Fiktion Inspirationslister og guides

Sommerens store læseoplevelser

Sommerens store læseoplevelser

Tre unge amerikanske forfattere står bag nogle af de stærkeste læseoplevelser. Har du ikke læst dem endnu? Læs med her og find din favorit til sommerens stranddage:

Byen brænder af Garth Risk Hallberg

byen brænder

Har du planer om at ligge på stranden i lang tid? Så skal du have en stor bog med dig. Og hvad ville være mere oplagt end årets store, amerikanske roman? Med Byen brænder er du garanteret læsestof nok til adskillige, lange stranddage, og bedst af alt: du er også garanteret god underholdning. For den over 1000-siders lange bog er et pragtværk – helt oplagt læsning til dig, der elskede Stillidsen af Donna Tartt.

Byen brænder er en storslået roman om kærlighed, forræderi og tilgivelse. Om kunst, sandhed og rock’n’roll – og om hvad mennesker har brug for hos hinanden for at overleve …

-> Køb bogen her.


Skæbne og hævn af Lauren Groff

Skaebne og haevn_smuds_155x231_final.indd

Var du vild med Gone Girl? Så skal du have fingrene i Skæbne og hævn, som er en blændende fortælling om kærlighed, løgne og hemmeligheder i et tilsyneladende lykkeligt ægteskab.

Lotto og Mathilde bliver stormende forelsket på college og kort efter gifter de sig. Som 22-årige er de smukke, glamourøse og med storslåede fremtidsudsigter. Med en ildevarslende gysen går det dog op for læseren, at forholdet er mørkere, mere kompliceret og usædvanligt end det ser ud. Med rystende afsløringer og overraskende twists giver Lauren Groff os fortællingen om Lotto og Mathildes ægteskab set fra et andet perspektiv. Alle historier har nemlig to sider – også historien om livslange kærlighedsforhold …

-> Køb bogen her.


Glimt af håb af Ruta Sepetys

glimtafhåb

Glimt af håb er en historie, du aldrig vil glemme. Og som måske endda vil kunne få dig til at fælde en enkelt tåre bag solbrillerne.

Glimt af håb handler om den 15-årige Lina Vilkas, som bor i Litauen under Anden Verdenskrig og en dag mærker krigen helt tæt på, da den sovjetiske sikkerhedstjeneste, NKVD, braser ind i familiens hjem i Litauen og tager hele familien med sig. Lina, hendes mor og lillebror bliver adskilt fra Linas far og anbragt i en af Stalins arbejdslejre nord for polarcirklen, den koldeste afkrog af Sibirien.

Romanen er delvist baseret på interviews med overlevende af de baltiske folkemord, som Stalin udførte under 2. Verdenskrig. Ruta Sepetys er selv opvokset i USA med en litausk far, der flygtede fra Stalin.

-> Køb bogen her.


Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.