Aktuelt Indefra

Opmuntrende år for Lindhardt og Ringhof

Lindhardt og Ringhof, regnskab 2018

Lindhardt og Ringhofs regnskab for 2018 viser igen betydelig vækst i omsætningen og et overskud før skat på 18,6 mio. kr. Resultatet skal ses på baggrund af, at forlaget fortsat investerer massivt i den digitale forretning, hvor SAGA med 40.000 digitale udgivelser nu er blandt Europas førende.

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof kom ud af 2018 med et overskud før skat på 18,6 mio. kr. ud af en nettoomsætning på 391 mio. kr.

”Vi glæder os over vores stærke hold af forfattere og deres udgivelsers kvalitet og succes. Dette er det bedste resultat i forlagets historie, og vi har endda fastholdt det høje investeringsniveau i vores digitale forretning. Vores omsætning er igen vokset med ti procent i forhold til sidste år. År for år øger vi udgivelsesprogrammet, og i 2018 har vi udgivet mere end én bog i timen, når man medregner alle lande og formater,” siger administrerende direktør Lars Boesgaard.

I 2018 udkom Knud Romers længe ventede roman Kort over Paradis, som tog læserne og anmelderne med storm, lige som Merete Pryds Helles Vi kunne alt, Anne-Cathrine Riebnitzskys Smaragdsliberen, Mich Vraas Faith og Thomas Korsgaards En dag vil vi grine af det. Lindhardt og Ringhof var udgiver af årets suverænt største internationale biografiudgivelse, Michelle Obamas Min historie, som også blev en stor bestseller i Danmark i lighed med andre fagbøger som Peter Lund Madsens Frihedens pris, Hans Roslings Factfulness og pragtudgivelsen om Hammershøi af Annette Rosenvold Hvidt og Gertrud Oelsner.

I 2018 lanceredes også forlaget Storyhouse, som kom sikkert fra start med bl.a. Sofie Lindes Fårking gravid.

”Storyhouse beviste fra første dag, at der var plads på markedet til en historisk linje og populære biografier. Forlaget har haft fem titler på bestsellerlisterne, bl.a. Spurven som allerede er trykt i fire oplag,” siger Ole Sønnichsen, forlagschef for Storyhouse.

Samtlige redaktioner klarede sig flot og havde et særdeles opløftende julesalg. Carlsen har med ny ledelse leveret det bedste resultat i en årrække og etableret sig som landets førende inden for Young Adult-litteratur med forfattere som Sarah Engell, Kristina Aamand og Patrick Ness.

“Jeg er pavestolt af årets resultat – og endnu mere stolt af alle de vidunderlige børne- og ungdomsbøger, vi har udgivet. Vores gode resultat i 2018 viser, at børnebogen kan noget helt særligt i forhold til fordybelse, og det mærker læserne. Og de tager den fordybelse til sig, hvis vi arbejder målrettet, fokuseret og nytænkende både i forhold til indhold, form og formidling,” siger Carlsens forlagschef, Christian Bach.

“Overordnet set er det danske marked for oversat skønlitteratur domineret af få men markante brands, både inden for genrelitteratur og almindelig skønlitteratur. Desto mere positivt er det at konstatere, at Lindhardt og Ringhofs oversatte program viste en fremgang i forhold til 2017. Ligesom det er glædeligt at konstatere, at skønlitterære forfattere som Daniel Kehlmann, Karl Ove Knausgård, Margaret Atwood og Svetlana Aleksijevitj klarer sig flot i dette marked,” siger forlagschef for oversat skønlitteratur, Susanne Bent Andersen.

Lindhardt og Ringhofs forlag SAGA har i flere år været Danmarks suverænt største digitale forlag og fortsætter ekspansionen internationalt i bl.a. Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Holland, Spanien, Portugal og Polen. SAGA er allerede i dag det fjerdestørste lydbogsforlag i Tyskland og det tredjestørste digitale forlag i Sverige målt på antal titler.

Undervisningsforlagene hos L&R havde igen et stærkt år. Alinea vandt med 28 nye fagportaler øgede markedsandele, og med opkøbet af Specialpædagogisk Forlag har undervisningsforlagene styrket sin position med udgivelser til børn og unge med særlige udfordringer.

”Vi nærer fortsat en dyb kærlighed til den trykte bog og det klassiske boghåndværk. Bogen står stadig utrolig stærkt som medie på trods af den voldsomme kamp om danskernes tid. Vores egen digitale strategi bærer nu frugt, og derfor accelererer vi yderligere både på papir og digitalt. Vi glæder os til 2019, som vi ser særdeles lyst på. Vi har netop udgivet Puk Elgårds barske barndomserindringer Se mor, jeg danser, der er nyt fra Knausgård, Siri Hustvedt og Margaret Atwood, til maj udkommer Niels Krause-Kjærs Mørkeland, en opfølger til Kongekabale, og vi har lige skrevet kontrakt med forfatteren Ane Riel,” siger Lars Boesgaard.

Forlagshuset Lindhardt og Ringhof tæller også en række datterforlag, bl.a. Carlsen, Alinea, Akademisk Forlag, Storyhouse og Saga. Lindhardt og Ringhof er en del af Egmont, Danmarks største mediekoncern med aktiviteter i 30 lande og 6.600 medarbejdere. Egmont er en fond, som omsætter for 11,8 mia. kr. og støtter indsatser for børn og unge med 100 mio. kr. om året.