Børnebøger Carlsen

Tal-atlet – Lær tal og former med kroppen

Tal-atlet – Lær tal og former med kroppen

Det kan være spændende for børn, men ikke altid lige let at lære tallene og formerne at kende. Hvilken rækkefølge kommer tallene i? Hvordan vender de? Hvad er forskellen på en firkant og et kvadrat?

Kroppen kan på magisk vis hjælpe hjernen med at huske, så for mange børn kan det være en stor hjælp at knytte bevægelser til mødet med tal og former, og man øger barnets matematiske opmærksomhed på en sjov og andeledes måde.

Lær tal og former med hele din krop

I Tal-atlet bog knyttes tal og former sammen med små remser, der gør det mere menings- fuldt at udføre de forskellige stillinger. Og på én og samme tid udfordres børnene i både skriftsprog, lydlig opmærksomhed, motorisk koordination, grundsanser, balance og samarbejde: De små remser inspirerer til kropslig afprøvning.

Den kropslige leg fremmer den sproglige opmærksomhed. Hjernen bliver mere vågen, og børnene kigger på hinanden og spejler hinandens bevægelser, hvilket fordrer den sociale glæde og opmærksomhed.

Den legende, fysiske og sociale tilgang sætter ovenikøbet gang i produktionen af ”glædeshormoner” i hjernen (dopamin og endorfiner), som har stor betydning for børnenes motivation i processen.

Tal-atlet – Lær tal og former med kroppen

Sådan bruges bogen

Læs eventuelt remsen først, mens I peger på og taler om de tegnede tal og former. Prøv dem derpå af sammen; nogle kan laves stående, andre liggende. Nogle er lette, og nogle er lidt sværere at lave, så justér sværhedsgraden efter børnenes alder. De steder, hvor det har været muligt, er der flere forslag til, hvordan tallene kan udformes, ligesom der også nogle steder er forslag til at være to om tallet eller formen.

Med små børn vælges de letteste stillinger, og med børn i indskolingen kan de sværeste versioner afprøves. Samarbejd også om at finde på versioner, hvor man kan vise tal og former på andre måder eller med flere børn end de viste eksempler.

LÆS OGSÅ: Alfabet-atlet – Bogstaver skal læres med kroppen

Tal-atlet – Lær tal og former med kroppen

Tal-atlet

Tal-atlet

Tal-atlet lærer du tal og former at kende med hele kroppen!

Hvert tal og form vises med en lille remse og ideer til, hvordan man kan forme det med sin krop. På den måde arbejder det sproglige og det kropslige sammen i et optimalt møde mellem alle sanser. Tal og former kan også dannes af flere børn sammen, så det bliver en endnu sjovere og social aktivitet at lære nye tal og former at kende.

Bogen er farverigt og underholdende illustreret af Dina Gellert.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Tal-atlet online her eller i din nærmeste boghandler.

Alfabet-atlet

Alfabet-atlet

Lær din krop dit alfabet – og bliv alfabet-atlet!

I Alfabet-atlet lærer du alle alfabetets bogstaver at kende, både store og små. Du lærer dem faktisk at kende med hele kroppen!

Hvert bogstav vises med en lille remse og ideer til, hvordan man kan forme bogstavet med sin krop. På den måde arbejder det sproglige og det kropslige sammen i et optimalt møde mellem alle sanser. Bogstaverne kan også dannes af flere børn sammen, så det bliver en endnu sjovere og social aktivitet at lære alfabetet at kende.

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Alfabet-atlet i online her eller i din nærmeste boghandler.


Flere bøger af Lotte Salling

Krible krable rim for de små (2014)

Lyt til løven – yogaremser for børn i samarbejde med Emmamaria Vincentz (2015)

Musetrin og troldetramp – massageremser for børn (2017)

Fra påskeæg til juleskæg – året rundt i rim (2017)

Hokus pokus filiyoga – remser og små yogaforløb i samarbejde med Emmamaria Vincentz (2017)

Ka’ selv ka’ du (2018)

Lotte Salling er forfatter til over 40 billedbøger for børn samt fagbøger til voksne med fokus på sproglig og kropslig inddragelse i læsningen. Hun er uddannet bevægelses- og afspændingspædagog og har i 25 år arbejdet med undervisning og sprogprojekter, hvor hun de senere år bl.a. har specialiseret sig i metoden dialogisk læsning.

Se mere på www.lottesalling.dk.