CarlsenPuls Bøger til unge Børnebøger 13-15 år Læseprøve og uddrag Young Adult-romaner

Kortformat og kondenseret kærlighed – smuglæs i Dette bliver mellem os

det bliver mellem os, Alexander Kielland Krag, ya, young adult, ungdomsbog,

Forelskelser kan være altopslugende, overvældende og føles som sommerfugle i maven. Det oplever Felix, da han starter på sin nye skole og møder Nicolai.

Felix drømmer om at række ud, men frygten for at blive afvist holder ham tilbage, for hvad nu hvis Nicolai ikke er til fyre, og kærligheden ikke er gengældt? Her kan du læse et uddrag af Dette bliver mellem os, som har taget hele Norge med storm.

Dette bliver mellem os

dette bliver mellem os, ya, young adult, ungdomsbøger, ungdomsbog, ungdomslitteratur, realisme

Felix er flyttet tilbage til Oslo. Han starter i gymnasiet og falder hurtigt for den smukke fyr Nicolai. Forelskelsen vokser, og Felix kan næsten ikke rumme den, men han er så bange for at blive afvist.

For hvad hvis Nicolai slet ikke er til fyre, og hvad hvis Felix’ nye venner ikke kan acceptere hans seksualitet?

Samtidig knytter Felix et tættere bånd til vennen Philip. Han har aldrig prøvet at have sådan et venskab før. Philip tager alting, som det kommer, og da Felix endelig tager mod til sig og fortæller om følelserne for Nicolai, bliver han mødt med åbenhed og forståelse. 

Du kan købe Dette bliver mellem os online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Dette bliver mellem os
af Alexander Kielland Krag

Oversat fra norsk af Thomas KorsgaardDet er første dag i 2.g. Jeg har skiftet skole og kender kun én enkelt person i min nye klasse. Han hedder Max, og jeg må minde ham om, at jeg hedder Felix, og at vi gik til tennis sammen i folkeskolen. Han nikker og siger Det er rigtigt, han husker det til sidst.

Jeg har taget noget, jeg har fået af mor, for at jeg ikke skal blive for nervøs, men jeg ved ikke, om det virker. Min stemme lyder hul, da jeg siger Hej til pigen ved siden af ham. Hun hedder Mia, og det virker ikke, som om hun synes, jeg er specielt interessant. Alligevel sætter jeg mig på pladsen ved siden af Max, hvor skal jeg ellers gøre af mig selv, det er her, jeg havner. Jeg har aldrig haft let ved at få venner.

Kortformat og kondenseret kærlighed – smuglæs i Dette bliver mellem os

Max og Mia, og mig lidt bagved, går hen til biblioteket for at hente bøger. Jeg bliver præsenteret for en, som jeg glemmer navnet på med det samme. Der er folk overalt i biblioteket, og jeg har lyst til at græde.

Da jeg har hentet alle de bøger, jeg har brug for, og har armene fulde, ser jeg dig for første gang. Du står ved skranken lidt væk fra mig. Du har kort hår og en grøn T-shirt. Du har sommerbrune arme. Du gaber uden at holde dig for munden. Jeg prøver at spotte, hvilken øjenfarve du har, men du er for langt væk.

Kortformat og kondenseret kærlighed – smuglæs i Dette bliver mellem os

Pludselig ser du op i min retning, og så er vi i en film: Vi bliver stående et øjeblik og ser på hinanden, indtil nogen går ind mellem os. Jeg ville ønske, at det var romantisk. At alt rundt om os stoppede op og udspillede sig langsomt som i en film, at jeg kunne se dig blinke langsomt, langsomt. Men i stedet sker det hurtigt, næsten for hurtigt, til at man overhovedet når at lægge mærke til det. Det tager kun et sekund, og så er det ovre.

Kortformat og kondenseret kærlighed – smuglæs i Dette bliver mellem os

Du går mod udgangen. Jeg følger efter, hurtigt, for at kunne støde på dig sådan helt tilfældigt, men der er for mange mellem os. Du glider frem mod døren flere sekunder før mig. Jeg ser dit hoved i havet af andre, finder det og mister det af syne igen flere gange, som om du drukner, og så forsvinder du helt.

Kortformat og kondenseret kærlighed – smuglæs i Dette bliver mellem os

Jeg tror, du er den pæneste dreng, jeg nogensinde har set.

Kortformat og kondenseret kærlighed – smuglæs i Dette bliver mellem os

Mor og far købte huset i en fart. Jeg tror, de gjorde det for at få mig væk fra Stavanger. Fra den ene dag til den anden var det besluttet, at mor, Leo og jeg skulle flytte tilbage til Oslo. Far kunne ikke tage med på grund af arbejdet. Det er kun nogle uger siden.

Fra vinduet på mit værelse på anden sal kan jeg se lige ud på trækronerne på gaden. Jeg ser mors bil i indkørslen og Leos løbehjul på plænen foran huset. Han hopper på den nye trampolin sammen med nogen, han allerede er blevet venner med.

Jeg sætter bøger fra tre flyttekasser ind på en boghylde og løber en tur med Boffe og køber creme fraiche til aftensmaden. På vej tilbage står du på den anden side af gaden, og jeg får hjertebanken. Jeg stopper op, og Boffe trækker i snoren, men så ser jeg, at det ikke er dig alligevel, bare en, som ligner – en dreng i samme grønne T-shirt, som den du havde på.

Kortformat og kondenseret kærlighed – smuglæs i Dette bliver mellem os

I spejlet på badeværelset prøver jeg på at forestille mig, hvordan jeg så ud for dig på biblioteket, men det er ikke muligt for mig at se på mig selv, som om det var for første gang. Jeg husker, hvordan jeg ser ud, men det tror jeg ikke, at du gør.


Se bogtraileren

LÆS OGSÅ: 20 fantastiske YA-bøger der kan streames lige nu

Om forfatteren

Alexander Kielland Krag er født og opvokset i Oppegard uden for Oslo. Han har en bachelor i medievidenskab og en master i retorik og kommunikation. Han bor i Oslo og arbejder som kommunikationsrådgiver. Dette bliver mellem os er hans debutroman, og den blev modtaget med fantastiske anmeldelser i Norge.