Fiktion Erotik Romantiske bøger Saga

Forfatterinterview: Saftig roman om længsler, passion og manipulation i den danske bogbranche

Forfatterinterview: Saftig roman om længsler, passion og manipulation i den danske bogbranche

Alberte Lilja er et nyt dansk pseudonym inden for den erotiske litteratur. Hendes debut, romanen Hvis ikke nu, foregår i forlagsverdenen – og den er alt andet end tør og kedelig, hvis man skal tro bogen.


Hvad er Hvis ikke nu for en bog?
Det er en erotisk roman med masser af saftige frække scener. Men det er også en historie om venskab og kærlighed og om dilemmaet mellem at følge sine egne ambitioner og få opfyldt sit begær og sin kærlighedslængsel. Helt konkret er det historien om Karoline, der efter en stor kærlighedssorg efter et brudt forhold til forlagschefen Nicholas, samler sig selv op igen, flirter med forfatteren Jannik og beslutter at starte sit eget forlag med hjælp fra sine venner. Men da hun inviterer Nikolas ind i sit liv igen, kommer projektet i fare, og hun skal tage nogle afgørende valg.

Hvorfor har du valgt at lægge historien i forlagsverdenen – er den ikke lidt tør?
Nej, slet ikke – læs bare bogen! Det er både sjovt og frækt, når mennesker, som vi tror, kun lever i deres hoveder, smider hæmningerne og bliver til kroppe med længsler og begær. Dertil kommer helt lavpraktisk, at jeg selv kender lidt til forlagsbranchen og derfor ikke behøvede at researche eller opfinde så meget, når det kom til rammerne. Dog viste det sig, da jeg skrev den, at når først fantasien løb af sted, så løb jeg med. Så der er absolut ingen direkte inspiration fra dem, jeg kender; Hvis ikke nu er ren fiktion – heldigvis, kan man næsten sige – hvis det gik så heftigt for sig i virkeligheden, ville de ikke have tid til at udgive så mange bøger!

Hvad kan du sige om hovedpersonen Karoline?
Karoline er en person med et stort hjerte og stor passion. Hun er sulten på livet og vil gerne opleve en masse og udleve sine egne drømme. Men hun længes også efter tosomhed og kærlighed, og når hun forelsker sig, sker det dybt og inderligt. Hun sætter alt på et bræt, selv om hun tror – og lader, som om – hun kan styre det. Derfor har hun haft så svært ved at komme sig over forholdet til Nicholas, og derfor vakler hun, da han igen er på banen. Men hun er også god til at række ud efter hjælp. Hun er heldigvis god til at danne venskaber, og det er godt, for det har hun brug for.

Har du en favoritscene eller et favoritkapitel?
Der er et kapitel cirka midt i bogen, hvor Karoline har et flashback til den sidste gang, hun er sammen med Nicholas. Først er de på restaurant, siden går de tilbage på forlaget, hvor de elsker. Det går hedt for sig, og de scener er jeg stolt af, men det, jeg allerbedst kan lide ved kapitlet, er måske især de følelser, Karoline har. Fra vildt begær til kærlighed og til sidst sorg, da det går op for hende, at hun har mistet sin elskede. Det kapitel siger meget om, hvem hun er, og hvilket forhold hun har haft til Nicholas.

Hvem er bogen for?
Den er til alle, der kan lide en god fortælling om kærlighed og erotik. Hovedpersonen er i starten af 30’erne, men man kan både læse den, hvis man er yngre og ældre – erotik er jo for alle, og dilemmaerne i bogen kender de fleste. Man behøver ikke være specielt bog- eller forlagsinteresseret, men bognørderne vil sikkert synes, at den er ekstra sjov. Jeg har desuden gjort meget ud af, at den skulle være velskrevet og hænge godt sammen – den er ikke ”kun” fræk. Formentlig er den mest for kvinder, hovedpersonen er jo en kvinde, men jeg har også gjort mig umage med mændene i bogen. Karoline har både nogle meget frække, søde, manipulerende, følsomme og sjove mænd i sit liv, som forskellige mandlige læsere vil kunne identificere sig med. Så på den måde kunne den også sagtens være for mænd.

Dit rigtige navn er ikke Alberte Lilja, hvorfor har du skrevet under pseudonym?
Jeg har skrevet bøger i andre genrer, og jeg syntes, at denne her bog skulle have sit eget liv, uafhængigt af de andre udgivelser. Det har selvfølgelig den ulempe, at jeg ikke rigtig kan reklamere for den, men det giver også en frihed til at skrive på en anden måde, end jeg plejer – det er ret sjovt!

Du kan købe Hvis ikke nu her.

 


Du kan finde flere gode romaner 2023/2024 her.