbrændingen og kan afhjælpe forskellige former for betændelsestilstande.
I denne bog får du 40 opskrifter på både morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider. De er nemme at lave, indeholder kun få råvarer og kan alle laves på relativt kort tid.
Forfatteren bag bogen Elizabeth Nebelong er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed. Hun er forfatter til flere bøger om vægttab, er foredragsholder og kostvejleder.
Du kan købe Antiinflammatorisk kost – for begyndere online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.
Andre læste også: