Børnebøger Carlsen

DIY: Lav en lampe med superhelte eller blonder

theresa bro, byg det selv, mit værelse, lav en lampe, DIY, gør det selv, børnebog

Elsker dit barn at bygge ting? Synes dit barn også, det er fedt, at gøre sine idéer til virkelighed? Men mangler du og dit barn nogle gange lidt inspiration og hjælp til at realisere projekterne?

I bogen Byg det selv: Mit værelse guider Theresa Bro dit barn (og dig) til at lave en række sjove projekter lige fra mindre ting såsom en smykkeæske eller en skammel såvel som større ting som eksempelvis et fodboldbord. Man behøver nemlig ikke være bange for at være kreativ og bygge ting selv, man skal bare kaste sig ud i det!

Når en hobby bliver til en levevej

Theresa Bro har altid elsket at bygge ting, og lige fra hun var helt lille, har hun eksperimenteret med at bygge ting til sig selv og sine dukker. I dag arbejder hun med sin hobby både som freelancer og som forestillingsleder og rekvisitør på teatre, og samtidigt kaster hun sig også ud i projekter hjemme hos sig selv med at bygge alt fra skabe til køkkener. Godt nok er hun ikke ekspert i alle dele af byggeprocessen, men som hun selv siger, så er hun god til bare at prøve sig frem.

Med bogen Byg det selv: Mit værelse giver Theresa Bro sine tips og tricks videre, sådan så du og dit barn derhjemme kan prøve kræfter med at bygge store og små ting til børneværelse og lave små gaver til familie og venner. Ved at lave tingene selv har man også mulighed for at give hver enkelt ting sit helt eget præg. Det vigtigste er dog, at ligegyldigt hvordan slutresultatet bliver, så er det noget man SELV har lavet.

DIY: Sådan bygger du en superheltelampe

Hvis dit barn har en kedelig bordlampe, der trænger til at blive piftet op, så se med her! Der er nemlig masser af muligheder for at forvandle en helt almindelig bordlampe til en sjov lampe med superhelte, Disneyfigurer eller lignende.

Theresa Bro, Byg det selv, diy, lav din egen lampe, byg selv, lav ting selv, superheltelampe Theresa Bro, Byg det selv, diy, lav din egen lampe, byg selv, lav ting selv, superheltelampe

Sådan gør du

1 Stil figurerne op, som du vil have dem til at stå, inden du begynder at lime

2 Put lim på de flader, som rører hinanden. Brug evt. malertape til at holde dem på plads, mens de tørrer.

Theresa Bro, Byg det selv, diy, lav din egen lampe, byg selv, lav ting selv, superheltelampe

3 Når limen er tør, gør du klar til maling. Tag skærmen af lampen og brug malertape til at dække fatningen, der hvor pæren skal sidde. Put evt. også en plastpose om ledningen, hvis du vil undgå at male den.

4 Når du skal bruge spraymaling, og du ikke har et sprøjtekabinet i nærheden, er det bedst at gå udenfor

5 Først bruger man en primer. Det er en grundmaling, som gør det lettere for guldmalingen at binde.

Theresa Bro, Byg det selv, diy, lav din egen lampe, byg selv, lav ting selv, superheltelampe

6 Primeren skal lige tørre helt, før du maler med den endelige farve.

7 Når malingen er tør, samler du lampen igen. Og vupti, så har du en fantastisk superheltelampe.

Theresa Bro, Byg det selv, diy, lav din egen lampe, byg selv, lav ting selv, superheltelampe

DIY: Sådan bygger du din egen blondelampe

Theresa Bro, Byg det selv, diy, lav din egen lampe, byg selv, lav ting selv, blondelampe, lampe med blonderDu og dit barn kan også nemt og hurtigt lave en rigtig fin blondelampe, der pynter fint på børneværelset. Her der igen mulighed for at lave sjove variationer af lampen afhængig af ballonens størrelse samt blondernes form og farve.

Det skal du bruge:

  • Blonder
  • Trælim
  • En rund ballon

Sådan gør du:

1 Denne lampeskærm er lavet af gamle blonder, som er dyppet i trælim og klistret på en oppustet ballon.

2 Hæng evt. ballonen op, så du kan komme til hele vejen rundt. Når limen er tør, sprænger man ballonen.

3 Lav et lille hul foroven, hvor ballonen kan hives ud og fatningen trækkes igennem.


Byg det selv: Mit værelse af Theresa Bro

Theresa Bro, Byg det selv, diy, lav din egen lampe, byg selv, lav ting selv

Ville det ikke bare være sejt at kunne indrette sit værelse med sine helt egne, personlige ting? Med bogen Byg det selv: Mit værelse hjælper Theresa Bro børn til at bygge store og små ting til værelset samt giver inspiration til flotte og personlige gaver til venner og familie. Desuden giver hun gode råd til at bruge værktøj, sådan så børn fra 8 års-alderen kan lave projekterne helt selv – måske med en smule hjælp fra mor og far.

Byg det selv: Mit værelse er første bog i en ny gør-det-selv serie fra Carlsen målrettet børn, der kan og vil lave ting selv.

Du kan købe Byg det selv: Mit værelse online her eller i din lokale boghandler.

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.