Kategori: Nic Stone

Nic Stone. Foto af Nigel Livingstone.

Nic Stone

Nic Stone (født i 1985) er en amerikansk forfatter. Hun blev uddannet fra Spelman College.

Hendes debutroman og gennembrud Dear Martin udkom i 2017, og blev starten på en forfatterkarriere, der består hovedsageligt af ungdomslitteratur. Hendes romaner skildrer sociale problemer og behandler tematikker som identitet, ungdommens udfordringer og racisme.

Siden debutromanen har hun skrevet flere stærke romaner såsom Odd One Out og Jackpot, der har modtaget bred anerkendelse for de ærlige portrætter af ungdomsliv og sociale udfordringer. Derudover har hun været medforfatter på ungdomsromanen Blackout sammen med bl.a. Nicola Yoon.

Nic Stones bøger er blevet elsket af læsere verden over for deres empati, autenticitet og evne til at portrættere samfundsmæssige og sociale problemer.

all the feels, YA, young adult, efterår, efterårsferie, ungdomsbog, ungdomsbøger, læs, læsning

Skarpt, hjertevarmende og medrivende:

Nic Stones forfatterskab skildrer mange barske realiteter, men har også hjertevarme og menneskelige fortællinger i sig. Der er flere kærlighedsfortællinger, der drager læseren ind, at finde i forfatterskabet.

Nic Stone udtaler selv om hvordan en god kærlighedshistorie skal stykkes sammen:

“For mig skal en god kærlighedshistorie afspejle ægte menneskelighed. Mennesker begår fejl. Måden, de oplever noget på, er med til at forme deres syn på verden. De har styrken til at skade eller hele hinanden.

En god kærlighedshistorie skøjter ikke hen over dette. Forelskede ser hinanden som en helhed med fejl og det hele, og de vælger at dele ud af sig selv og acceptere og værdsætte hinanden alligevel.”

LÆS OGSÅ: INTERVIEW: En god kærlighedshistorie kræver, at karaktererne ikke kun finder hinanden, men også sig selv

Dette gør sig især også gældende for det værk, som Nic Stone har været med til at skrive. Blackout er skrevet af seks amerikanske bestseller forfattere, der sammen skriver om én særlig nat i New York City, hvor et strømafbrud pludseligt medfører totalt mørke.

LÆS OGSÅ: Blackout. 6 sorte kvinder. 6 stærke stemmer. 6 vidunderlige historier. 1 fantastisk bog

Nic Stones bøger er umulige at lægge fra sig igen – og derfor de perfekte bøger at give sig i kast med, når man vil fordybe sig i en skarpt skrevet og spændende roman.