Den store krimi-quiz, werner weep-olsen, krimi, quiz, gåder, krimigåder

Det kan godt være, at den store verden har fået øjnene op for den danske krimi, men når det kommer til at hitte i udlandet, er der ingen, som kommer i nærheden af Werner Wejp-Olsen.

Navnet er Danger. Inspector Danger. 1659 gange har denne gnavpot af en detektiv måttet iføre sig sin gule frakke og bløde hat for at tage ud og opklare tyverier, svindlerier og mord sammen med makkeren Alfie.

Og det der med at opklare mysterier har optaget Werner Wejp-Olsen, tegneren bag Inspector Danger, siden han som dreng læste Sherlock Holmes på engelsk og måtte gemme sine tegninger af nedskudte Messerschmittfly for tyskerne i en hemmelig skuffe under 2. Verdenskrig.

Faktisk optager det ham så meget, at små skævheder i hverdagen automatisk bliver til krimier. Som når han ser en masse paraboler på hustage, og én peger i en anden retning end alle de andre. Hvorfor gør den det? Det gør den selvfølgelig, fordi en italiensk mafiagruppe holder til i lejligheden under og skal modtage signaler direkte fra Italien (og ikke fra satellitten fra oven som alle de andre).

Werner Wejp-Olsen – Fra Kenya til Bangladesh

Herhjemme har Werner tegnet Inspector Danger siden 1974 til Billedbladet, Seriemagasinet, Se & Hør og Ekstra Bladet. Og detektiven med den bløde hat har hittet i de fleste europæiske og skandinaviske lande samt Brasilien, Kenya, Indien, Pakistan, Indonesien, (prust), Malaysia, Bangladesh, Australien, New Zealand, Filippinerne og USA. Her kan ingen andre danske krimikonger vist hænge på.

I 2017 tegnede Werner Wejp-Olsen 40 helt nye mysterier til hans bog Den store krimi-quiz. Og niveauet er højt, lovede han. Dog ikke så højt, som dengang politiet blev sat på en af hans krimi-quizzer og måtte opgive.

Werner Wejp-Olsen gik bort i alder af 80 år d. 15. november 2018.

 

Den store krimi-quiz

Find alle spor, saml alle detaljer, lur godt på tegningerne og regn ud, hvem gerningsmanden er. Inspector Danger opklarer alle forbrydelserne, men han har også været detektiv i intet mindre end 40 år. Hvis du ikke kan gennemskue mysterierne, så vend bogen på hovedet og læs løsningen under alle krimi-gåderne.

Den store krimi-quiz indeholder 40 gåder for hele familien. Sammen kan store og små hjælpe Inspector Danger med at opklare mord, bankrøverier, kidnapninger, tyverier og mange andre forbrydelser.

> Du kan købe Den store krimi-quiz her eller hos din boghandler. 

Den store krimi-quiz, krimigåder, krimi-gåder, quiz, krimi-quiz, werner wejp-olsen

 

 

Tag et kig i Den store krimi-quiz her og se om du kan læse de 3 første krimigåder i bogen.

 

 

Den store krimi-quiz, werner wejp-olsen, krimi, gåder, krimigåder

 

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=p0bujLiHGhw[/embedyt]

 

Savner du mere læseinspiration? Så se vores liste med gode krimier her.

Jeg startede på Carlsen i 2013 og har mest siddet med bøger, der handler om numser, dyr, biler eller drenge, som bakser med familie, monstre eller andre besværligheder. Jeg er uddannet folkeskolelærer, har tidligere arbejdet på Alinea og Politikens forlag og underviser i skrivning.