Fagbøger Sundhed og livsstil

Vi kæmper alle vore kampe

Vi kæmper alle vore kampe

I den norske succesungdomsserie SKAM har en af hovedpersonerne, den smukke, mystiske Noora med de rødmalede læber, en seddel hængende på sin væg, hvor der står:

”Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.”

Budskabet er helt enkelt: Vi kæmper alle med noget her i livet, så vær god mod andre.

Ofte kan den kamp være noget, der er skjult for omverdenen. En kamp, der foregår i det inderste og mest private, hvor kun de allernærmeste er involveret, fordi det er forbundet med både smerte og angst. Det kan være sorg over at have mistet et menneske, man elskede, eller sorgen over at være ramt af en anden stor krise som for eksempel sygdom. At have fået stillet en alvorlig diagnose og være åben om det i en sundhedsfikseret kultur som vores, hvor vi løber og løber og løber, som tror vi, at vi kan løbe fra selve døden, ja det kræver sin mand. Eller kvinde som i dette tilfælde.

Som det er med overflader, så er det ikke dér, vi kan afkode, hvordan noget i virkeligheden forholder sig. Og på overfladen kan det være svært at se, at Mille Dinesen skulle have kæmpet en kamp. Hun er storsmilende og har nærvær og overskud. Og så har hun et helt naturligt drys af filmstjerne, skønhed og elegance over sig, selv i sine mest komiske roller som Rita og Nynne. Men i skuespillerindens nye bog Min egen vej – Inspiration til et sund liv i balance fortæller hun om, hvordan det er at blive stillet overfor alvorlig sygdom og blive kastet ud i en livsændrende proces. En proces, der i første omgang gjorde hende mere sårbar, men siden gjorde hende både stærkere og klogere. Ikke mindst fordi hun valgte at gå sin helt egen vej, som er det, bogens titel er inspireret af.

min-egen-vej-1

For Mille Dinesen valgte nemlig at sige nej tak til den konventionelle behandling lægerne tilbød hende, da hun fik stillet diagnosen sclerose for 15 år siden. I stedet gik hun i gang med at se på, hvor hun selv kunne gå ind og tage ansvar. ’At tage livet på sig’, som hun formulerer det i bogen. Hun gik i gang med at undersøge, afprøve og researche og fandt frem til ’sit fundament’- de grundpiller der udgør hele fundamentet under den sundhed og velvære hun oplever i dag. Bogen er derfor fyldt med øvelser, opskrifter og gode råd som hun selv har prøvet af.

Så præcis som dig og mig og alle andre har Mille Dinesen også kæmpet en kamp. Nu fortæller hun om den og deler sin erfaring og viden omkring fysisk og mental sundhed med os andre. Det er fantastisk modigt, og som bogens redaktør håber jeg, at mange vil lade sig inspirere af Milles fortælling.

God fornøjelse og læselyst!

Christina Lund, redaktør Lindhardt og Ringhof


Min egen vej af Mille Dinesen 

untitled-1-copy

Gennem de seneste 15 år har skuespillerinden Mille Dinesen kastet sig ud i alverdens alternative behandlinger og sundhedseksperimenter. Alt fra tarmskylninger og ayurveda-massager til hvidløgskure og kostomlægning. For da hun selv blev stillet ansigt til ansigt med diagnosen sclerose, lå det hende mere naturligt at gå sin egen vej og tage ansvar for sit liv end at fylde sig med medicin, der resulterede i store bivirkninger. Og selvom hun ikke har mærket noget til sygdommen siden 2001, er sundhed og balance blevet hendes hvilende interessepunkt.

I Min egen vej forsøger Mille Dinesen at bygge bro mellem alternative og konventionelle måder at se sundhed og sygdom på. Og giver sit personlige bud på, hvad sundhed er. Bogen indeholder øvelser, råd fra udvalgte alternative behandlere og en række af Mille Dinesens sunde favoritopskrifter.

-> Køb bogen her.

Vi kæmper alle vore kampe