Amerikanske romaner Danske krimiforfattere Danske romaner Fiktion Historie

Smugkig: Her er de nye bøger, vi glæder os til at læse i 2020

NYE BØGER VI GLÆDER OS TIL 2020-2

Trænger du til noget nyt at læse? Der er masser af bogudgivelser på vej i 2020, som du kan kaste dig over – uanset om du er til psykologiske krimier, historiske romaner, romantiske thrillers eller noget helt fjerde.


Her er et smugkig på nogle af de bøger, vi glæder os til at læse i de kommende måneder.



Leif Davidsen: Forræderens børn

Forræderens børn, Leif Davidsen,

Giftmordet på en russisk mand i Ringkøbing bringer den tidligere elitesoldat Tor i forbindelse med den russiske efterretningstjeneste – og snart kastes både han og halvsøsteren Laila ud på en farefuld færd på tværs af det europæiske kontinent.

Men hvem var russeren i Ringkøbing? Og hvorfor skulle han dræbes?

Forræderens børn er Leif Davidsens selvstændige opfølger til bestselleren Djævelen i hullet, der udkom i 2016 – og et gensyn med søskendeparret Tor og Laila.

Du kan købe Forræderens børn online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra den 4. juni.


LÆS OGSÅ: Giftangreb i Salisbury inspirerede Leif Davidsen til Forræderens børn



Kate Elizabeth Russell: Min mørke Vanessa

Min mørke Vanessa

Som blot 15-årig indleder Vanessa Wye et forhold til læreren Jacob Strane. Han er 42, men trods aldersforskellen er deres forhold baseret på kærlighed.

Da Jacob Strane sytten år senere bliver anklaget for overgreb af en tidligere elev, er Vanessa chokeret. For hende er der nemlig ingen tvivl: Jacob Strane var hendes første, store kærlighed.

Men efterhånden som sagen ruller, bliver hun tvunget til at granske fortiden: Hvem forførte hvem? Hvor meget ville hun selv forholdet? Er hun også et offer?

En modig og stærk fortælling om kærlighedens gråzoner.

Du kan købe Min mørke Vanessa online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Det 21. århundredes svar på Lolita. Smuglæs i Min mørke Vanessa



Maren Uthaug: Striber på højkant: Kærlighed og Livet

Striber på højkant af Maren Uthaug, kærlighed, livet

Maren Uthaugs bagsidestriber i avisen Politiken har gennem seks år været et kendt og elsket indslag i tusinder af danskeres hverdag.

Nu samler Lindhardt og Ringhof sammen med Maren Uthaug de bedste og sjoveste striber i en bogserie – i små fine bøger til en god pris.

De første bøger i serien er Maren Uthaugs mest følsomme og filosofiske, sorteste og sjoveste striber om Kærligheden og Livet.

Den perfekte veninde- og værtindegave – eller bare til alle, der elsker Maren Uthaugs streg, humor og finurlige livsvisdom.

Du kan købe Maren Uthaugs Striber på højkant: Kærlighed og Livet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra d. 24. juni.



Mich Vraa: Vaniljehuset

Vaniljehuset, Mich Vraa, slægtsroman

En slægtsroman af Mich Vraa, forfatter til bestsellertrilogien om Dansk Vestindien.

I sit livs efterår ser den hjertesvage Dusinius Dich tilbage på et liv, som formede sig ganske anderledes, end nogen havde kunne forestille sig.

Da han som ung mand i 1800-tallet stiftede Vaniljehuset, var Dusinius fuld af ambitioner og gåpåmod. Men et langt liv med forvirrende forelskelser og lyssky forretningsforbindelser viste ham snart, at det er en svær kunst at stræbe efter de rigtige mål i livet.

Du kan købe Vaniljehuset online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra den 22. juni 2020.

