Indefra

Han opfandt Den Termiske Mannequin

den termiske mannequin lund madsen show

Lillebror Anders Lund Madsen og storebror Peter Lund Madsen fortæller den fuldstændigt indlysende historie om navnet på deres nye show, som har premiere på Bremen i november:

“Vores far hed Thomas Lund Madsen og var opfinder.
Født og opvokset i fattigdom i Jylland i gamle dage.
Han drog til byen, fik en uddannelse og fandt sig en god kone og sammen sparede de op til et halvt rækkehus, hvor de fik to – ualmindelig smukke og kloge – børn og i det hele taget skabte en tilværelse, hvor i morgen altid var bedre end i går.
Og så opfandt vores far Den Termiske Mannequin.
Det var en frygtindgydende, legemsstor robot, som kunne måle, hvordan vi mennesker havde det i forskellige situationer.
Man kunne for eksempel putte Den Termiske Mannequin ned i en sovepose i et kølerum, og så ville Den Termiske Mannequin sige til, når den begyndte at fryse om fødderne. Eller man kunne placere den ved en åben dør, og så ville den påpege, når det trak. Og man kan indvende, at man da bare kunne bruge rigtige, ægte mennesker i stedet for Den Termiske Mannequin, men så ville man jo få alle mulige forskellige resultater, fordi vi mennesker føler forskelligt.
Den Termiske Mannequin føler altid det samme.
Så Thomas fik verdenspatent på Den Termiske Mannequin, og hvis De har en sovepose, der kan klare ned til -15 grader, så er det sandsynligvis takket være hans opfindelse.
Og nej.
Det er ikke Thomas Edisons grammofon eller Leonardo da Vincis helikopter, men vores far opfandt en robot, der kunne fryse om fødderne, og dermed gjorde han verden en lillebitte smule bedre, end den var før.
Og det er dét, vi kan.
Det er det eneste, vi mennesker kan.
Vores far kom fra ingenting og blev en lille smule, og dette show handler om lige præcis dét: At alting bliver bedre i morgen, fordi vi er mennesker, og mennesker er fede.
Selv om vi ind imellem gør dumme og onde ting, så er vi ikke onde eller dumme. Vi prøver i det mindste at gøre det bedre. Og i det lange løb vinder fremskridtet altid over pissehviskerne. Alle gæsterne.
Alle emnerne og alle overraskelserne i dette show handler om at fortælle én eneste historie: Det kan ikke gå galt.
Den Termiske Mannequin er således symbolet på vores tro på morgendagen. For vi er stolte over vores far og vil gerne benytte lejligheden til at fortælle alle, der gider lytte, at alle har det svært ind imellem.
Men ingen er fortabte, og det skal nok ende godt en skønne dag.
Og uden kolde fødder.”