Fiktion Amerikanske romaner Fantasy og dystopi Fantasy til børn og unge

Heksenat-trilogien: En slags “Twilight” for voksne

Heksenat-trilogien: En slags "Twilight" for voksne

Det begynder med fravær og begær
Det begynder med blod og frygt
Det begynder med en opdagelse af hekse

Var du med, da Twilight-feberen rasede, og romantiske vampyrscener var det eneste, som teenagepigerne drømte om? Det var jeg. Og jeg var en så inderlig Twilight-fan, at jeg i flere år efter at have læst om Bella og Edward nægtede at læse andet. Jeg genlæste bare Twilight-serien igen og igen, og ingen andre bøger kunne fange mig. Det var bogtømmermænd af den ondeste slags.

heksenat

Det tog mig lang tid at komme over Twilight-bøgerne. Faktisk kom jeg nok aldrig helt over dem, for da jeg som 21-årig fik stukket Heksenat i hænderne med anbefalingen: “Det er en slags Twilight, bare for voksne,” blev jeg nødt til at læse den 730-siders lange roman bare for at se, om anbefalingen holdte stik.

Og det gjorde den. I en så høj grad, at jeg slugte bogen på halvanden dag, og derefter kun kunne tænke på at læse videre i serien. Endnu en vampyr havde vundet mit hjerte, og jeg var med ét vendt tilbage til mine vampyrtilbedende Twilight-dage.

 

Vampyrer og hekse

nattens skygge

I Deborah Harkness’ trilogi møder historikeren Diana en smuk vampyr ved navn Matthew. Matthew er akkurat så sofistikeret, besidderisk, romantisk og gammeldags, som vampyrerne i Twilight-serien er. Han er naturligvis også dødsensfarlig.

Diana og Matthews forbindelse bliver stærkere og stærkere, og deres forhold strider imod en ældgammel pagt mellem hekse og vampyrer. Diana er af hekseslægt, og de magiske evner hun har fortrængt hele sit liv, begynder pludselig at dukke frem, da hun får fingrene i et gammelt og kraftfuldt manuskript. Et manuskript som tiltrækker opmærksomheden fra både dæmoner, vampyrer og andre hekse.

Screen Shot 2016-05-24 at 12.13.13

Herefter følger et kolossalt eventyr, en tidsrejse tilbage til 1500-tallets England, et besøg hos Matthews vampyrfamilie og en kamp mellem liv og død. Deborah Harkness vækker en fjern tidsalder til live med sin utrolige historiske indsigt, og samtidig spinder hun en overnaturlig kærlighedshistorie mellem en vampyr og en heks, der afgjort er Twilight-sammenligningen værdig.

Heksenat-trilogien er blevet lavet til en tv-serie A discovery of witches, som du kan streame netop nu på HBO Nordic.

Heksenat trilogien kan streames på f.eks. Mofibo og Saxo Premium. Du kan også låne den på biblioteket eller købe den som e-og lydbog.