Børnebøger Inspirationslister og guides

Uhyggelige bøger til halloween

Uhyggelige bøger til halloween

Skal I hygge jer med uhygge, når det bliver halloween? Den amerikanske højtid vinder større og større indpas i Danmark, hvor uhygge, græskar og ‘trick-or-treat’ er en fast del af repertoiret, og i  et efterårsmørke med regn og blæst er det jo faktisk ret hyggeligt med en ekstra lille højtid.

Halloween falder altid d. 31. oktober. Det skyldes ifølge overtroen, at de døde har lettest ved at komme tilbage til de levendes verden natten mellem 31. oktober og 1. november. Det kan blive en nat, hvor de død kommer tilbage for at skræmme os eller gøre regnskaber op…

Hvis du – eller nogen du kender – kan lide gys, spænding og uhygge, så er disse bøger must-reads, når det bliver halloween!

Turen gennem Midnatsskoven

NYT FORMAT Turen gennem midnatsskoven COVER.inddDennis vil gerne have en bedsteven – og det skal være Petro. Men Petro er ikke interesseret i bedstevenner, han holder til gengæld meget af pinde. Så han lover Dennis, at hvis Dennis smutter ind i Den Forbandede Midnatsskov og henter Petro skovens fineste pind, så kan de to blive bedstevenner.

Den er Dennis med på – indtil han står ved skovbrynet og kommer i tanker om, at skoven jo faktisk er møgfarlig og forbandet … men lige som han skal til at vende om, kalder en meget underlige pige på ham, og før han ved af det, er han godt og grundigt rodet ind i et farligt eventyr, som fører ham hele vejen gennem den rædselsvækkende skov!

Men hvad gør man ikke for sin bedsteven…?

Gys for 5-12 årig

Læs læseprøven her.


30 uhyggelige kort

h978871133446130 skønne og helt igennem uhyggelige postkort af John Kenn Mortensen, som vi allerede kender fra POST-IT-monstrene – i en skøn og meget uhyggelig ligkiste … øh … æske.

Indeholder også 30 kuverter, hvis man skulle få den skøre idé at skille sig af med et af kortene.


De utilpassede

h9788711359808

Der sker noget nede på Lolland … Det er for alvor slut med at dø af kedsomhed på en af omegnens roemarker.

Først var Johan og Jacob bedste venner, og Johan var hemmeligt forelsket i Dorthea, så satte Jackie ild til Frederiksens møbelbutik, samtidig med at byen nærmest gik neden om og hjem, fordi folk er blevet arbejdsløse. Sikke en ballade.

Og lige når man tror, at det ikke kan blive værre, så forsvinder alle byens voksne for kort tid efter at vende tilbage som frådende og blodtørstige vampyrer, som for enhver pris skal have blod.

Når så ens bedste ven så oven i købet bliver forvandlet til et mindre aggressivt, men ikke des mindre, et vampyrbarn, så er fanden da for alvor løs, og når byens bad boy forstår at imponere ens udkårne, så er det måske efterhånden på tide at tage affære … måske! Johan er ikke ligefrem handlingens mand eller dreng, men på et eller andet tidspunkt er det måske på tide at blive voksen, selv om det ikke altid er lige let, når man bor på Lolland og er omgivet af vampyrer.

Der laves et samlet knækskilt til instore-markedsføring af “De utilpassede” og “30 uhyggelige kort”.

Gys for 9-14 årige

Læs læseprøven her.


Horrorbogen

h9788711381250

Velkommen til en verden af HORROR!

Træd ind i mørket, helt derind, hvor du aldrig har været før, og mød både mr. Hyde, Wolfman, Frankenstein, Nosferatu og en stor mængde zombier.

Håber, at du kommer vel ud på den anden side, for du skal igennem dødsens farlige labyrinter og enorme bunker af kroppeløse hoveder – hvis du tør!

Hvis du er heldig, kan det være, at du kommer helskindet igennem. Men regn ikke med det!

En uhyggelig labyrint og findebog, hvor du allerbagest kan finde skrækindjagende faktaoplysninger om de klassiske uhyrer, der har huseret i myter, film og litteratur gennem tiden…

Gys for 6-10 årige


Det ender ikke godt

h97887113444776 gysende, uhyggelige historier, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen på dig, giver dig kuldegysninger og får de små hår til at rejse sig på dine arme …

Læs: Risikoen ved rygning, Det næste, Bare fjollet, gammel overtro, Den onde bror, Emils bedste ven og Det ender IKKE godt…hvis du tør.

Gys for 9+ årige


Vampyren i 7. A.

sort chock omslag2.inddVil vampyrjægeren Vera få hævn? Kan menneskeæderen Manu få madro? Kan ord slå ihjel?Hvad sker der på rektors kontor? Hvorfor er Liam forsvundet? Hvem udfordrer dæmonen Azull? Tør du læse denne bog? – Syv fortællinger – som er ren SORT CHOK!

Gys for 9-14 årige