Fagbøger

How to be Parisian: Nederen (‘La lose’)

How to be Parisian: Nederen ('La lose')

Pariserinder er elegante. Stilsikre. Og selvsikre. Og hvis du også drømmer om at være en cool pariserinde, er der hjælp at hente i How to be Parisian – Kærlighed, Stil & Dårlige vaner, hvor fire pariserinder deler deres personlige syn på stil, kultur, attitude og mænd, alt imens de laver sjov med deres komplicerede, ofte modsatrettede følelser og væremåde.

Du kan bl.a. læse lister over, hvad der er allermest nederen: fejlsendte sms’er, en dynge af ulæste mails i indbakken og ubelejlige bumser på bagdelen. Læs uddraget her og del gerne dine tilføjelser til listen.

Nederen (‘La lose’)

* Det er den sms, som du sender til netop den veninde, som du er ved at svine til i sms’en. Simpelthen fordi du tænkte så meget på hende lige i det øjeblik, at du kom til at vælge hendes nummer ved en fejl.

* Værre. Når du hører dig selv sige undskyld til den samme veninde, som ikke et øjeblik tror på, at du er ked af det, og som kun lytter, fordi det fryder hende at se dig ydmyge dig selv.

* Det er den mand, som du støder ind i anden gang samme aften, der kommer smilende imod dig og siger: ”Hej, Anne”. Du hedder Audrey.

* Det er den strømpe, der løber, i samme øjeblik du sætter dig ned til en jobsamtale. Du tænker så meget på dette hul i strømpen, at det bliver til et hul i din hukommelse. Og til et hul i din bankkonto, fordi du nu ikke får nogen månedsløn.

* Det er den flæskesteg, som du laver til en middag med det vennepar, som viser sig at være praktiserende muslimer.

* Det er alarmen på din mobil, der skal minde dig om at tage din p-pille, som lyder midt i mødet på arbejdet klokken 11. Og som fyren over for dig i bedste fald tror, er en vækkealarm.

* Det er dagen efter, når du slår øjnene op ved siden af en eller anden og kommer i tanker om, at du ikke fik taget den p-pille, fordi du var til møde på arbejdet i går klokken 11.

* Det er den dag, hvor din far ved en fejl kommer til at sende dig en vovet sms, som skulle have været til hans elskerinde. Og hvor du brækker dig over din faderbinding.

* Det er champagne. Vodka. Champagne. Vodka. Champagne. Indtil det er på tide at drikke en kop kaffe.

* Det er det fotografi, som du ikke kan huske, blev taget, men som ved Twitters magiske mellemkomst er kommet til dit arbejde før dig.

* Totalt nederen er, når du opdager, at det er dig selv, der har postet det.

* Det er 456 ulæste mails i din arbejdsmailboks.

* Det er en mail fra sidste år fra en headhunter, som er blevet væk i alle de ulæste mails i din arbejdsmailboks, og for længst er helt forældet.

* Det er din bankmand, som er den første, der ringer til dig på din fødselsdag.

* Det er manden fra Skat, som er den anden, der ringer – som om de havde aftalt det.

* Det er en bums på bagdelen en aften, hvor du har en romantisk date. Nederen. Det er alle de små øjeblikke, som forhindrer dig i nogensinde at tage dig selv alvorligt.


Læs også How to be Parisian: Sådan opfatter en pariser pariserinder

Læs også How to be Parisian: Bogreolen


Kærlighed, Stil & Dårlige vaner

How to be Parisian – Kærlighed, Stil & Dårlige vaner er en skøn guide, hvor fire skarpe pariserinder med humor, selvironi og sarkasme skærer igennem myterne om, hvordan pariserinder tænker og gøre i alle mulige og umulige sammenhænge og situationer. De deler deres personlige syn på stil, kultur, attitude og mænd, alt imens de laver sjov med deres komplicerede, ofte modsatrettede følelser og væremåde.

click

De fire forfatterinder:

Anne Berest er forfatter til to romaner og en biografi om Francoise Sagan. Hun skriver også til TV, film og teater.

Audrey Diwan blev manuskriptforfatter efter sine studier i journalistik og politisk videnskab. Hun skrev manuskriptet til Cédric Jimminez’s La French med Jean Dujardin, og er nu i gang med at instruere sin første spillefilm. Desuden er hun redaktør for Stylist magazine.

Caroline de Maigret læste litteratur på Sorbonne før hun flyttede til New York for at være model. Hun tog tilbage til Paris i 2006 og grundlagde sit eget pladeselskab. De Maigret har været ambassadør for Chanel siden 2012 og støtter kvinder verden over gennem NGO Care. Siden 2014 har hun været muse for Lancôme.

Sophie Mas er født og opvokset i Paris. Efter sin uddannelse fra Siences Po og HEC, startede hun sit eget filmselskab og arbejder i dag som producer i Los Angeles, New York og São Paulo.


h9788711482056

Køb bogen hos boghandleren eller her