<br>

LÆS OGSÅ: Ny bog fra Mich Vraa til sommer. Historisk roman om en fattig skomagersøn, der ikke blev ved sin læst



Åsa Hellberg: Velkommen til Flanagans

Velkommen til Flanagans af Åsa Hellberg

Velkommen til serien om Hotel Flanagans! Den svenske bestsellerforfatter Åsa Hellberg, har skrevet første bog i en ny historisk romanserie fuld af kærlighed, drama og intriger.

Første bog udspiller sig i 1960’ernes London på Hotel Flanagans, der er fuld af rige gæster og overdådige fester. Men modsat gæsterne er hotellets direktør, Linda Lansing, en helt almindelig kvinde fra Sverige, som har arvet hotellet fra sin engelske far.

Udfordret af både rollen som kvindelig hotelejer og af sin egen familie, der vil gøre alt for at tage hotellet fra hende, må Linda træffe en beslutning: Hvor langt vil hun gå for at holde sin fars livsværk på egne hænder?

Du kan købe Velkommen til Flanagans online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.



Karen Dionne: Den onde søster

Den onde søster

Rachel Cunningham er overbevist om, at hun er ansvarlig for sine forældres død og har derfor siddet i frivilligt eksil i 15 år på et psykiatrisk hospital.

Men efter nye oplysninger om mordene, må Rachel hjem for at lede efter svar i familiens hytte, der ligger isoleret i Upper Peninsulas skove i Michigan.

Familiens hjem er der, hvor Rachel altid har følt sig allermest tryg. Men i takt med at sandheden kommer frem om den skæbnesvangre dag, hvor hendes forældre blev slået ihjel, må Rachel indse, at et hjem kan være et sted fyldt med ubeskrivelig ondskab.

Du kan købe Den onde søster online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra d. 3. juli.


LÆS OGSÅ: 10 vildt gode krimier til de mørke aftener



Sønderjylland – Fortællinger fra grænselandet

Sønderjylland

Ny smuk bog i Danmarksserien, som tidligere har præsenteret os for fotos og tekster fra og om Bornholm og Limfjorden.

Sønderjylland har natur og landskaber som ingen andre steder i Danmark. Den sønderjyske mentalitet er også helt sin egen efter en omflakkende tilværelse gennem århundreder.

Bogen har bidrag af bl.a. Hans Jørgen Bonnichsen, Bertel Haarder, Gretelise Holm og Søren Ryge Petersen.

Du kan købe Sønderjylland online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra den 28. maj 2020.


LÆS OGSÅ: Det særligt sønderjyske



Anne-Marie Vedsø Olesen: Månen over Øen

Månen over Øen er en hæsblæsende filosofisk-dystopisk roman, der tager os med til fremtiden i demokratiet Superesse.

I år 2687 Post-Luna tager Superesses borgere beroligende medicin for at dulme deres dybe afhængighed af Supernettets stimuli. Kun Hypatia, der besidder et særligt gen, kan undvære det konstante rush. Hypatia forlader Superesse og tager ud på en ø, hvor hun bliver hjemsøgt af filosofihistoriens største spørgsmål. Men uanset hvor skarpe svar hun leverer, er der stadig ét spørgsmål, hun ikke kan undslippe: Spørgsmålet om hendes egen datter og det bånd, hun lod briste.

Du kan købe Månen over Øen online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra den 8. juni.



Colleen Hoover: Mørkt bedrag

Mørkt bedrag, romance, Colleen Hoover

Hvor langt er du villig til at gå for kærligheden?

Lowen er forfatter, men hendes karriere halter gevaldigt. Da hun en dag bliver tilbudt muligheden for at skrive en serie af bestsellerforfatteren Verity Crawford færdig, takker hun derfor straks ja.

Lowen tager til familien Crawfords hjem for at gennemgå Veritys noter. Men på Veritys kontor finder Lowen en ufærdig selvbiografi, hvor Verity beskriver de rædselsvækkende begivenheder, der ødelagde familien Crawford for altid.

