Fiktion Bøger til unge

Lolas San Francisco

Lolas San Francisco

Lola og naboens søn af Stephanie Perkins er den selvstændige fortsættelse på Anna og det franske kys. Bogen er en sød, sjov og hjertevarm fortælling om Lola, som bliver konfronteret med fyren fra hendes fortid, da der kommer en ny tilflytter til nabohuset i San Francisco.

San Francisco er en livlig, spændende og farverig by i det drømmelignende Californien, og Lola og naboens søn tager sin læser med på en rejse gennem de stejle gader, smukke parker og mange små butikker. Bogen har fyldt os med solskinsdrømme og rejsetrang, og derfor vil vi gerne invitere dig med på en rejse dertil. I dette indlæg kan du læse om nogle af de skønne steder fra Lolas hjemby.

Den Japanske Tehave

Den Japanske Tehave er ikke ret stor, til gengæld er den enormt smuk. De duftende, ædelstensfarvede blomster er perfekt afbalanceret med de kompliceret beskårne planter, der står i harmoniske grønne og blå nuancer. Små stier snor sig omkring buddhistiske statuer, damme med koi-karper, en rød pagode og en træbro, der er formet som månen. De eneste lyde, man hører, er fuglesang og den sagte klikken fra kameraer. Der er fredfyldt. Magisk.

Lolas San Francisco

Den Japanske Tehave ligger i Golden Gate Park, som er en af San Francisco mest velbesøgte parker. I forbindelse med Verdensudstillingen i 1894 blev Den Japanske Tehave tilføjet til Golden Gate Park som en midlertidig attraktion. Den Japanske Tehave blev dog hurtigt så populær, at man besluttede sig for at lade den blive, og i dag er det stadig en velbesøgt oase. I midten af tehaven ligger et berømt tehus, hvor man kan sidde med god udsigt og nyde en kop te, en lykkekage eller et stille øjeblik.

Lola besøger Den Japanske Tehave sammen med sin kæreste Max, og haven er bestemt også det helt perfekte sted til romantik, forelskelse og lange gåture hånd i hånd.

Find Den Japanske Tehave i Golden Gate Park eller brug adressen Golden Gate Park, 75 Hagiwara Tea Garden Drive.


Castro-kvarteret

Det velkendte ved Castro Street trøster mig – genskæret fra fortovene, duften af varme chokoladestykker, der strømmer ud fra Hot Cookie, gruppen af småsnakkende mænd, den tidlige halloweenudstilling i Cliff’s Varietys vindue.

Lola og drømmefyren Cricket bor begge på Castro Street. De er naboer, og de taler ofte til hinanden gennem deres vinduer på 1. sal. Castro Street er en af San Franciscos mest farverige gader og består af mange af de pastelfarvede viktorianske huse, som San Francisco er så kendt for. Husene står tæt sammen, og Crickets forsøg på at kravle fra sit vindue over til Lola er derfor slet ikke så faretruende umuligt, som det lyder.

Castro-kvarteret er desuden kendt for at være et af de kvarterer i San Francisco, hvor der bor mange homoseksuelle. Mange af husenes vinduer er derfor prydet med regnbueflag, og i kvarteret vil man finde mange små og alternative forretninger, der sælger sjove og håndlavede varer, der ikke er at finde andre steder.


Amoeba Records

Amoeba Records; den eneste ting jeg elsker ved det her kvarter. Amoeba er et kæmpestort beton-paradis fyldt med vinylplader, plakater og endeløse rækker af cd’er bag farvekodede genreskilte. Der er bare stadig noget specielt over musik, man kan holde i sine hænder.

Lige i nærheden af Golden Gate Park ligger Amoeba Records, som er en af de største, selvstændige musikforhandlere i USA. Det er et sted, der er fyldt med sjældne, fantastiske og helt ukendte plader, cd’er og videospil, og om aftenen optræder debuterende bands ofte med livemusik.

Lolas kæreste Max har en kammerat, der arbejder i Amoeba Records. Lola elsker at vandre rundt i butikken og gøre sig nye musikfund, og mellem de lange rækker af plader og cd’er møder hun en dag Cricket Bell, der buser ud med helt uventede og dybt romantiske ord. Det er en af bogens sødeste og mest hjerteskærende scener – og det er derfor ret sejt, at du kan finde stedet, hvor den udspiller sig.

Amoeba Records ligger på 1855 Haight Street.


Muir Woods

Det er flere år siden, jeg har været her sidst, men Muir Woods får mig stadig til at føle, at jeg er trådt ind i et eventyr. Det er en forhekset skov, det er jeg sikker på. Mellem træerne bor der onde skovånder og røde svampe med hvide pletter og feer, der frister de dødelige med gylden frugt. De amerikanske rødtræer har samme beroligende effekt på mig som månen. Ældgamle, smukke og vise.

