Fagbøger Fiktion Inspirationslister og guides

10 bøger du skal læse i december

læs i december, læseinspiration

Mangler du lidt læseinspiration? December er proppet med planer, og måske har du brug for lidt hjælp til at finde ud af, hvad du skal læse? Vi har samlet 10 bøger, du ikke går galt i byen med, og der er noget for enhver smag!

December er her, og det betyder ikke bare, at det er tid til julebag, kalenderlåger og duft af gran i stuen, men også at du måske får brug for at slappe af i læsekrogen med en god bog.

Har du svært ved at finde den bog, du skal læse i december, fordi dit hoved allerede er pakket ind i sprøde juletoner og julegodter? Så frygt ej! Vi har hos Lindhardt og Ringhof samlet en liste af bøger, du kan læse i december, så det bliver nemt at finde lige præcis den bog, der giver mening for dig.

LÆS OGSÅ: Årets romaner 2021. Fik du læst det, du ville? Få det store overblik

Listen rummer medrivende romaner, forrygende fagbøger og gysende krimier. Vi håber, du finder din næste gode læseoplevelse. God læselyst!
Barack Obama og Bruce Springsteen: Renegades – Drømme, myter musik

Tidligere præsident Barack Obama og musiker Bruce Springsteens populære podcast er blevet til den rigt illustrerede Renegades – Drømme, myter, musik, med mere end 350 fotos og massevis af eksklusivt bonusmateriale.

De to mangeårige venners samtaler kredser om musik, liv, race, maskulinitet og deres enorme fælles kærlighed til fædrelandet USA – også dets udfordringer og modsætninger.

Bogen er en samling af fortællinger fra Obama og Springsteen, som sammen udforsker temaer fra deres private liv og karrierer, og deres søgen efter fællesskab, identitet og mening.

Du kan købe Renegades – Drømme, myter, musik online fx hos Bog & idé, eller i din nærmeste boghandel.
Hallgrímur Helgason: Tres kilo solskin

tres kilo solskin, hallgrimur helgason

Vinder af Den islandske litteraturpris 2018

Ny fantastisk bog fra den islandske forfatter Hallgrímur Helgason.

Tres kilo solskin udspiller sig i det fattigste, koldeste og mørkeste land i Europa i starten af det 20. århundrede, nemlig Island.

Historien om den unge forældreløse dreng Gestur fortælles parallelt med skildringen af en nations tilblivelse; med afsæt i Islands fjorde, sne og himmel får vi historien om det islandske folk og udviklingen af deres land.

Du kan købe Tres kilo solskin online, fx. på Saxo.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Jeffrey Archer: Det blinde øje

det blinde øje, jeffrey archer

Det blinde øje er tredje bind i Warwick-serien.

Politikommisær William Warwick er en sympatisk og dynamisk mand. Han er gået undercover og skal undersøge om sin arbejdsplads Metropolitain Politi er præget af korruption.

Sammen med to kollegaer får han til opgave at følge inspektør Jerry Summers, en ung politimand, hvis overdrevne privatforbrug langt fra står mål med hans beskedne politiløn.

På samme tid krydses Williams og den berygtede narkobaron Assem Rashidis veje igen under retssagen mod Rashidi – hvor Williams far og søster står som anklagere. 

Du kan købe Det blinde øje online, eller i din nærmeste boghandel.
Mary Shelley: Frankenstein

I sorg over sin mors død begraver den unge videnskabsmand Victor Frankenstein sig i et vanvittigt eksperiment og stykker et væsen sammen af kropsdele fra lig. Ved hjælp af lyn i natten gnistrer han liv i skabningen…

Men snart efter flygter han i rædsel.

Det forladte væsen vandrer rundt i verden i en desperat søgen efter venskab og forståelse. Overalt møder det afsky og frygt, og verdens afvisninger og dets egen ensomhed ender med at gøre dets indre lige så ondt og ækelt som dets ydre.

Du kan købe Frankenstein online, eller i din nærmeste boghandel.
Karin Palshøj og Gitte Redder: Kongehuset – På arbejde for Danmark

Kongehuset - på arbejde for danmark

Kongehuset – På arbejde for Danmark, giver læseren et unikt indblik i den danske kongefamilies mange rejser, statsbesøg og vigtige øjeblikke. Diverse præsidenter, ministre, kulturpersoner og topchefers deler deres personlige betragtninger og anekdoter fra rejser med dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

I bogen er der blandt andet den unge tronfølger Margrethes tegninger fra sin store rejse til Asien i 1963 og programmer fra statsbesøg til blandt andet Sverige, Australien og Japan.

Du kan købe Kongehuset – På arbejde for Danmark online, eller i din nærmeste boghandel.

