Børnebøger Bøger til godnatlæsning for børn Carlsen

Motor Mille på maskintur – fra monster trucks til jetjagere

Motor Mille, Mille Gori, Motor Mille på maskintur, Ramasjang, DR Ramasjang

Foto: Tue Bengtsson.

Da jeg var lille, hørte jeg tit de voksne sige: „Den koster spidsen af en jetjager.“ Gad vide, hvor mange penge den egentlig koster? tænkte jeg, men hver gang jeg spurgte, var der aldrig nogen, der vidste det. „Den koster mange penge,“ sagde de bare, men hvem gider overhovedet kun at købe spidsen af en jetjager? Hvad skal man dog med spidsen, hvis man kan få hele maskinen? Og hele maskinen er lige netop, hvad jeg har! Jeg købte nemlig en legetøjsmodel af en jetjager … ” – Motor Mille

Har du en 3-5-årig? Så er verdens bedste Motor Mille sikkert et STORT hit. Motor Mille elsker fart og duften af benzin. Det har hun gjort, siden hun var helt lille. Hun samler på alverdens køretøjer og har efterhånden så mange, at hun har måttet bygge en gigantisk lade til dem ude bag sit værksted.

Hver bil og hver maskine har sin helt egen plads, sit helt eget navn og sin helt egen historie. I bogen Motor Mille på maskintur kan du se og høre om 20 af dem. Hun har sejlet, ræset og fløjet i dem alle og deler facts og historierne om, hvordan det gik.

Vidste du, at …

Motor Mille, Mille Gori, Motor Mille på maskintur, ramasjang

… en brandbil kan indeholde op til 8.000 liter vand. Det er det samme som 8.000 kartoner med dejlig kakaomælk?

… de største gravkøer kan veje helt op til 780 tons. Det er det samme som 195 voksne elefanter?

… i Dubai kører politiet i Ferrari?

… spidsen af en jetjager er faktisk ikke en spids, men et rør, der bruges til at måle flyets hastighed?

Du kan finde flere sjove facts og vilde historier om maskiner i bogen.

Motor Mille på maskintur

Motor Mille, Mille Gori, Motor Mille på maskintur, Ramasjang, DR Ramasjang

Kom med Mille tæt på alt fra en gravko, limousine, brandbil, Porsche 911, minigraver, helikopter, traktor, Fiat 500, Mini Cooper, speedbåd, Boble, Harley Davidson, politibil, jetjager, tank, Formel 1-ræser, monster truck, dumper, crosser og Ferrari.

Læs et gratis uddrag af bogen her.

Du kan låne Motor Mille på maskintur hos dit lokale bibliotek

Om Mille Gori

Mille Gori er uddannet danser, vært på Ramasjang (DR) og desuden forfatter til Motor Mille på cirkustur og Cirkus Mille. Du kan læse mere om Mille her. Du kan finde de nyeste tv-programmer med Mille på DR Ramasjang.