Bøger til unge Børnebøger Carlsen Indefra

Drømmer du om at blive forfatter? Her er fem tips til at skrive fra Tobias Bukkehave

Elmer Baltazar, rejsen til arkadia, tobias bukkehave, fantasy, børnebøger, ferielæsning, børnebøger til vinterferien, højtlæsning, bøger til tweens, tips til at skrive, sådan bliver du forfatter, bliv forfatter, skrivetips

Går du rundt med en forfatter i maven? Eller har du en god idé til en historie, der bliver ved med at ligge og rumstere i baghovedet, og som bare venter på at blive skrevet ned?

Her giver Tobias Bukkehave, der blandt andet står bag fantasyromanen Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia, sine fem bedste tips til, hvordan du kan komme godt i gang og blive endnu bedre til at skrive.

Fem tips til at skrive

1. Kom i gang!

Det handler først og fremmest om at komme i gang. Lad være med at sidde på fingrene og være bange for, at det ikke er godt nok. Skriv! Lad det flyde fra hjernen, ned i fingrene, ned på tastaturet, ned på papiret. Så er du i gang – og det er det vigtigste af alt.

2. Sørg for at blive læst

Om det så bare er din mor, din søster, din far eller en god ven. Sørg for at blive læst af hvem som helst, der har tid og lyst. Smid blufærdigheden fra dig, tag imod kritikken og sug det til dig. Så bliver du bedre og bedre. Det er dét, det hele handler om.

3. Lad dig inspirere

Selvom originalitet er vigtigt, må du aldrig være bange for at lade dig inspirere. Hvis der er en film eller eksempelvis en tegneserie, du er fascineret af, så brug det. Flet det ind, lad dig inspirere af det, der interesserer dig, og skab så dit eget på den baggrund.

4. Write what you know

Det måske mest kendte tip blandt forfattere, men jeg synes tit, at det bliver misforstået. Det handler nemlig ikke om, at du ikke må skrive om en fyr, der sidder i et jetjager, fordi du aldrig har prøvet det selv. Write what you know handler om at finde ind til de følelser, der ligger inde bagved. Så kan du bruge dem som motor i en hvilken som helst genre eller setting.

Så hvis du har prøvet at blive smidt af fodboldholdet eller har været forelsket i pige, du ikke kunne få, så find frem til de følelser, du har mærket på egen krop, og brug dem som kernen i dine fortællinger.

5. Skriv til dig selv

Skriv for at imponere dig selv – du skal lade være med at forme dine tekster efter, hvad du tænker, at andre gerne vil se. Du skal overraske dem, og det gør du ved at skrive om det, du synes, der er vigtigt. Og hvis du synes, at det er vigtigt nok, så vil dine læsere også synes, at det er vigtigt.

Held og lykke med skriveriet!

Er du på udkig efter flere gode tips til at skrive bøger til børn og unge, kan du få et par gode råd med på vejen fra redaktør Jesper Roos Jacobsen her.

Elmer Baltazar, rejsen til arkadia, tobias bukkehave, fantasy, børnebøger, ferielæsning, børnebøger til vinterferien, højtlæsning, bøger til tweens, tips til at skrive, sådan bliver du forfatter, bliv forfatter, skrivetips

Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia

En fængende fantasyroman om at forsvinde helt derind i en digital verden, hvor kun ægte venskab kan redde en tilbage til virkeligheden.

Elmer er nødt til at skaffe sig en iPad. Han skal lave gruppearbejde med Emmy, der har en duft, som gør ham lidt svimmel. Den viser sig at være en portal til landet Arkadia, og da den sluger Emmy, er Elmer nødt til at følge efter.

En verden med drager og mysterier åbner sig. Men vil Emmy overhovedet reddes?

Du kan læse et gratis uddrag af bogen her

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=fkfdkcipr0k[/embedyt]

Du kan købe Elmer Baltazar – Rejsen til Arkadia her eller hos din lokaler boghandler.

Om Tobias Bukkehave

Elmer Baltazar, rejsen til arkadia, tobias bukkehave, fantasy, børnebøger, ferielæsning, børnebøger til vinterferien, højtlæsning, bøger til tweens, tips til at skrive, sådan bliver du forfatter, drømmer du om at blive forfatter, bliv forfatter, skrivetipsSom forfatter – og familiefar der spiller X-box om natten med lyttebøffer på, så hans femårige datter ikke kan råbe ham op, når hun vågner og er tørstig – er Tobias Bukkehave optaget af, hvad iPads, mobiltelefoner, spil og internet gør ved forbindelsen mellem os mennesker. Hvad sker der med øjenkontakten, berøringen og nærheden? Behøver vi disse ting, når vi kan få det smukkere, bedre og mere spændende på nettet?

Tobias Bukkehave er vokset op i 80’erne og er tydeligt rundet af alt lige fra Star Wars, Gremlins og Tron til vor tids Stranger Things. Hans historier dyrker det spielbergske sammenstød mellem fredelig provinshverdag og fantastiske verdener.