I Mad på 20 minutter finder du opskriften på ærtesuppe, der nemt og hurtigt kan gøre hverdagen lidt grønnere. Få Thomas Alcayagas lækre opskrift herunder.
Ærtesuppe er en af de nemmeste supper, som både kan spises kold og varm. Den er grøn og lækker, og kan hurtigt kastes sammen på 20 minutter.
Mad på 20 minutter en er ny og lækker kogebog, hvor du kan lære at lave god og varieret mad på kort tid. I bogen finder du en række opskrifter, som tager 20 minutter, og som derfor er ideelle på travle hverdage.
Det her er en af de nemmeste supper, jeg kender. Og så er den god, både varm på kolde dage og afkølet på varme. Jeg bruger chorizo til at give lidt tekstur, men hvis du ikke har det på lager, så tag noget daggammelt brød i stedet, bræk det i mindre stykker, og steg det sprødt i olie. Du kan bruge både hvidt brød og rugbrød.
INGREDIENSER
25 g smør
2 spsk. olie
1 løg
1 fed hvidløg
1 lille bundt dild
3 laurbærblade
1 liter hønsefond
400 g ærter, evt. frosne
2 dl fløde
1 citron
100 g chorizo
11⁄2 dl creme fraiche, 38 %
FREMGANGSMÅDE
Varm en gryde op med smør og olie i bunden.
Pil imens løg og hvidløg, og skær dem i strimler.
Kom i gryden, og svits dem, til de er klare, men uden de tager farve.
Skyl dilden, gem lidt til pynt, og hak resten groft. Kom den i gryden sammen med laurbær og hønsefond.
Læg låg på, og bring det i kog. Når det koger, tilsæt ærter og fløde. Hvis du bruger frosne ærter, kan de sagtens komme direkte fra frost.
Kog 3-4 minutter. Hold øje, så de ikke bliver armygrønne. Det tager lidt af charmen af suppen, fordi den får samme farve. Kom det hele i en blender, og blend, til suppen er helt glat og ensartet. Afhængigt af hvilken blender du har, kan det være, at du skal gøre det ad to omgange. Hvis du bruger en kraftig stavblender, kan du blende det direkte i gryden.
Kom suppen tilbage i gryden, og varm den godt igennem. Smag til med salt, peber, citronsaft og citronskal.
Skær chorizo i små tern, og rist den på en pande med en smule olie. Den smider selv en masse olie, som du skal bruge til at toppe suppen med.
Server suppen med en spiseskefuld creme fraiche, lidt dild, tern af sprød chorizo og olien derfra.
Thomas Alcayaga: Mad på 20 minutter
Lær at lave god og varieret mad på 20 minutter.
I denne kogebog finder du både opskrifter, der tager kun tager 20 minutter fra start til slut, og opskrifter, der kræver en indsats i køkkenet i 20 minutter, og hvor komfuret klarer resten. Derudover finder du en række basis-opskrifter, hvor du kan lave det meste i forvejen og få retten færdig på 20 minutter, og desuden forslag til, hvordan du kan trylle med dine rester.
Thomas Alcayaga er opskriftudvikler og har madsitet madetmere. Han er desuden kendt for B.T.s Det bedste af det billigste
I Mad på 20 minutter finder du opskriften på ærtesuppe, der nemt og hurtigt kan gøre hverdagen lidt grønnere. Få Thomas Alcayagas lækre opskrift herunder.
Ærtesuppe er en af de nemmeste supper, som både kan spises kold og varm. Den er grøn og lækker, og kan hurtigt kastes sammen på 20 minutter.
LÆS OGSÅ: 12 gode og inspirerende kogebøger
Mad på 20 minutter en er ny og lækker kogebog, hvor du kan lære at lave god og varieret mad på kort tid. I bogen finder du en række opskrifter, som tager 20 minutter, og som derfor er ideelle på travle hverdage.
Få opskriften på ærtesuppe herunder.
Du kan købe Mad på 20 minutter online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 31 oktober.
ÆRTESUPPE
4 personer
Det her er en af de nemmeste supper, jeg kender. Og så er den god, både varm på kolde dage og afkølet på varme. Jeg bruger chorizo til at give lidt tekstur, men hvis du ikke har det på lager, så tag noget daggammelt brød i stedet, bræk det i mindre stykker, og steg det sprødt i olie. Du kan bruge både hvidt brød og rugbrød.
INGREDIENSER
25 g smør
2 spsk. olie
1 løg
1 fed hvidløg
1 lille bundt dild
3 laurbærblade
1 liter hønsefond
400 g ærter, evt. frosne
2 dl fløde
1 citron
100 g chorizo
11⁄2 dl creme fraiche, 38 %
FREMGANGSMÅDE
Varm en gryde op med smør og olie i bunden.
Pil imens løg og hvidløg, og skær dem i strimler.
Kom i gryden, og svits dem, til de er klare, men uden de tager farve.
Skyl dilden, gem lidt til pynt, og hak resten groft. Kom den i gryden sammen med laurbær og hønsefond.
Læg låg på, og bring det i kog. Når det koger, tilsæt ærter og fløde. Hvis du bruger frosne ærter, kan de sagtens komme direkte fra frost.
Kog 3-4 minutter. Hold øje, så de ikke bliver armygrønne. Det tager lidt af charmen af suppen, fordi den får samme farve. Kom det hele i en blender, og blend, til suppen er helt glat og ensartet. Afhængigt af hvilken blender du har, kan det være, at du skal gøre det ad to omgange. Hvis du bruger en kraftig stavblender, kan du blende det direkte i gryden.
Kom suppen tilbage i gryden, og varm den godt igennem. Smag til med salt, peber, citronsaft og citronskal.
Skær chorizo i små tern, og rist den på en pande med en smule olie. Den smider selv en masse olie, som du skal bruge til at toppe suppen med.
Server suppen med en spiseskefuld creme fraiche, lidt dild, tern af sprød chorizo og olien derfra.
Thomas Alcayaga: Mad på 20 minutter
Lær at lave god og varieret mad på 20 minutter.
I denne kogebog finder du både opskrifter, der tager kun tager 20 minutter fra start til slut, og opskrifter, der kræver en indsats i køkkenet i 20 minutter, og hvor komfuret klarer resten. Derudover finder du en række basis-opskrifter, hvor du kan lave det meste i forvejen og få retten færdig på 20 minutter, og desuden forslag til, hvordan du kan trylle med dine rester.
Thomas Alcayaga er opskriftudvikler og har madsitet madetmere. Han er desuden kendt for B.T.s Det bedste af det billigste
Du kan købe Mad på 20 minutter online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: