Fagbøger Strikkebog

Weichien Chan strikker med inspiration fra polarcirklen: Tundraen er min farvepalet

Weichien Chan The petite knitter Strik fra den arktiske skærgård

Weichien Chan har stor succes med at strikke smukke sweatre, sokker, huer og vanter inspireret af sit hjem tæt på polarcirklen.


Kom helt ned i tempo, og tag et smut til et landskab præget af isklædte, vidtstrakte tundradale og kolde vintre med den smukke coffee table-bog Strik fra den arktiske skærgård.

Weichien Chan, der står bag den succesfulde blog The Petite Knitter og instagramprofilen af samme navn, bor i Iqaluit, der ligger i Canada lige neden for polarcirklen. I Strik fra den arktiske skærgård bliver hendes kærlighed til strik og den unikke natur kombineret.

Weichien Chan strikker med inspiration fra polarcirklen: Tundraen er min farvepalet
Weichien Chans strik er holdt i afdæmpede nuancer, som passer til den unikke natur, hun er omgivet af. Foto: Kim Lightbody

Weichien Chan bor med sin kanin Saskie i den arktiske skærgård, hvor det er sweatervejr hele året. En afsondret legeplads for isbjørne, moskusokser, polarræve og -harer, hvidhvaler, narhvaler, rensdyr og hvalrosser. Strik fra den arktiske skærgård er Chans første bogudgivelse.

“Tundraen er min farvepalet. Mit strikdesign er en fortolkning af livet nord for den 60. breddegrad. Det indeholder mine oplevelser, mine indtryk, mine landskaber og min kærlighed til det Arktis, jeg er så heldig at kunne kalde mit hjem,” siger Weichien Chan i bogen.

LÆS OGSÅ: Interview med Kit Couture: Strik tager den tid, det tager – heldigvis!

Hyldest til langsomt liv uden materielle goder

Strik fra den arktiske skærgård har 15 jordnære strikkeopskrifter i afdæmpede farver og smukke mønstre inspireret af polarcirklens natur.

Det er en bog med meget mere end strikkeopskrifter på sweatre, sokker, huer og vanter, som passer til alle køn, aldre og størrelser. Det er en hyldest til Weichien Chans langsomme liv i Arktis i pagt med naturen og med begrænset adgang til materielle goder.

Weichien Chan strikker med inspiration fra polarcirklen: Tundraen er min farvepalet
Weichien Chan med sin nuttede roommate i hjemmet tæt ved polarcirklen – kaninen Saskie. Foto: Kim Lightbody

De mest nødvendige varer som dagligvarer og post bliver sendt med fragtfly. Hvis man går glip af sommerens forsyningsskibe, som kun sejler, når ishavet nogle få måneder er sejlbart, må man vente et år med at få varer.

“Ikke at have adgang til indkøbscentre og butikker har også lært mig at kræve mindre, at have behov for færre ting. Det har lært mig noget om minimalisme: Jo færre ting jeg ejer, jo mindre har jeg egentlig brug for,” siger Weichien Chan i bogen.

LÆS OGSÅ: Strik fra den arktiske skærgård: En hyldest til mønsterstrik, jordfarver og den smukke arktiske natur. Læs et uddrag af bogen her


Læs mere om Strik fra den arktiske skærgård

Weichien Chan strikker med inspiration fra polarcirklen: Tundraen er min farvepalet

Strik fra den arktiske skærgård er en hyldest til mønsterstrik og rare jordfarver. 

Weichien Chan bor ved polarcirklen i et landskab præget af isklædte bjerge, vidtstrakte tundradale og kolde vintre.

I denne bog bliver hendes kærlighed til strik og til den smukke natur kombineret i 15 opskrifter på sweatre, sokker, huer og vanter, der holder dig varm, uanset hvor langt nordpå du rejser.

Opskrifterne dyrker enkle pasformer, iøjnefaldende mønstre og afstemte farver. Størrelserne spænder fra teenage- til voksenstørrelser, og de mange diagrammer og gode råd om teknik, farve og garn, gør det nemt at komme i mål med selv mere komplicerede projekter.

Sammen med de stemningsfulde fotos giver bogen et indblik i det langsomme og nøjsomme liv i den arktiske skærgård, hvor naturen sætter dagsordenen og leverer enestående inspiration til smukt strik.

Du kan købe Strik fra den arktiske skærgård online fx på Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.