Børnebøger Carlsen

Ny serie af Alberte Winding om nysgerrige Anker og hans utålmodige far

Anker

Alberte Winding har skrevet en sjov og hverdagsnær billedbogsserie om den opfindsomme Anker, der altid udfordrer sin fars temperament, men som lige så ofte smelter hans hjerte.


Anker og råbemanden og Anker finder ting er skrevet i et finurligt sprog og sammen med Claus Bigums skøre tegninger, er der garanteret smil på læberne hos både børn og voksne. Her fortæller Alberte Winding om Anker med det grønne hår.

Hvem er Anker?

“Anker er hovedrollen i min nye højtlæsningsserie til de 2-5 årige. Han er en blød og kærlig unge, med en vild fantasi.”

Hvem har inspireret dig til historierne om Anker?


“Anker er ikke et bestemt barn, men mere en blanding af drenge jeg har mødt. Men Anker er typisk ham, der limer en gruppe sammen socialt; hans ego er sundt og godt forankret i en følsom sjæl. Måske er han lidt inspireret af min redaktørs søn, som jeg mest kender fra hendes beskrivelser af ham. Et barn midt i en stor og energisk familie, der evner at sætte farten ned og skabe sit eget, smukke og rolige rum.”


Hvad kan børn lære af Anker?

“Selvom Ankers far har et større temperament end Anker, så formår Anker at holde fast i sig selv, og det er altid far, der må overgive sig. Anker har ret i det meste, og alligevel handler det aldrig om at få ret for Anker. Han står egentlig bare og venter på, at far falder til ro, så de kan komme videre med livet i det rigtige tempo.”


Anker

Hvad kan voksne lære af Anker?

“Voksne kan lære, at børn har en særlig logik og en stor retfærdighedssans. Alt det vi går på kurser for at lære: meditation, afstresning, kommunikation, indre liv og så videre – det findes i den lille guru i børneværelset.”

Anker


Hvorfor har Anker grønt hår?

“Det er tegneren Claus Bigums valg, at Anker har fået grønt hår. Claus siger alt det usagte i en historie. Jeg tror, at han vil understrege, at Anker er helt sin egen.”


Alberte Winding

Anker og råbemanden: Anker og far er kommet for sent op, og de skal skynde sig, hvis de skal nå ud ad døren til tiden. Det mener far i hvert fald. Men Anker vil hellere bygge et slot af sin dyne og gemme en skat i havregrøden. Imens farer far rundt og råber: “Vi har sindssygt travlt!”

Køb Anker og råbemanden her eller i din foretrukne boghandel.

 


Alberte Winding

Anker finder ting: Anker og far er på vej hen til børnehaven. Undervejs finder Anker en masse spændende ting på jorden, som han absolut skal have med i tasken. Men far synes, at tingene er beskidte og fulde af bakterier, og hvad kan man i øvrigt bruge sådan noget gammelt skrammel til?

Køb Anker finder ting her eller i din foretrukne boghandel.

 


Alberte Winding
Alberte Winding
blev kendt som Luna i Bamses billedbog og har siden beriget os med smukke sange som Lyse nætter. Hun er forfatter til blandt andet billedbogsserien om Betty. Der udkommer yderligere to bøger om Anker i løbet af sommeren 2019.