Muir Woods er et fredet naturområde, der befinder sig 19 km. nord for San Francisco. Parken er over 2 kvadratkilometer stor og er kendt for sine høje amerikanske rødtræer og helt særlige lysindfald.

I bogen er det Lolas fædre, der tager Lola og Cricket med på udflugt i Muir Woods, og det viser sig at være den helt rigtige beslutning …

Muir Woods ligger et stykke fra San Francisco og kan findes på 1 Muir Woods Rd, Mill Valley.


Lombard Street

Vi finder en parkeringsplads i den berømte ende af Lombard Street, for foden af den stejle bakke med hårnålesving, som har fået øgenavnet “Den mest krogede vej i Amerika”. Den smalle zigzag-vej er belagt med røde sten og fyldt med farverige blomster.

Da Lola, Cricket og Lolas far, Andy, skal udbringe tærter fra Andys bageri, er de alle meget stressede. Ikke nok med at de er i tidsnød, de skal også navigere rundt på en af San Franciscos mest stejle og krogede gader for at nå hen til deres destination.

Lombard Street er ikke blot kendt for at være San Franciscos mest krogede gade, faktisk er gaden en af USA’s mest krogede gader. Slutningen af gaden munder nemlig ud i en bakke, der er 180 meter lang, og som består af 8 skarpe hårnalesving. Den anbefalede fartgrænse er 8 km/t, og vejen er (heldigvis) ensrettet.

Det kræver ikke meget andet end en hurtig billedsøgning for at forstå, hvorfor netop denne køretur stresser Lolas far så meget. Enhver bilist ville nok få en smule sved på panden af at skulle navigere rundt i så skarpe sving i en bil belæsset med tærter og sniksnakkende teenagere.

Du kan finde det snoede hjørne af Lombard Street på adressen 1070 Lombard Street.


Dolores, Dolores, Dolores

Hver gang jeg ser Dolores Street, tænker jeg på dig.” Ordene flyver ud af ham. “Dolores Park. Dolores Mission. Du er alle vegne i det her kvarter, du er det her kvarter.

I nærheden af Castro-kvarteret ligger Dolores Street, som både huser Dolores Park og Dolores Mission. Dolores Park er en fredfyldt bypark, der er meget populær blandt beboerne i San Francisco på byens mange solskinsdage. Parken er kendt for sin skønne udsigt over San Francisco Bay.

Dolores Mission er San Franciscos ældste, intakte bygning og blev bygget i 1776. Bygningen var, og er, hjem for missionære kristne, der forsøgte at omvende flere til deres tro og gøre andet kristent og kirkeligt arbejde. Oprindeligt blev Dolores Mission dedikeret til Skt. Francis af Assisi, men med tiden blev Dolores Mission og hele det omkringliggende område kendt under navnet Dolores på grund af en nærliggende vig ved navn Arroyo de Nuestra Señora de los Dolores

Lolas fulde navn er i virkeligheden Dolores, og de mange skilte med Dolores påtrykt, får altid Cricket til at tænke på hende. Det fortæller han hende også en stjerneklar nat, da de to går en tur sammen. På den måde smelter Cricket både Lolas – og vores – hjerter. For hvem kan modstå så søde ord?

Dolores Mission ligger på 16th Street, og Dolores Park ligger på hjørnet af 19th Street og Dolores Street.


LOLA_DK_forside_udkast2

Lola har et næsten perfekt liv. Hun bor i San Francisco sammen med sine to fædre, hendes kæreste er rockmusiker, og hun er en spirende modedesigner.

Men så flytter de berygtede Bell-tvillinger Calliope og Cricket tilbage til nabolaget i huset ved siden af Lola, og en fortid fyldt med smerte og kvaler bliver gravet frem. Cricket Bell er nemlig fyren, der knuste Lolas hjerte to år tidligere. Men kan en fyr fra Lolas fortid vise sig at være hendes store kærlighed?

Lola og naboens søn er en hjertevarm historie om at blive voksen og finde sig selv. Det er en selvstændig fortsættelse af Anna og det franske kys og byder på et gensyn med de elskede karakterer Anna og Étienne.

Køb Lola og naboens søn hos Saxo her.

About

LOVEBOOKS.dk er stedet for dig, der elsker kærlighedshistorier. Her samles læsere af alle slags kærlighedshistorier for at dele læseoplevelser med hinanden. Følg os på facebook, instagram og bloggen. LOVEBOOKS er en del af Lindhardt og Ringhof Forlag, og vi stræber efter at udgive og digitalisere de bedste bøger inden for romancegenren. Vi guider dig til de bedste læseoplevelser – uanset om du er til historiske dramaer, fantasy, chick-lit eller bare en god kærlighedsroman.