CarlsenPuls Young Adult-romaner

10 ting kun læsere forstår

læser, carlsenpuls, all the feels

Som læser har du måske oplevet, at dine ikke-læsende venner og familie ikke altid helt kan relatere til nogle af de boglige oplevelser, du har. Men det kan vi.

Måske har du oplevet, at nogle kigger underligt på dig, bedst som du står med næsen dybt begravet i en bog og indånder duften af papir og tryksværte. Måske gør du det helst kun i smug af samme grund.

Måske er du flere gange blevet spurgt, om du ikke snart har nok bøger, eller at venner og familie altid tagger dig i opslag om bøger på de sociale medier. Vi har samlet 10 følelser, som du som læser (måske) kender.

1: Panikken, der melder sig, når alle karaktererne i bogen, du læser, er glade, men der er stadig 100 sider tilbage af historien

via GIPHY

Som bogelsker har helt sikkert prøvet det. Alt er fryd og gammen i den bog, du læser, men der er stadig 100 sider tilbage af historien, og du ved bare, at et uvejr ulmer i horisonten, og når det sker, så melder panikken sig øjeblikkeligt.

2: Duften af en helt ny bog

via GIPHY

Er du en af de læsere, der elsker duften af bøger? Så ved du helt sikkert, hvad vi taler. Der er ikke noget som duften af en helt ny bog, men vi er også ret fan af duften af ældre bøger, så længe de ikke lugter af snavs og røg.

LÆS OGSÅ: 10 hårdslående helte til din tbr

3: Når din to be read-liste er lang nok til flere liv

via GIPHY

Let’s be real: Vi kan godt lide at have muligheder, og der er ingen skam i at have mange (ulæste) bøger stående. Heller ikke selvom du måske aldrig når at læse dem alle.

4: Når du bliver ved med at låne flere bøger på biblioteket, selvom du ved, at du ikke når at læse dem

via GIPHY

Vi lærer det aldrig, gør vi vel? Det’ cool. Vi dømmer ikke nogen.

5: Når det værste du ved, er at blive forstyrret midt i et spændende kapitel

via GIPHY

Lidt på samme måde som når du har headphones i, er der mennesker, der ser det som en invitation til at forstyrre dig midt i en bog. Why, tho, why?!

6: Når bøger er blevet dit varemærke

via GIPHY

Måske har du følelsen af at gå i et med din bogreol i andres øjne. Du er den, der læser rigtig meget, eller som familie og venner altid tagger i bogrelaterede Facebook-opslag.

LÆS OGSÅ: Spred vingerne ud og se, hvilken krage i Six of Crows du minder mest om

7: Følelsen af at have læst en ny yndlingsbog

via GIPHY

En af de bedste følelser i verden er følelsen af at have læst en ny yndlingsbog.

8: Når nogen spørger, om du kan anbefale en bog

via GIPHY

Du føler dig øjeblikkeligt som en superhelt, der kommer din uinspirerede læseven til undsætning. Og du er altid klar med en boganbefaling eller ti.

9: Når du har afsat weekenden til bøgerne

via GIPHY

Det er ikke sikkert, at dine venner eller familie helt forstår det. Men lykken er ikke at have planer, så du i stedet kan bruge hele weekenden begravet i en bog.

10: Hvor kom du til?

via GIPHY

Det er lidt af en gyser, når du tager en bog, imens du er i gang med at læse den, og ikke kan huske, hvilket kapitel eller hvilken side, du er nået til.

Jeg er kommunikationsmanager og PA hos Forlaget Carlsen og flittig skribent på bog.dk. Jeg er også en håbløs bogsamler, die-hard YA-læser, og jeg stoppede med at tælle mine bøger, da jeg nåede til 1.000. Derfor er jeg også altid klar med en boganbefaling eller to.