Fagbøger Indefra

Syv bud til den moderne mediebruger

zetland redaktør Lea Korsgaard

Zetland har indgået et samarbejde med Lindhardt og Ringhof om at udgive bogen DEN DER RÅBER LYVER.

Bogen, der er skrevet af Zetlands chefredaktør Lea Korsgaard, er gratis i alle formater (inkl. e-bog og lydbog). Den trykkes i et oplag på 19.000, som deles ud på talrige biblioteker, højskoler, efterskoler og friskoler over hele Danmark samt på Folkemødet. Ud over Lindhardt og Ringhof har Egmvont, Danmarks Biblioteksforening, Frirummet, Specialtrykkeriet Arco og TrygFonden også støttet udgivelsen.

-> hent bogen her

Den offentlige debats forfald skyldes ikke fake news. Den skyldes de nyheder, der prioriterer hastighed over substans, konflikt over løsning og larm over mening. Skal journalistiken bidrage til at bekæmpe tidens boom af løgne og misinformation, har den derfor stærkt brug for hjælp. Fra alle, der insisterer på at leve i et samfund, hvor vi kan stole på hinanden.

DEN DER RÅBER LYVER giver syv gode råd til, hvad den moderne mediebruger kan gøre for at bevare et samfund, hvor vi kan debattere vildt – men stadig være enige om kendsgerningerne:

#1 Sæt. Tempoet. Ned.
#2 Opsøg kloge mænd og koner
#3 Husk, at ikke alle sager har to sider
#4 Led efter sammenhænge
#5 Bidrag ikke til kommentatorernes banalisering af politik
#6 Bevar håbet
#7 Stop efterspørgslen efter løgnen


 

Lea Korsgaard (f. 1979) er chefredaktør for Zetland. Hun er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og har en MA i sociologi fra The New School for Social Research i New York. Hun har skrevet tre bøger og modtaget blandt andet De Berlingske Journalisters Pris og prisen som Årets Redaktør.

Læs mere her:

www.lindhardtogringhof.dk

www.zetland.dk