Fiktion

10 nye bøger du skal læse i helligdagene


Er der noget bedre end at bruge de mange skønne helligdage på at læse skønne bøger ?

Her er en liste med nye dejlige bøger, du kan fordybe dig i.

Mørkeland

Mørkeland

Niels Krause-Kjær har skrevet Mørkeland, som er en uafhængig fortsættelse af den filmatiserede roman Kongekabale.

LÆS OGSÅ: Kan man svindle med et folketingsvalg?

En ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet myrdes, dagen før der udskrives folketingsvalg, og der er mistanke om svindel på højeste plan i det danske demokrati. Journalisten Ulrik Torp, der efter en fyringsrunde er endt på kontanthjælp, sendes af Jobcenteret i virksomhedspraktik på Dagbladet og begynder at skrive om mordet. Den unge fuldmægtig havde angiveligt fået færten af det omfattende bedrag, og sammen med en praktikant kommer Ulrik Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der med alle midler synes parate til at forsvare samfundet mod en udemokratisk dagsorden styret af tweets og facebookopslag.

Mørkeland udkommer 16. maj, lige inden Store Bededags ferien. Du kan forudbestille den her.


Dukkeværkstedet

Historisk psykologisk roman, der tager læserne med til Jack the Rippers farefulde og ildelugtende London.

LÆS OGSÅ: 5 inspirerende bøger til dig, der elsker gribende historiske romaner

I Hyde Park strømmer folk til for at se byggeriet af Crystal Palace. Det gælder også unge Iris, der har taget en fridag fra arbejdet i Mrs. Salters Dukkeværksted. I parken møder hun den sære konservator Silas, der drømmer om at udstille sin samling af bizarre udstoppede dyr på Verdensudstillingen. Deres møde bliver for Silas starten på en altødelæggende besættelse – og skæbnesvangert for Iris og hendes drøm om at slå igennem som kunstner. 

Dukkeværkstedet udkommer 13. maj. Lige i tide til Store Bededag. Du kan forudbestille den her.


Anne, Sanne og Lis

For 38 år siden bragede Anne Linnet Band ind på den danske musikscene, og vi kom på fornavn med Anne, Sanne og Lis. Kvinderne med efternavnene Linnet, Salomonsen og Sørensen skabte sammen en række hits, som de turnerede landet rundt med. 

LÆS OGSÅ: Ægte girl power i 70’erne, da Anne, Sanne og Lis indtog scenen

Anne, Sanne og Lis er historien om en trio, der blev pionerer for generationer af kvinder og revolutionerede dansk pop og rock. Det er samtidigt fortællingen om tre store personligheder med egne karrierer og millioner af solgte plader. Trioen gik hver til sit efter blot et par år sammen, men i sommeren 2019 står de igen på scenen sammen.

Du kan købe Anne, Sanne og Lis online her eller i din foretrukne boghandel.


Dage i Cape May

Dage i Cape May er en erotisk og bevægende roman om kærlighed, troskab og loyalitet.

Cape May, New Jersey, 1957. Det unge, nygifte par Henry og Effie er på bryllupsrejse på det populære feriested udenfor sæsonen og ser frem til uforstyrret tid med hinanden.
Det går ikke helt som forventet, og ret hurtigt bliver de enige om at forkorte deres ophold. Den plan ændrer sig dog, da de møder deres glamourøse naboer, som de øjeblikkeligt tiltrækkes af: Den øde ferieby og de tomme sommerhuse bliver deres legeplads, men legen bliver mere og mere risikabel for det nygifte par – og den uskyld, de havde med til Cape May, slår store revner, inden de vender hjem.

Dage i Cape May udkommer 3. juni lige inden Grundlovsdag og Pinsen.

Du kan forudbestille den her.


Og så drukner jeg …

Hvis ikke du præsterer perfekt, er du en taber! Sådan tænker den 18-årige Josephine, der forsøger at være ligeså perfekt som sine venner.

Hun har lagt en plan for sit liv. Hun har valgt en fornuftig uddannelse, den rigtige kæreste og den korrekte diæt. Men der er noget, der sitrer i hende. Noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Får hende til at glemme ting.

Hvad er der galt med hende? Hvorfor kan hun ikke bare følge planen? Hun presser sig jo til det yderste. Presset er så stort, at Josephine er ved at drukne. Hun kan ikke få luft, men hun tør ikke råbe om hjælp. For hvis ikke hun kan alting, er hun jo ingenting.

LÆS OGSÅ: Fra provinspis til forventningspres, prestige og perfektionisme

Og så drukner jeg … er skrevet af Ditte Wiese, forfatteren til den meget roste Provinspis, der ligeledes giver de unge et talerør – eller rettere en megafon – så der kan komme fokus på de problemer, de kæmper med i dag.

Og så drukner jeg … udkommer 4. juni – lige inden Grundlovsdag og Pinsen. Du kan forudbestille den her.


Courtneys krig

Med Courtneys krig fortsætter Wilbur Smith den hæsblæsende og dramatiske historie om familien Courtney. Denne gang i en episk fortælling om mod, forræderi og udødelig kærlighed. 

LÆS OGSÅ: Rækkefølgen i Wilbur Smiths Courtney-serie. Få styr på romanerne her

Gerhard von Meerback kæmper, trods sin modstand mod nazisterne, for sit fædreland og håber på en dag at have mulighed for at hjælpe med at befri Tyskland fra Hitler og hans brutale regime. Men da hans enhed kastes ind i Anden Verdenskrigs blodigste slag, ved han, at hans chance for at overleve bliver mindre dag for dag. 

Du kan købe Courtneys krig i vores webshop her eller der, hvor du bedst kan lide at købe bøger.


Kannibalens lov

Brasilien under militærdiktaturet i 1970’erne: Efter sine forældres død beslutter en ung dansker sig for at rejse til Sydamerikas største land. Hans fars ungdomsven, forretningsmanden Viktor Holbrandt, er blevet en indflydelsesrig og magtfuld spiller i det brasilianske samfund, og fortælleren søger tjeneste i hans virksomhed SPARTA. Men efterhånden går det op for ham, at i skyggen af rigdommen, festerne og de smukke kvinder skjuler sig en brutal virkelighed.

Romanen er inspireret af en sand historie om den danske forretningsmand H.A. Boilesen, som blev myrdet på åben gade i São Paulo i 1971.

Kannibalens lov udkommer 6. juni – lige inden Pinsen. Du kan forudbestille den her.


Tværs over atlanten

Hvad får en mand på næsten 50 år til at beslutte sig for at ro over Atlanterhavet i en lille båd sammen med en god ven? Det svarer tidligere radio- og tv-vært Mads Vangsø, der er kendt fra bl.a. Tæskeholdet og Monkey Business, på i denne bog. Han deltog i løbet af vinteren 2018 og 2019 i verdens hårdeste ro-konkurrence, hvor deltagerne ror 4.500 kilometer fra De Kanariske Øer til Caribien. De hurtigste gør det på 29 dage, mens de sidste først kommer i mål efter mere end 60 dage på åbent hav. 

Tværs over Atlanten er Mads Vangsøs personlige fortælling om at stoppe op i livet og ønske sig noget helt andet. 

Tværs over Atlanten udkommer 29. maj – lige inden Kristi Himmelfartsferien.

Du kan forudbestille den her.


Izzy + Tristan

Izzy + Tristan er en pageturner af en kærlighedsroman, en moderne Romeo og Julie.

Tristan er 16 år, genial til skak og bor hos sin tante i Brooklyn sammen med sin fætter Marcus. Marcus er pusher og styrer nabolaget med hård hånd. Han udnytter bl.a. Tristan og hans skaktalent til at vinde penge fra folk. Da Izzy og hendes meget hvide familie flytter til den sorte bydel, forelsker hun og Tristan sig hovedkulds i hinanden. Men deres kærlighed giver dem store problemer – ikke kun fordi de kommer fra to helt forskellige miljøer, men også fordi Marcus er interesseret i Izzy og slet ikke kan tolerere, at Tristan ser Izzy.

Izzy + Trinstan udkommer 28. maj – lige inden Kristi Himmelfart.

Du kan forudbestille den her.


Lyset vi mistede

Lucy og Gabe er begge studerende i New York, da de mødes første gang d. 11. september 2001. Mens byen er i undtagelsestilstand, finder de trøst i hinanden på en dag, der forandrer deres liv – og verden – for altid.

LÆS OGSÅ: Når den første kærlighed er den største.

Fordi deres første møde fandt sted under så usædvanlige og dramatiske omstændigheder, er der fra start et særligt bånd mellem Lucy og Gabe. Men da Gabe forfølger en drøm om at blive krigsfotograf og rejser til Mellemøsten, og Lucy ønsker at blive i New York og arbejde med tv, må deres veje skilles. Over de følgende tretten år mødes de af flere omgange. Størstedelen af tiden er der kontinenter imellem dem, men det særlige bånd forbliver intakt. Til sidst bliver Lucy stillet overfor et svært valg. Var det skæbnen, at de i første omgang blev ført sammen? Er det det rette valg ikke at give kærligheden en chance til?

En roman om drømme, skæbne, jalousi, tilgivelse – og kærlighed. Om parforhold på godt og ondt. Om at turde tage en chance og satse alt.  

Du kan købe Lyset vi mistede som paperback online her eller i din yndlings boghandel.