Eventyr H.C. Andersen Klassiske børnebøger

Danmarks største forfatter – Læs mere om H.C. Andersen

Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (H.C. Andersen) har skrevet nogle af de største eventyr og fortællinger, vi har i den danske kanon. Du kan lære mere om forfatteren her.


Hans Christian Andersen, der også er kendt som H.C. Andersen, er en af Danmarks mest berømte digtere og eventyrforfattere. Han har med sine værker og papirklip gennem tiden betaget og fortryllet læsere over hele kloden med sine fortællinger som eksempelvis Den lille havfrue, Kejserens nye klæder og Snedronningen.

Andersen blev født i Odense den 2. april 1805, hvor han voksede op i fattigdom. Han var søn af en skomager og vaskekone, men han havde selv høje ambitioner for sit liv. Han ville gerne studere, men grundet familiens situation var der ikke store muligheder for dette. Særligt efter hans far gik bort i 1816, blev familien sat under stort økonomisk pres. Som 14 årig drog han til København for at forsøge sig som skuespiller, men han fik kun mindre succes i dette.

På det romantiske område var Hans Christian Andersen heller ikke en stor succes. Han skulle, ifølge Faktalink, have været dybt forelsket i den svenske sangerinde Jenny Lind, der betragtede den danske forfatter som en broderskikkelse.

Andersen døde som 70-årig den 4. august 1875, af hvad man formener var leverkræft.

LÆS OGSÅ: 6 eventyr af H.C. Andersen i fuldt illustreret luksusudgave. Den perfekte gavebog

Man kan ikke benægte, at H.C. Andersen gennem tiden er blevet kendt for sine magiske og fortryllende eventyr, men hans karriere som forfatter startede faktisk som digter. Han har i løbet af sin levetid også skrevet selvbiografier, romaner, skildringer af sine mange rejser og dramaer. Faktalink fremhæver, at Andersen har skrevet 156 eventyr.

Både i sin egen tid og tiden efter sin død blev Hans Christian Andersen set som en anerkendt international litterær figur. Hans eventyr er blevet oversat til mange sprog, og de har været inspiration til flere film.

H.C. Andersen skrev blandt andet Den lille havfrue og Snedronningen, der begge har inspireret to af Disneys store filmhit: Den lille havfrue og Frost. Mange af hans andre eventyr har også fået stor berømmelse som eksempelvis Tommelise, Prinsessen på ærten, Hyrdinden og skorstensfejeren, Den lille pige med svovlstikkerne, Klods Hans og mange flere.

LÆS OGSÅ: Eventyrlige fortællinger og overnaturlige væsner vækkes til live i H.C. Andersens papirklip

Vil du gerne læse en af hans eventyr eller finde en smuk udgave der samler nogle af hans fantasifulde historier? Så kan du finde dem herunder.




Hans Christian Andersens eventyr:

H.C. Andersen – Eventyr og historier

Hans Christian Andersen, H.C. Andersen

Ny flot udgave af den klassiske gavebog med H.C. Andersens eventyr og historier, som bør være fast inventar i ethvert børneværelse.

Bogen har kunstlæderindbinding og læsebånd og leveres i en flot kassette. Den er desuden udstyret med en introduktion af Johannes Møllehave og flotte illustrationer i en klassisk streg.

Bogen fås i både en rød og en grøn udgave.

Til børn og voksne i alle aldre.

Du kan købe H.C. Andersen: Eventyr og historier online eller i din nærmeste boghandel.




H.C. Andersen – Seks eventyr

Seks eventyr, H.C. Andersen, populære bøger til små børn, Hans Christian Andersen

Skal du give dit barn én gavebog med eventyr af H.C. Andersen, så behøver du ikke lede længere …

Denne unikke og smukke H.C. Andersen-luksusudgave indeholder seks skønne udvalgte eventyr illustreret af Lars Gabel, som er blandt Danmarks mest talentfulde og prisbelønnede tegnere.

Bogen indeholder historierne De vilde svaner, Snedronningen, Den lille havfrue, Fyrtøjet, Den lille pige med svovlstikkerne og Nattergalen.

Bogen er perfekt som dåbsgave, fødselsdagsgave, julegave eller andre lejligheder, der kræver en helt særlig gave.

Fra ca. 5 år.

Du kan købe Seks eventyr – H. C. Andersen online eller i din nærmeste boghandel.




Børnenes H.C. Andersen

Hans Christian Andersen, H.C. Andersen

Denne skønne bog er en absolut klassiker. Den er smukt indbundet og fyldt med historier, som tager både børn og forældre med på eventyr, der er blevet en integreret del af den danske kulturskat. Og med rette. H.C. Andersen er kendt og elsket verden over, blandt andet fordi hans eventyr er skrevet i flere lag, hvilket gør hans historier vedrørende for alle aldre.

Dette samlingsværk indeholder 17 kendte eventyr:

Snedronningen, Nissen hos Spækhøkeren, Lille Claus og Store Claus, Tommelise, Fyrtøjet, Prinsessen på ærten, Snemanden, Den grimme Ælling, Klods-Hans, Kejserens nye klæder, De vilde svaner, Hvad fatter gør, er altid det rigtige, Svinedrengen, Grantræet, Den standhaftige tinsoldat, Hyrdinden og skorstensfejeren.

Køb Børnenes H.C. Andersen online her eller i din lokale boghandel