Skal Lowen fortælle om sin opdagelse? Og hvad er der egentlig sket med Verity?

Mørkt bedrag er en gribende og nervepirrende romantisk thriller fra romance-dronningen Colleen Hoover.

Du kan købe Mørkt bedrag online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra den 11. juni.


LÆS OGSÅ: Prisbelønnede kærlighedsromaner. Læserne er vilde med Colleen Hoover!



Phoebe Locke: Manden i skyggerne

Manden i skyggerne

Manden i skyggerne er en nervepirrende psykologisk thriller til alle fans af Stephen King, Ruth Ware og Netflix-serien Stranger Things.

Det startede som en vandrehistorie blandt børn. Men den uhyggelige historie om Skyggemanden blev til en besættelse for Sadie og hendes venner – og skyggerne i mørket blev alt for virkelige.

Mange år efter er Sadies egen teenagedatter anklaget for mord, og hendes retssag chokerer landet over: Hvordan kan en pige så ung begå så voldsom en forbrydelse? Sadies hemmeligheder fra fortiden har indhentet hendes datter, og den forfærdelig sandhed om hvad der skete dengang vil måske endelig se dagens lys.

Romanen er inspireret af den virkelige retssag om “The Slender Man Stabbing”.

Du kan købe Manden i skyggerne online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.



Margaret Atwood: Røverbruden

Røverbruden af Margaret Atwood

Tre meget forskellige kvinder – Tony, Charis og Roz – mødes til frokost én gang om måneden. Det usædvanlige venskabs omdrejningspunkt er mindet om deres nu afdøde rivalinde Zenia, som samvittighedsløst stjal deres mænd én efter én – og derefter forsvandt.

Men en dag under frokosten træder den smukke, charmerende og lyslevende Zenia ind på restauranten – på jagt efter mere.

Med Røverbruden sætter Margaret Atwood tingene på spidsen og i perspektiv uden nogen form for politisk korrekthed. En tankevækkende, tidløs og underholdende roman om kvinder og dynamikkerne imellem kvinder.

Du kan købe Røverbruden online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra d. 16. juni.


LÆS OGSÅ: Margaret Atwood fortæller historier om det at være menneske



Det er genialt, det der – De største kampe, stadioner og stjerner

Det er genialt, det der De største kampe, stadioner og stjerner af Carsten Werge & Svend Gehrs & Flemming Toft

Tre af landets bedste fodboldkommentatorer gennem sammenlagt mere end fem årtier tager os med til deres største oplevelser med fodbold.

I Det er genialt, det der fortæller Svend Gehrs, Flemming Toft og Carsten Werge om minderige kampe, om møderne med de største stjerner, og de tager os med bag kulisserne på de bedste og de værste stadioner. De diskuterer også deres helt særlige fælles arbejde, udviklingen inden for både teknik og professionel fodbold, deres forberedelse og egen unikke stil – og fordele og ulemper ved at have en medkommentator!

Du kan købe Det er genialt, det der online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra d. 3. juni.


LÆS OGSÅ: Hyldest til dansk fodboldtriumf: EM 1992



Stina Dannerfjord & Isabel Christensen: Plantebaseret familiemad

Det giver rigtig god mening at spise mere grønt – for din krop og for miljøet. Men det kan være svært at lave om på sine madvaner, særligt i en travl hverdag.

I Plantebaseret familiemad af Stina Dannerfjord og Isabel Christensen er der ingen løftede pegefingre – kun enkle opskrifter og masser af gode råd til, hvordan du uge for uge kan gøre din hverdag mere grøn og lave kødfri mad til hele familien. Et skridt ad gangen kan du selv mærke efter, om også du får det bedre af at spise sundt, vælge fuldkorn, grønt og frugt og spise mindre kød og færre æg og mælkeprodukter.

Du kan købe Plantebaseret familiemad online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel fra d. 11. juni.