Carlsen Indefra

Carlsen opretter team for nye forretningsområder

Foto: Søren Lagoni

De tre første medarbejdere i Carlsen Creative er allerede tiltrådt.

I de sidste 80 år har Forlaget Carlsen udgivet bøger til børn og unge, og med en rekordomsætning og resultat i 2021 er Carlsen godt rustet til at tage de første skridt ud på en endnu større vækstrejse. Det sker med oprettelsen af en ny enhed, Carlsen Creative, som skal udforske nye forretningsområder.

“Vi vil gå fra udelukkende at være forlag til at være et historiehus,” fortæller Carlsens direktør Christian Bach:

“Vores kerne er selvfølgelig forlaget, som er inde i en rivende og virkelig spændende udvikling. Men vi vil endnu mere. Vi vil skabe endnu større universer for børn, unge og deres forældre, og vi vil bringe bogen i spil med flere nye formater og på nye platforme. Derfor har vi brug for en enhed i Carlsen-regi, der med basis i det, vi ved, at vi kan – at hjælpe forfattere og illustratorer med at forløse og udbrede deres historier – ser på nye muligheder, som tager historierne, karaktererne og universerne nye steder hen.”

Leder efter resten af holdet

Til teamet er allerede ansat to producenter: Lotte Kjeldskouv kommer fra en stilling som redaktør på Forlaget Carlsen, og Mara Erml, som indtil nu har været digital producer samme sted. Samtidig tiltræder nuværende redaktionsassistent Alexander Grevy som juniorproducent.

“Nu leder vi efter resten af holdet, og vi glæder os til at hilse på dem,” fortæller Christian Bach, som aktuelt søger efter en ekstra producent og en assistent til Carlsen Creative:

“De første nye produkter er allerede planlagt og forventes lanceret i 2022, og der er derudover allerede flere nye ting i støbeskeen. Med et dedikeret hold til forretningsudvikling og forlagsdelens hamrende dygtige redaktører, forventer jeg virkelig, at vi kommer til at rykke i de næste år, og at vi kommer til at tænke børne- og ungdomsindhold på nye måder. Det bliver forhåbentlig til gavn for både vores forfattere, vores forhandlere – og da ikke mindst for vores læsere.”

Ligeledes kommer Forlaget Carlsen til at ansætte både nye redaktører og assistenter i den nærmeste fremtid.

Læs mere om producentstillingen her:

Læs mere om assistentstillingen her: