Aktuelt Fiktion Romantiske bøger Skønlitteratur

Debutant Nicola Dinan har skabt international succes med romanen Maveskind

Debutant Nicola Dinan har skabt international succes med romanen Maveskind

Maveskind af Nicola Dinan er en coming of age-historie om transkønnethed, venskab og den første store kærlighed. Romanen er allerede en international succes og en filmatisering er på vej af holdet bag Normale mennesker.

I romanen Maveskind møder Tom møder Ming til en dragfest, mens de begge læser på universitetet. De bliver hurtigt kærester, men langsomt starter en forskydning i deres forhold. Ming ændrer sig lidt efter lidt, og det bliver tydeligt, at han ikke føler sig hjemme i sin egen krop og gerne vil skifte køn.

Flot modtagelse internationalt

Da Maveskind udkom på engelsk i 2023 (Bellies) blev den modtaget med stor anerkendelse. The Guardian roste blandt andet romanen for sin humor, opbygningen af karakterer – og kalder romanen ”a juicy read”. 

Magasinet AnOther beskriver Maveskind som ”sensual, witty and nostalgic” og en intelligent historie om et ungt kærestepar i en verden, der har været under massiv udvikling, men som også er blevet en mere angstfuld og mindre varm verden at være ung i.

LÆS OGSÅ: Linea Maja Ernst om længsler, venskab, sex og kærlighed i Kun til navlen 

Nicola Dinan fortæller endvidere i artiklen i AnOther, at hendes største litterære forbilleder og inspirationskilder er forfattere som engelske Rachel Cusk og amerikanske James Baldwin (Go Tell it on the Mountain).

Forfatter fra begyndelsen

Dinan er opvokset i Kuala Lumpur og Hong Kong og bor nu i London. Maveskind blev til under et skrivekursus i London, og det gav hende troen på projektet og selvtilliden til at kalde sig forfatter, inden selve udgivelsen.

Hun fortæller i et interview i The London Magazine: ”Jeg synes, det at være romanforfatter er et ret isolerende erhverv, og det er også en ret isolerende drøm. Mens mange mennesker gerne vil skrive en bog, er det svært at connecte med og finde dem, der faktisk er i den proces. Så jeg tog kurset i 2021, og det var meget værdifuldt.”

Debutant Nicola Dinan har skabt international succes med romanen Maveskind

Nicola Dinan sætter med romanen fokus på transkønnethed og giver et autentisk billede af, hvad det vil sige, ikke at føle sig hjemme i sin krop. Foto: Stuart Simpson.

Maveskind er på nuværende tidspunkt solgt til filmatisering til holdet bag serien Normale mennesker, som er baseret på Sally Rooneys første bestseller, og Nicola Dinan er dermed godt på vej til at slå sit navn fast som en af de store litterære stemmer, der formår at indkapsle noget vigtigt i tidsånden.


Maveskind af Nicola Dinan

Debutant Nicola Dinan har skabt international succes med romanen Maveskind

Maveskind er en sårbar coming of age-historie om transkønnethed, venskab og den første store kærlighed.

Tom møder Ming til en dragfest, mens de begge læser på universitetet. De bliver hurtigt kærester, men langsomt starter en forskydning i deres forhold. Ming ændrer sig lidt efter lidt, og det bliver tydeligt, at han ikke føler sig hjemme i sin egen krop og gerne vil skifte køn. Mings transition lægger et stort pres på deres forhold, og åbner op for en række spørgsmål omkring, hvorvidt det er værd at miste en del af sig selv for at blive den man gerne vil være.

Maveskind sætter fokus på transkønnethed og med sin kærlige tilgang til spørgsmålet, giver den et tættere og mere autentisk billede af, hvad det vil sige, ikke at føle sig hjemme i sin krop. Hvad det vil sige at skifte køn, selvom det betyder, at man må miste meget af det, man havde før.

Du kan købe Maveskind online, f.eks. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandel.