Fiktion Karl Ove Knausgård

Klaus Rothstein: Tillykke med de 50 år!

Klaus Rothstein: Tillykke med de 50 år!

Knausgård 50 år || Danske læsere fejrer en af Nordens mest markante forfattere

Den 6. december 2018 fylder Karl Ove Knausgård 50 år. Siden udgivelsen af første bind af det monumentale seksbindsværk Min Kamp i 2010 har Knausgårds indflydelse på nordisk litteratur været enorm.

I dagens anledning giver vi ordet til en række danske læsere, for hvem den norske forfatters bøger har haft en særlig betydning.


Klaus Rothstein: Tillykke med de 50 år!Klaus Rothstein (f. 1964) er kritiker, kommentator og journalist ved Weekendavisen, redaktør og studievært på DR P1 og forfatter til en håndfuld essaysamlinger og debatbøger om litteratur, kultur og politik. Han har interviewet Karl Ove Knausgård ved flere lejligheder.

“Kære Ray Clemence, Emily Hughes og Kulturmannen Karl Ove.
Tillykke med de 50 år!
Alt godt og mange hilsner fra Kevin Keegan (AKA Klaus Rothstein)”

Klaus Rothstein: Tillykke med de 50 år!
Den norske udgave af ‘Hjemme-Ude’ med Knausgårds Liverpool-referencer – “med varme hilsner fra Emily Hughes a.k.a. Kulturmannen Karl Ove”
Klaus Rothstein: Tillykke med de 50 år!
Min Kamp 1 med dedikation – “fra Ray Clemence a.k.a. Karl Ove”

Find Karl Ove Knausgårds bøger her, eller hos din foretrukne boghandler.

Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.