Kategori: Anders Agner Pedersen

Anders Agner.Fotokreditering: privat
Anders Agner.
Fotokreditering: privat

Anders Agner Pedersen (f. 1985) er chefredaktør for Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra journalisthøjskolen og New York State university. Han grundlagde kongressen.com i 2012, og ydermere bliver han flittigt brugt som USA-analytiker på DR. Derudover står han også for flere succesfulde podcast-serier.

Anders Agner Pedersen har skrevet flere bøger, der handler om USA og amerikansk politik. Her har han skrevet Kennedy, De største taler og Kampen om Det Hvide Hus.

Anders Agner Pedersen fortæller den dramatiske historie om Kennedy familien for første gang på dansk.

I Kennedy får læseren mulighed for at læse om den omtalte og velkendte Kennedy familie. Ander Agner Pedersen fortæller helt fra dynastiets spæde start og helt frem til begyndelsen af 2021.

Anders Agner Pedersen er den USA-ekspert herhjemme, der har bedst kendskab til Kennedy familien. Han har en helt unik adgang til familien. Udover bogen Kennedy, laver han også den populære podcast Kennedyland.

LÆS OGSÅ: Anders Agner Pedersen: Da jeg så The Crown, fandt jeg ud af, hvordan jeg ville skrive min bog om Kennedy-familien

Kennedy skildrer en historie om jagten på magten, store succeser og store nedture, tragiske dødsfald og de mange grumme familiehemmeligheder, som Kennedy-familien har.

Særligt blev forfatteren inspireret af The Crown, da han skulle skrive bogen. Han siger blandt andet:
“Jeg har haft bogen liggende i baghovedet i flere år, men da jeg begyndte at se Netflix-serien The Crown, hvor fortællingen løber ind og ud af verdenshistorien med familien som den røde tråd, gik det pludselig op for mig, hvordan jeg skulle angribe den,”

Kampen om Det Hvide Hus stiller skarpt på afgørende øjeblikke i kampen om magten i USA gennem de sidste 100 år

Det amerikanske valg har stor betydning. Hele verden følger med, fordi det har global betydning, hvem der ender med at vinde posten. I Kampen om Det Hvide Hus viser Anders Agner Pedersen de øjeblikke, der var afgørende i kampen om magten i USA. Bogen er politisk historieskrivning, der er fyldt med spændende fortællinger.

LÆS OGSÅ: Anders Agner om De Største Taler: Disse 5 citater står tilbage i historien

Bogen understreger, at en del af forudsætningen for at USA de sidste 200 år har afviklet præsident valg er, at alle har respekteret valgets afgørelse og dermed beskyttet demokratiet.

Her understreger Pedersen: ”Det amerikanske demokrati er i krise, og det kommende præsidentvalg er i sandhed et skæbnevalg, hvor udfaldet bliver både afgørende og historisk,”