Erotik Romantiske bøger Saga

Digital bogserie: Sommerfolket

Digital bogserie: Sommerfolket

Den 1. juni udkommer det første afsnit i den erotiske bogserie Sommerfolket skrevet af Ane-Marie Kjeldberg. Find ud af, hvorfor forfatteren brænder for erotik, og hvad hun finder spændende ved seriekonceptet.

Hvorfor har du sagt ja til at skrive en bogserie i samarbejde med Lindhardt og Ringhof?
Jeg synes, det er virkelig positivt, at Lindhardt og Ringhof tager erotikken seriøst nok til at ville udgive en serie om emnet, og jeg var beæret og glad ved, at man valgte at spørge mig, om jeg ville være forfatteren på serien. Desuden var det interessant for mig at komme til at udføre manuskriptarbejde sammen med et stort forlag. Det er ikke noget, jeg har prøvet før. Jeg glædede mig til hele processen, og det har været et vældigt spændende og givende samarbejde.

Og så synes jeg, at seriekonceptet er en god idé. Jeg tror, at mange er til at læse i kortere forløb i dag. En del mennesker har reelt ikke tiden til de store romaner, når der er så meget at følge med i på alle fronter. Vi har et enormt nyhedsudbud, og vi har de sociale medier, som mange bruger megen tid på. Her er de ret korte afsluttede afsnit i en serie ideelle. Og lydbøger er geniale til travle mennesker – man kan lytte, mens man kører bil, træner, gør rent og så videre. At serien så også udkommer i e-format er fint for dem, der helst læser i stedet for at lytte.

Hvad er grunden til, at du har valgt at arbejde med den erotiske genre?
Erotikken og kærligheden har altid interesseret mig brændende. Det er en grunddrivkraft i menneskelivet og kan medføre så enorme ændringer i et menneskes liv – på godt og ondt. I Sommerfolket lægger jeg vægt på at skildre erotikken som netop en forvandlende kraft. Det er ikke bare seks fortællinger om nogle menneskers sexliv, det er også historierne om, hvad den erotiske tiltrækning fører med sig: dilemmaer, erkendelser, kærlighedsforhold, opbrud og livsudvikling.

Jeg kan også godt lide den udfordring, det er at skrive god erotik. Førhen blev lyset som oftest slukket, når fiktionen kom til sovekammeret. Det har ofte irriteret mig! I dag har vi lov til at skrive med tændt lys så at sige. Vi må gerne give alle detaljerne, men det bliver ikke nødvendigvis til en god fortælling, hvis vi bare vælter fysiske enkeltheder i bunkevis ind over læseren. Det kan blive meget koldt og mekanisk. Jeg arbejder med at give præcise detaljer i de erotiske skildringer, men samtidig udvælge og frem for alt også give indblik i følelser og stemninger – og i selve erotikkens enorme kraft.

Hvordan fik du ideen til Sommerfolket?
I høj grad i min egen glæde ved sommerhuse og hele sommerhuslivet. I sommerhuset har vi frihed til at være den bedste udgave af os selv, til lige at trække vejret og mærke, hvor vi egentlig er i tilværelsen, og hvor vi gerne ville være. Og så elsker jeg Vesterhavet. Vesterhavet og Vestkysten er en grundtone i mange danskeres liv, og jeg tror, mange vil kunne genkende følelsen af fysisk forankring i sanseindtrykkene herfra. Og fysisk forankring er en basis for stærk erotik.

På erotikkens og kærlighedens felt finder jeg megen inspiration ved at iagttage mennesker – ikke lurende gennem sprækker i gardinet – men ved at se på mennesker i hverdagslivet, iagttage deres småbitte dagligdags samspil: et blik; en bevægelse; en tøven; et smil, når en sms indløber. Man kan lære meget om sanselighed og (nogle gange skjulte) følelser ved at sidde på en café og betragte de andre gæster!

Sommerfolket foregår jo sidst i 1960’erne, og jeg er så heldig, at jeg kan huske utroligt mange hverdagsdetaljer fra dengang, selv om jeg kun var en lille pige. Jeg var en iagttager allerede da, og det har været skønt så mange år efter at kunne bruge af alle disse erindringer om småt og stort. Og så har jeg desuden suppleret op med besøg i Den Gamle By i Århus. Deres flotte halvfjerdser-afdeling har frisket min hukommelse op på visse felter – da en del købmandsvarer jo for eksempel har været de samme først i halvfjerdserne som sidst i tresserne. Ydermere har jeg været så heldig i en genbrugsbutik at falde over en hel årgang af Bo Bedre fra 1968, og billeder, artikler og reklamer heri har også inspireret mig. Det har været virkelig sjovt at grave i.

Det første afsnit i serien, Solbjørgs fortælling, er tilgængelig som e-bog og lydbog fra i morgen.
Serien består i alt af seks afsnit.

Om Sommerfolket:
I de smukke arvede sommerhuse ved Grå Klit indånder beboerne Vesterhavs-duftene og nyder solen, som familierne har gjort det i generationer. Men vi er i slutningen af 1960’erne, og der er uro og ukendt frihed i luften, og uventede spændinger opstår. Erotikkens forvandlende kraft er uimodståelig, og sommerfolkets liv sprænger sig helt nye veje: nye former for sex, nye kærlighedsforhold og ændrede livsbaner.

Læs om Lindhardt og Ringhofs digitale serieprojekt her.