Bøger til godnatlæsning for børn Børnebøger Carlsen Fagbøger

Guide: Hvad kan du læse med dit barn hvornår?

Guide: Hvad kan du læse med dit barn hvornår?

Højtlæsning er noget af det hyggeligste, og så hjælper det samtidig med at forme dit barns sprog og ordforråd – allerede fra barnets første leveår. Vil du gerne i gang med at læse med dit barn, så er der nogle tommelfingerregler i forhold til alder og sværhedsgrad.

Allerede fra barnet er 1 år har højtlæsning en positiv effekt på sprogudviklingen. Når du læser med dit barn, dannes der forbindelsestråde mellem de forskellige hjerneceller i barnets hjerne, og på den måde hjælper læsning barnets hjerne til at falde på plads bedst muligt.

”De børn, der får læst højt og i det hele taget bliver sprogligt stimuleret, knækker hurtigere læsekoden, og de klarer sig godt socialt, fordi de kan sætte ord på deres tanker, ønsker og følelser.”
– Caroline Sehested, leder af afdeling for Læring ved Helsingør Bibliotek

Selv det at bladre i en simpel billedbog gavner barnets sprogudvikling. Faktisk viser forskning fra det amerikanske universitet University of California, at bøger til selv helt små børn indeholder næsten dobbelt så mange særlige ord som en samtale mellem to akademikere.

”Hjernen er en sprogmaskine. Den er simpelthen genetisk kodet til at forstå sprog, så det gælder bare om at stimulere sproget så tidligt så muligt med både bøger, musik og bevægelse.”
– Ann E. Knudsen, foredragsholder, forsker og forfatter til en række bøger om børns hjerner.

Men hvilke historier og type af bøger, kan du begynde at læse med dit barn hvornår? Her er en lille guide, der er god at tage udgangspunkt i:

Hvilke bøger kan du læse med dit barn hvornår

Du kan sagtens introducere bøger for børn, før de begynder at kunne forstå simple historier. Fra 3-4 måneders alderen kan du læse med dit barn ved at lade det bladre i bøger med tykke papsider og enkle illustrationer. Der findes også bløde bøger, der knitrer, når børnene krammer siderne i hænderne – og som selvfølgelig kan holde til at blive suttet på, bidt i og ikke mindst vasket.

Guide: Hvad kan du læse med dit barn hvornår?

Du kan finde mere inspiration til gode bøger du kan læse med dit barn her og på carlsen.dk 


Dit barns sprog 

Untitled-1 copy

Forlaget Carlsen har i samarbejde med magasinet Vores Børn udgivet bogen ’Dit barns sprog – fra nyfødt til tumling’, der handler om, hvordan du via simple samtaler, øvelser og netop højtlæstning kan styrke dit barns sprog. Dit barns sprog – fra nyfødt til tumling er en bog for jer, der netop er blevet forældre eller har et lille barn og gerne vil vide, hvordan I kommunikere med barnet og styrker sprogforståelsen. Bogen indeholder vigtig viden om barnets sproglige udvikling de første år og viser med billedserier og gode råd, hvordan I kan kommunikere med det lille barn igennem ord, musik, dans, tegn og mimik.

Læs et uddrag af bogen her eller bestil den på bibliotek.dk


højtlæsning, læseguide

højtlæsning, højtlæsning, højtlæsning, højtlæsning, højtlæsning, højtlæsning, læseguide 

barnets sprogudvikling, barnets sprogudvikling, barnets sprogudvikling, barnets sprogudvikling,