Bøger til godnatlæsning Børnebøger Carlsen Fagbøger

Guide: Hvad kan du læse med dit barn hvornår?

Højtlæsning er noget af det hyggeligste, og så hjælper det samtidig med at forme dit barns sprog og ordforråd – allerede fra barnets første leveår. Forlaget Carlsen har i samarbejde med magasinet Vores Børn udgivet bogen ’Dit barns sprog – fra nyfødt til tumling’, der handler om, hvordan du via simple samtaler, øvelser og netop højtlæstning kan styrke dit barns sprog.

”De børn, der får læst højt og i det hele taget bliver sprogligt stimuleret, knækker hurtigere læsekoden, og de klarer sig godt socialt, fordi de kan sætte ord på deres tanker, ønsker og følelser.”
– Caroline Sehested, leder af afdeling for Læring ved Helsingør Bibliotek

Allerede fra barnet er 1 år har højtlæsning en positiv effekt på sprogudviklingen. Når du læser med dit barn, dannes der forbindelsestråde mellem de forskellige hjerneceller i barnets hjerne, og på den måde hjælper læsning barnets hjerne til at falde på plads bedst muligt.

”Hjernen er en sprogmaskine. Den er simpelthen genetisk kodet til at forstå sprog, så det gælder bare om at stimulere sproget så tidligt så muligt med både bøger, musik og bevægelse.”
– Ann E. Knudsen, foredragsholder, forsker og forfatter til en række bøger om børns hjerner.

Selv det at bladre i en simpel billedbog gavner barnets sprogudvikling. Faktisk viser forskning fra det amerikanske universitet University of California, at bøger til selv helt små børn indeholder næsten dobbelt så mange særlige ord som en samtale mellem to akademikere.

Men hvilke historier og type af bøger, kan du begynde at læse med dit barn hvornår? Her er en lille guide, der er god at tage udgangspunkt i:

Skærmbillede 2017-03-23 kl. 11.58.50

Du kan finde inspiration til gode læseoplevelser til de yngste her og på carlsen.dk 


Dit barns sprog 

Untitled-1 copy

Dit barns sprog – fra nyfødt til tumling er en bog for jer; der netop er blevet forældre eller har et lille barn og gerne vil vide, hvordan I kommunikere med barnet og styrker sprogforståelsen. Bogen indeholder vigtig viden om barnets sproglige udvikling de første år og viser med billedserier og gode råd, hvordan I kan kommunikere med det lille barn igennem ord, musik, dans, tegn og mimik.

Læs et uddrag af bogen her og køb bogen her.

Om serien

Dit barns sprog – fra nyfødt til tumling er én ud af fire praktiske bøger om børn i deres første leveår. Bøgerne er udgivet af Carlsen i samarbejde med magasinet Vores Børn. Klik på billederne, og læs mere om de fire bøger.

Dit-barns-pleje_180x180           Dit-barns-sprog_180x180
‘Dit barns pleje’                              ‘Dit barns sprog’

Dit-lille-barns-motorik_180x180           Madglæde_180x180
‘Dit lille barns motorik’             ‘Madglæde for børn’

højtlæsning, læseguide

højtlæsning, højtlæsning, højtlæsning, højtlæsning, højtlæsning, højtlæsning, læseguide 

barnets sprogudvikling, barnets sprogudvikling, barnets sprogudvikling, barnets sprogudvikling,