De 5, børnekrimi, krimi til børn, krimiserier, krimiserie, krimibøger, børnebøger

Hvem siger, at krimier kun er for voksne? Mange børn er vilde med et godt og spændende mysterium. Her giver vi tre bud på krimiserier til børn, der både kan give gåsehud og sætte gang i lattermusklerne.


Der er ikke noget som en god krimi – og mange børn er vilde med spænding, der kan mærkes helt ned i maven. En god krimiserie til børn behøver dog ikke at være lig med nedbidte negle, mareridt og søvnløse nætter. Der kan være modige hovedpersoner, hæsblæsende mysterier og skruppelløse skurke – men serveret i børnehøjde med masser af humor.

Her er tre serier, der passer perfekt til de 8-12-årige, men som også kan bruges som ekstra spændende højtlæsning.Karlsson & kat – svensk krimihit

Karlsson & kat-serien byder på grin, gys og lidt for meget mad. Serien kan også bringe nostalgiske minder om barndommens gode gamle De 5-serie.

Karlsson & kat handler om fire fætre og kusiner, som opklarer mysterier i Sverige på Lappedykkerøen. Julia, Basse, George og Alex bliver udsat for alt fra spøgelser og spioner, vildmænd og vombatter til vikinger og vampyrer i de tre foreløbige bind i serien. Heldigvis har de hinanden, den gode mad og de mange vittigheder, når mysterierne skal opklares.

Karlsson & kat – spøgelser og spioner er første bog i den svenske krimiserie. Der er foreløbig tre bøger i serien, og du kan finde dem allesammen her.

Du kan købe Karlsson & kat – spøgelser og spioner online fra d. 8. august 2019.De 5 – den udødelige spændingserie til en ny generation

De 5 på skatteøen, Enid Blyton, krimiserier til børn

Tag med Julian, Dick, Anne, Georg og Tim ud på eventyr i en ny udgave af Enid Blytons udødelige spændingsserie om De 5.

Enid Blytons klassiske børnekrimier har begejstret læsere i generationer. Nu findes bøgerne i helt nye udgaver – med nye omslag og med et nyt satsbillede, der gør teksten lettere at læse for børn i alderen 8-12 år.

Den første bog om De 5 udkom oprindeligt i 1942, og er siden blevet oversat til utallige sprog og udkommet i utallige udgaver. Bøgerne er også både blevet til film og tv-serier.

LÆS OGSÅ: Tag med De 5 på eventyr! Børnebogsklassikere til en ny generation af læsere.

Du kan købe De 5 på skatteøen online, f.eks. på saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Spiloppo – veldrejet dansk børnekrimi

Spiloppo (1) - Ingen tager en klovn alvorligt

Hvordan holder man op med at være en klovn, når man altid har været en? Og hvad gør en klovn, når hans egen far bliver uskyldigt fængslet? Og kan klovne egentlig opklare forbrydelser?

LÆS OGSÅ: Krimi for børn – Spiloppo sætter gang i både puls og lattermuskler

Arthur og hans far rejser hver sommer landet tyndt som klovne på markedspladser. Arthur hader det og vil meget hellere ligge derhjemme og læse tegneserier.

Men en dag bliver Arthurs far bliver anholdt for et tyveri, han ikke har begået. Nu må Arthur som superhelte-klovnen Spiloppo finde de rigtige skurke og bevise sin fars uskyld.

Det bliver starten på en hæsblæsende serie om antihelten Spiloppo, der løser mysterier med sin multiallergiske lillesøster Fie.

Ingen tager en klovn alvorligt er første bog i serien om superhelte-klovnen Spiloppo. Du kan finde hele serien her.

Du kan købe Spiloppo (1) – Ingen tager en klovn alvorligt online, f.eks. på saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Pssst… Er tween eller teenager klar til at skrue lidt mere op for uhyggen? Så kan vi varmt anbefale En af os lyver og Echo Ringe af Karen McManus – her er der dømt highschoolmysterier og ungdomskrimier, når de er bedst.