Amerikanske romaner Danske romaner Fagbøger Fiktion

5 helt nye bøger til dit forår

Fem fantastiske nye bøger, som vi her på forlaget har glædet os til at sende ud til læserne de første tre måneder af 2020.


Vi har samlet en liste med nogle af de første bøger, vi har valgt at udgive her i 2020. Her kan du finde masser af store læseoplevelser til natbordet, sommerhuset eller til pendlerturen, når vi forhåbentlig snart må begive os ud i verden igen.
Ny fra tryk: Øjet der ser

Warwick serien
Jeffrey Archer

Den verdenskendte forfatter Jeffrey Archer udgiver første bog i en helt ny serie, der har fået navnet Warwick-serien.

Øjet der ser er guf for alle os, der er blevet færdige med Clifton-krøniken eller bare længes efter en storslået skæbnefortælling.

LÆS OGSÅ: Ny serie fra bestsellerforfatter Jeffrey Archer. Smuglæs i Øjet der ser

Den unge mand William Warwick beslutter sig på trods af sin fars ønske for at søge optagelse i Metropolitan Police, istedet for at blive føl i familiens advokatfirma. Det bliver begyndelse til et spændende drama, som vi glæder os til at følge i de kommende bøger.

Du kan købe Øjet der ser online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel. Bogen kan også fås som e-bog og lydbog.
Essays af Paul Auster: Samtaler med fremmede

Samtaler med fremmede
Paul Auster

Det er altid en fest på forlaget, når der er ny Auster-bog på vej. Vi er vilde med hans forfatterskab – og har også været så heldige at have besøg af Paul Auster flere gange.

LÆS OGSÅ: “Man skal aldrig undervurdere bogens magt”: 10 kloge Paul Auster-citater

Samtaler med fremmede er en samling af tekster, som er skrevet og samlet fra de seneste 50 år. De 44 tekster giver et bredt og mangefacetteret billede af Paul Auster, hans tanker og reflektioner over en bred vifte af emner: korte filosofiske meditationer, politiske tekster og tekster om hans livs rejse med den højt elskede skrivemaskine.

Du kan købe Paul Austers Samtaler med fremmede online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Afhopperne af Jesper Clemmensen

Afhopperne
Jesper Clemmensen

Måske årets historiske bog? Vi skulle på forlaget have haft besøg af 95-årige Jan Rocek, der er en af hovedpersonerne i Jesper Clemmensens vildt velskrevne og meget spændende beretning, Afhopperne. Det satte corono-pandemien en stopper for, men bogen bliver I ikke snydt for.

Jan Rocek bor i dag i USA, men 1960 hoppede han sammen med sin kone, svigermor og to små drenge over rælingen på den østtyske færge Seebad Ahlbeck og blev reddet i land. Dagen efter gjorde familiens gode venner dem kunststykket efter og sluttede dermed årtiers undertrykkelse af to jødiske familier i Østeuropa.

Jesper Clemmensen har tidligere haft stor succes med de historiske faktaromaner Flugtrute Østersøen og Skyggemand. To researchtunge bøger om DDR og den kolde krig.

LÆS OGSÅ: Smugkig: Nye bøger vi glæder os til i 2020

Du kan købe Afhopperne online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra den 20. marts.


Alle himlens fugle, dystopi, Rakel Haslund-Gjerrild

En ukendt katastrofe har lagt landet øde, og fuglene på himlen er det eneste, der fylder en ung kvindes liv. Dem og den daglige overlevelse.

Men uden andre mennesker begynder ordene at forsvinde for hende. Og uden sprog bliver verden stadig sværere at fastholde.

I romanen Alle himlens fugle skriver Rakel Haslund-Gjerrild poetisk om ensomhed og længsel, om hav, vind og fugle.

Samtidig skriver hun om et af de værste skrækscenarier, man kan forestille sig: At være den eneste overlevende i en forladt verden.

Du kan købe Alle himlens fugle online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Linda Boström Knusgård: Oktoberbarn

Oktoberbarn
Linda Boström Knausgård

Linda Boström Knausgård, som gennem ni år frem til 2016 var gift med Karl Ove Knausgård, har kæmpet med psykisk sygdom hele sit liv.

I Oktoberbarn skriver hun ærligt om sin indlæggelse på en psykiatrisk afdeling (kaldet Fabrikken) fra 2013 til 2017 og om elektrochokbehandling og den dybe depression, hun ryger ud i.

LÆS OGSÅ: Linda Boström Knausgård skriver selvbiografisk roman om depression, elektrochok og hukommelsestab

Den svenske forfatters selvbiografiske roman er et heftigt opgør med psykiatrien, og på fornem vis fletter hun minder fra sit liv ind mellem alle uhyrlighederne på Fabrikken.

Du kan købe Oktoberbarn online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.