Børnebøger Inspirationslister og guides

Bøger til børn med stærke følelser

Bøger til børn med stærke følelser

Nogle børn oplever verden lidt stærkere end andre. De bliver både mere glade og mere vrede. Sådan er Eva Gorilla. Har du en pige eller dreng i børnehavealderen, som af og til eksploderer, så kan det være godt at have nogle børnebøger på hylden, som gør det nemmere – bagefter – at tale om de store følelser.

Lise Rønne har skrevet en serie om pigen Eva Gorilla med stort, rødt hår. Bøgerne er illustreret af Zarah Juul og er gode som højtlæsning for de 3-7-årige.

eva gorilla

“Jeg var selv en Eva Gorilla som barn. En glad og sjov pige, som også kunne få ild i hele kroppen og skabe drama, hvis der var noget, som gik mig imod. Det, som bøgerne handler om, er alle følelser, også dem som ikke er så pæne, men som vi alle sammen kan føle – og som kan være svære at finde plads til i kroppen, når man møder dem første gang som barn,” fortæller Lise Rønne.

I dag er hun selv mor til to børn: Datteren Eva, som har fået lov at lægge navn til serien, og hendes storebror Nelson. “Og jeg kan i dén grad huske alle følelserne, når jeg ser mine egne børn opleve dem,” siger hun.

De første to bøger i serien hedder “Eva Gorilla vil gerne brække armen” og ” Eva Gorilla vil gerne lege noget andet”. Læs mere om dem her:

Eva Gorilla vil gerne brække armen

Eva GorillaEva Gorilla glæder sig til at vise far, at hun kan hoppe over de tre kridtbobler, som hun har tegnet på vejen.

Men så træder far ud af bilen med ryggen til. Og han løber rundt og åbner døren for storebror Nelson, som har brækket armen, og som de to veninder pludselig synes, er meget mere interessant end Eva Gorilla. Pludselig bobler der grøn gift inde i Eva Gorilla, der også vil brække armen.

> du kan købe bogen her

Eva Gorilla vil gerne lege noget andet

Eva GorillaEva Gorilla glæder sig. Kusine Asta kommer nemlig på besøg, så det bliver den bedste dag i hendes liv.

Det viser sig bare, at kusine Asta hellere vil lege med dumme Nelson, der ovenikøbet er Eva Gorillas storebror. Og pludselig er der er kun Bjørn-Vilhelm, Asta kedelige lillebror, tilbage at lege med. Eva Gorilla får ild i kroppen. Stakkels Bjørn-Vilhelm … og resten af huset.

> du kan købe bogen her

 

lise-ronne
Lise Rønne sammen med Eva Gorilla.

 

 

 

 

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.