Bogen findes også i engelsk oversættelse med titlen Royal Denmark.
Ernest Hemingway: I vor tid

I vor tid, Ernest hemingway

I vor tid er en samling nogle af Ernest Hemingways mest berømte noveller, bl.a. Indianerlejr, Doktoren og doktorens kone, Tredages-stormen, Bokseren og Store flod med to hjerter. 

I vor tid udkom oprindeligt første gang i 1925, og var den novellesamling der åbnede verdens øjne for Ernest Hemingways storhed som forfatter.

Novellesamlingen I vor tid giver et fascinerende og anderledes perspektiv på temaerne i hans store romaner – krig, kærlighed, heltemod.

Du kan købe I vor tid online, eller i din nærmeste boghandel.
Camilla Grebe og Åsa Träff: Jeg ser dig

Jeg ser dig er første bog i søskendeparret Camilla Grebe & Åsa Träffs krimiserie om Siri Bergman, som nu foreligger i en flot genudgivelse i paperbackformat og i digital udgivelse.

Siri Bergman er 34 år og psykoterapeut. Efter sin mands dramatiske død bor hun alene med sin kat i et lille hus ved havet. Hun er langsomt ved at komme på fode igen, da hun oplever mærkelige hændelser både hjemme og på sin klinik inde i byen.

Da en af hendes unge klienter bliver fundet død i vandet neden for hendes hus, involverer hun sig sammen med politimanden Markus i afdækningen af mordet. Og det bliver også en afdækning ind i hendes egne traumer.

Se også Sort angst.

Du kan købe Jeg ser dig online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Axel Holm: Hvidsten Gruppen – Den autentiske beretning fra 1945

Hvidsten gruppen, Axe

Hvidsten Gruppen opererede fra 1942-1944 og spillede en afgørende rolle for den danske modstandskamp. Modstandsgruppen blev fanget og afsløret af tyskerne, og otte af medlemmerne blev dømt til døden og henrettet i 1944.

Axel Holms bog Hvidsten Gruppen står som en af de stærkeste fortællinger om modstandskampen, og udkom første gang i november 1945.

Denne bog indeholder både Axel Holms originale bog om Hvidsten Gruppen og erindringer fra medfangen
og modstandskvinden Pie Frandsen, der sad fængslet i Danmark og Tyskland.

Du kan købe Hvidsten Gruppen online, eller i din nærmeste boghandel.
Johanna Mo: Natsangeren

Natsangeren, Johanna Mo, Ölandsserien, svensk krimi, Hanna Duncker

Velkommen til Johanna Mo – den nye stjerne på den svenske krimihimmel!

Politiefterforsker Hanna Duncker vender efter 16 år tilbage til sin barndoms ø, da hendes far dør. På sin første arbejdsdag ved Kalmars politi kastes hun ud i en tragisk sag, hvor en teenagedreng bliver fundet død ved øens store naturområde Alvaret.

Pludselig står Hanna Duncker midt i en mordefterforskning, og sammen med sin makker Erik Lindgren må hun stå ansigt til ansigt med flere spøgelser fra sin fortid.

Natsangeren er første bog i Ölandsserien.

LÆS OGSÅ: Det siger læserne om Natsangeren af Johanna Mo

Du kan købe Natsangeren, fx Gucca.dk, eller i din nærmeste boghandel.
Danielle Steel: Stille nat

Stille nat, Danielle Steel

Paige Watts er født ind i en ægte Hollywood-familie. Og nu udlever hun sine egne skespillerdrømme gennem sin datter, Emma. Allerede som niårig spiller Emma en central rolle i et TV-hit. Indtil en tragisk ulykke knuser alt.

Emma bliver forflyttet til hendes moster Whitney som med blot et øjebliks varsel må smide alt for at være der for sin niece. Whitney har valgt et meget anderledes liv end sin søster gjorde. Langt væk fra Hollywoods glamour lever og ånder hun for sit arbejde som psykiater.

En hjerteskærende historie om familie og ubrydelige bånd.

Du kan købe Stille nat online, eller i din nærmeste boghandel.
Vil du gerne have mere inspiration til din læsning? Så følg Lindhardt og Ringhof på Instagram – så er du altid opdateret på de nyeste udgivelser!

Jeg er Ellevilde Ella med bøger og er både uddannet litterat og journalist. Jeg er ikke kræsen, når det kommer til at spise varieret i forhold til genrer, og jeg bliver draget af gode fortællinger, skarpt sprog og karakterskildringer, der virkelig rammer. Jeg ville elske, hvis jeg kunne være med til at skabe mere læseglæde i det danske land, og det kan jeg netop her på bog.dk - HURRA!!