nye bøger, carlsenpuls, all the feels, efterårslæsning

Hvis du heller ikke vil gå glip af nogle af de YA-bøger, vi glæder os allermest til i de kommende måneder, foreslår vi, at du finder kalenderen frem, for der er dømt høj puls på udgivelsesfronten!

Den kommende tid er fyldt med stærke, gribende og vigtige YA-bøger fra store amerikanske forfattere såvel som nye og velkendte stemmer fra Danmark og norden. Her kan du få et overblik over de kommende titler, og hvornår de udkommer.

Se listen:


Katy Birchall: Sex Education – Roadtrip

sex education, roadtrip

Maeve er ikke specielt overrasket over, at hendes bror Sean igen er havnet i problemer. Men hun er den eneste, han har, så hun må tage afsted for at hjælpe ham. Eller i det mindste finde et lift for at nå frem …

Otis, Eric og Aimee insisterer på, at de kan hjælpe – og pludselig bliver Maeves ensomme redningsaktion forvandlet til sommerens road trip.

Sean har festet med en gruppe rige ung, som nu anklager ham for en forbrydelse, og for at rense hans navn, må Maeve og hendes venner forsøge af blive en del af gruppens inderkreds. Men beviserne mod Sean er stærke, indtil Eric og Otis opdager, at Sean ikke er den eneste med et motiv til at skade den smukke partygirl Tabitha.

En stærk roman fyldt med ærlighed, humor og overraskende plottwists.

Køb Sex Education – Roadtrip online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 9 september.
Angie Thomas m.fl.: Blackout

Blackout, Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk, Nicola Yoon

To piger, der leder efter et vigtigt fotografi og ender med at finde noget endnu større.

To drenge, der er fanget i undergrunden, og som bliver tvunget til at forholde sig til deres følelser for hinanden.

To bedste venner, som bliver spærret inde på et bibliotek, hvor de leder efter alletiders største kærlighedshistorie.

Tre unge på skoleudflugt til New York, som sidder fast i bussen, hvor de prøver at få styr på deres indbyrdes trekantsdrama. To fremmede, der mødes i en taxa, hvor de kommer til at diskutere identitet som filosofisk begreb.

Du kan købe Blackout online, fx på Gucca.com, eller i din nærmeste boghandel fra d. 26 august.
Gayle Forman: Vi er uundgåelige

vi er uundgåelige, gamle forman

Aaron plejde at elske bøger. Men ikke længere. Hverdagen er svær, nu hvor alle han kender er rejst, og han sidder fast i en faldefærdig boghandel i en flække af en by, hvor ingen virker til at læse længere.

Så da Aaron får muligheden for at sælge butikken, tøver han ikke. Men pludselig vækkes kærligheden til bøgerne hos Chad, hans overoptimistiske ven, og byens håndværkere. Og så er der Hannah, som han ikke havde regnet med at møde.

De kommer alle til at spille en vigtig rolle for Aarons erkendelse af, hvad han har mistet, og hvad han har fundet.

Du kan købe Vi er uundgåelige online, fx på Gucca.com, eller i din nærmeste boghandel.
Leigh Bardugo: King of Scars (2) – Når ulve hersker


King of Scars, Leigh bardugo, ya, young adult, fantasy

Nikolai Lantsov kæmper stadig en kamp med den dæmon, der har besat ham, og som truer med at tage livet af ham. Men i sin evige kamp oplever Nikolai også styrker hos dæmonen, som måske kan anvendes mod fjenden, der rykker nærmere.

Nikolai får hjælp af sin hærfører og gode ven, den viljestærke Zoya, der er blevet beriget med en evne, hun skal lære at acceptere og håndtere. Og til sidst er der Nina, der planlægger at infiltrere hovedstaden.

En konge, en general og en spion. Sammen skal de skabe en fremtid i mørket. Eller se deres land gå til grunde.

Du kan købe Når ulve hersker online, fx på Gucca.com, eller i din nærmeste boghandel fra d. 16 september.
LÆS OGSÅ: Shadow and Bone vender tilbage på Netflix med en ny sæson


Val Emmich: Maybe we’re electric

Tegan er en stille og begavet pige, som er født med en deform venstrehånd og har lært sig at snige sig af sted langs væggene. Efter et skænderi med sin mor, gemmer hun sig under en snestorm på Thomas Edison-museet. Pludselig går døren op, og ind træder Mac Durant, klassekammerat og skolens ukronede konge.

Tegan vil gerne have ham til at gå igen. Men som tiden går, åbner de to modpoler sig mere og mere for hinanden. Mac har også sit at kæmpe med, og Tegan er ikke så stille, som man tror.

Desuden bærer hun på en altoverskyggende hemmelighed, som involverer Mac.

Du kan købeVi går imod strømmen online, fx på Gucca.com, eller i din nærmeste boghandel til september.
Karen M. McManus: Du bliver min død

Ivy, Mateo og Cal var engang tætte, men nu er Carlton High og en virkelig dårlig start på dagen det eneste, de har til fælles.

Da de mødes en dag, beslutter de sig for at pjække sammen og køre ind til byen. Ligesom i gamle dage. De har bare ikke meget at sige til hinanden. Men da en anden elev fra skolen findes død ændrer deres dag sig fra kedelig til dødelig. Og den er kun lige begyndt.

For det viser sig, at de tre stadig har noget til fælles: En forbindelse til den myrdede elev. Og de skjuler alle tre noget. Måske er deres tilfældige genforening slet ikke så tilfældig alligevel?

Du bliver min død forventes at udkomme i december.
Husk du altid kan holde dig opdateret på vores udgivelser på Instagram og Facebook!