Fiktion Inspirationslister og guides

Fire amerikanske romaner du skal læse i 2016

Hvilke læseoplevelser kan du se frem til i 2016? Her er fire amerikanske romaner, som du afgjort skal have på din radar, når du skal bestemme, hvilke bøger du skal bruge din tid på i din sommerferie.

9788711332610

”En stor, fantastisk debutroman.” – The New York Times

Garth Risk Hallberg er årets hotteste forfatternavn i USA. Med sin 900-siders lange debutroman om kærlighed, kunst og penge i 1970’ernes New York har han allerede opnået litterær stjernestatus.

Byen brænder starter i 1976, hvor New Yorks beboere forbereder sig på nytårsaften. Da klokken nærmer sig midnat, bliver en ung kvinde skudt i Central Park. Opklaringen af skudepisoden fletter skæbner sammen på kryds og tværs af byen. Da den legendariske strømafbrydelse et halvt år senere den 13. juli 1977 mørklægger New York og kaster byen ud i halvandet døgns kaos, forandres flere liv uigenkaldeligt.

Køb bogen her.


BIBI.mysteriernes_alle

John Irving er en stor amerikansk forfatterstjerne. Og nu er han tilbage med en stor, fascinerende roman om skæbne og minder. Mysteriernes allé er en klassisk Irving-roman, der centrerer sig omkring  de temaer, han har har været elsket og beundret for, siden han i sin tid etablerede sig som forfatter.

Mysteriernes allé er historien om Juan Diego og om de ting, der hændte ham i hans fortid i Mexico, der pludselig kolliderer med hans fremtid. 14-årige Juan har nemlig en 13-årig søster, som hedder Lupe, og hun tror, at hun kan forudse deres fremtid. Men hvad kan en 13-årig drive sig selv til at gøre, hvis hun tror, det kan ændre begivenhederne?

Køb bogen her.


9788711494578

Historien om John Williams er en utrolig historie. John Williams var en amerikansk forfatter, der ved sin død i 90’erne var relativt ukendt. I 2014 blev hans roman Stoner fra 1965 genoptrykt og indtog bestsellerlister over hele verden.

I 2016 udgiver vi John Williams’ Augustus, der er en stor historisk roman. I romanen fra 1971 genskaber John Williams det romerske imperium fra Julius Cæsars død frem til Augustus’ sidste dage og fortæller historien om, hvordan Augustus blev magtens centrum, da han først havde modstået hoffets og Senatets rænkespil og folkets modstand.

Det er en betagende fortælling om, hvordan en alt for ung dreng blev kastet hovedkulds ud i et næsten umenneskeligt magtspil, og på trods af alle odds endte med at blive den nådesløse hersker over det romerske imperium.

Køb bogen som e-bog eller lydbog.


9788711483923

“Lauren Groff er en forfatter med et sjældent talent, og “Skæbne og hævn” er en skamløst ambitiøs roman, der leverer – med komedie, tragedie og velanvendt lærdom og umiskendeligt skær af talent hele vejen igennem.” – New York Times

Skæbne og hævn er en blændende fortælling om kærlighed, løgne og hemmeligheder i et tilsyneladende lykkeligt ægteskab.

Med en ildevarslende gysen går det dog op for læseren, at forholdet er mørkere, mere kompliceret og usædvanligt end det ser ud. Med rystende afsløringer og overraskende twists giver Lauren Groff os fortællingen om Lotto og Mathildes ægteskab set fra et andet perspektiv. Alle historier har nemlig to sider – også historien om livslange kærlighedsforhold.

Køb bogen her.