Børnebøger Carlsen

10 citater: Derfor læser jeg højt for mine børn

10 citater: Derfor læser jeg højt for mine børn

Flere af os er vokset op med godnatlæsning inden sengetid. Og flere af os forbinder det med noget trygt, hyggeligt og vigtigt, som vi godt vil give videre. Men hvad er det egentligt, bøgerne kan, som vi gerne vil videregive? Hvad er det, højtlæsning betyder for os?

 

Vi har spurgt vores Facebook-følgere om, hvorfor de læser for deres børn. Og vi har fået mange smukke og vigtige svar. Her har vi udvalgt 10 citater fra 10 læsere, som fortæller os lidt om, hvad det er, højtlæsning kan.

Se alle svarene her på vores Facebook-side.


Derfor læser jeg for mine børn …

6

“En dag med travlhed, madlavning, oprydning er jo næsten almindelig i dagens Danmark. Derfor er det fantastisk, at man kan sætte sig i ro med børnene i armene eller på skødet og putte og læse bog og ikke mindst snakke om, hvad der sker i bogen. “ – Kristina Hansen

“Jeg har altid elsket bøger, og gør det naturligvis stadig. Jeg håber lidt, at jeg kan vække samme glæde for bøger, og de fantastiske verdener de lukker op for, hos mine børn.” – Marlis Engholm Schellbach Kragelund

7

Jeg læser for min datter af flere årsager. Det er en god måde at koble af på, og der kommer mange relevante emner som man kan tale om og dermed opnå ny viden.” – Kitt Lybech Bay

Bøger kan noget hverken virkelighed eller film kan. De udfordrer vores kreative hjerner, og fantasien får frit spil. Og så er det bare rigtig skægt at lave stemmer til figurerne i bøgerne …”  – Lene Veldt Pedersen

8

“Jeg læser for mine børn, fordi jeg elsker det. Og fordi at de elsker det. Vi læser godnathistorie hver aften.” – Mona Sand Salvesen

“Jeg læser for mine børn, fordi højtlæsning er det bedste minde fra min egen barndom.” – Anja Charlotte Sørensen

10


 

Hvorfor læser du højt for dine børn?