Fiktion Inspirationslister og guides

Vild med Jane Austen? Så vil du elske de her romaner!

Jane Austen

Jane Austen er kendt for sine smukke skildringer af kvindeliv, klassesamfund og kærlighed i 1800-tallets England. Hendes romaner er vidunderligt læsestof, og får læseren til at drømme sig væk til livet i 1800-tallets elegante overklasse.

Hvis du også elsker at læse bøger, der får dig til at drømme dig væk til en anden tid, anbefaler vi her tre titler til dig, som minder om Jane Austens fantastiske romaner.

Abelone på Bangsbo af Bent Haller

Bent Haller, Abelone på Bangsbo, historisk roman
Bent Haller har skrevet en farverig og underholdende roman, baseret på overleverede erindringer fra sin oldemor. Perfekt for fans af Downtown Abbey – og beundrer af den Austenske verden, hvor klassesamfundet herskede.

Abelone på Bangsbo er fortællingen om den unge Abelone, der kommer i huset på godset Bangsbo i Nordjylland. Godsejeren, Johan Knudsen, er en gæstfri og yderst liberal levemand, og Bangsbo er tilflugtssted for en lang række af 1890’ernes kunstnere. Alt kan ske på Bangsbo: affærer, intriger, dueller, selvmord og spøgeri. Abelone suger til sig af det hele og mærker for første gang suset fra den store, nye verden.

-> Nysgerrig? Læs et uddrag af bogen her.
Køb Abelone på Bangsbo online her eller i din lokale boghandel.

Jane Eyre af Charlotte Brontë

Jane Eyre, Charlotte Brontë, historisk roman

Jane Eyre er en vaskeægte klassiker – skrevet 30 år efter Jane Austens død af forfatteren Charlotte Brontë. Ligesom Jane Austens bøger, foregår den i England, og fans af Austens univers kan glæde sig over dramatiske scener, en Darcy-lignende antihelt og smukke beskrivelser af det landlige England.

Jane Eyre er fortællingen om den fattige og forældreløse Jane, der bliver sendt på kostskole, hvor hun oplever megen modgang. Efter hendes skoletid er forbi, får hun arbejde som guvernante på det store gods Thornfield Hall. Her stifter hun bekendtskab med godsets ejer, den mystiske mr. Rochester, som hun senere forelsker sig i, og sammen med ham lærer hun gradvist sine egne følelser og lidenskaber at kende, men både Thornfield Hall og mr. Rochester gemmer på dystre hemmeligheder …

-> Nysgerrig? Læs et uddrag af bogen her.
Køb Jane Eyre online her eller i din lokale boghandel.

Kvinderne på slottet af Jessica Shattuck

Kvinderne på slottet, Jessica Shattuck, historisk roman

Kvinderne på slottet er en fængslende og stemningsfyldt fortælling fra en af historiens mest turbulente perioder, Anden Verdenskrig. Romanen giver et dramatisk og nuanceret portræt af krigen og dens menneskelige konsekvenser.

-> Nysgerrig? Læs et uddrag af bogen her.
Du kan finde Kvinderne på slottet som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.

Romaner af Jane Austen

Vild med Jane Austen? Så vil du elske de her romaner! Vild med Jane Austen? Så vil du elske de her romaner!Northanger Abbey, Jane Austen

Lindhardt og Ringhof er igang med at genudgive alle Jane Austens romaner i smukke, nyoversatte udgaver.

Find alle romanerne online her eller i din lokale boghandel.