Fiktion Inspirationslister og guides

5 store romaner, der vil underholde dig hele påsken

Der er noget særligt over at fordybe sig i en ægte murstensroman. De mange sider giver timevis af underholdning, og man får virkelig mulighed for at forsvinde i bogens univers. Det kan kun anbefales – og hvilken bedre anledning til at læse en tyk roman end de kommende påskedage? Her anbefaler vi 5 store romaner, der vil sikre din underholdning hele påsken.

Niksen af Nathan Hill

Niksen er en satirisk og bevægende roman om familie, politik, kærlighed – og tilgivelse. Bogen er netop udkommet på dansk, og har du ikke læst den endnu er påskeferien den oplagte mulighed. Vi advarer nemlig allerede nu: Den store bog er ikke til at lægge fra sig, når man først er begyndt.

Niksen handler om Samuel, som var 11 år, da hans mor forlod ham. Han har ikke set hende i tyve år, da hun pludselig er på alles læber efter at have kastet sten efter en republikansk præsidentkandidat. Medierne beskriver Faye som en radikal hippie med en broget fortid i Chicagos protestbevægelse i 1968, men så vidt Samuel ved, var hans mor en helt almindelig pige fra Iowa, der giftede sig med sin ungdomskæreste. Hvem er hun egentlig – og hvorfor forsvandt hun ud af hans liv?

-> Køb bogen hos din boghandler eller online her.

Det skrev anmelderne:

♥♥♥♥♥♥ “Sublim roman” – Politiken
★★★★★  –Fyns Amts Avis
“En genial og velskrevet litterær roman” – Litteratursiden
“Formidabelt underholdende” – Weekendavisen


Den historiske page-turner

Jeffrey Archer er verdenskendt for sine romaner, og hans læsere kan altid se frem til store cliff-hangers, veldrejede plot og store rejser gennem historien.

Hvor der er vilje er starten på den storslåede Clifton-krønike, som er en fængslende saga om kærlighed, tab, svigt og ambitioner, der fører læseren fra Bristols baggyder, til New Yorks gademylder, til Stalins Rusland.

-> Køb bogen hos din boghandler eller online her.

Det skrev anmelderne:

Hvor der er vilje er førsteklasses håndværk inden for sin genre.” – Weekendavisen

Hvor der er vilje er første bind i det, der tegner til at blive en fænomenal oplevelse. Her møder gamle dyder ny industri, mysterier og hemmeligheder – og også nævenyttige typer møder hinanden. Hvis jeg skal komme med en sammenligning, må det være “Downton Abbey” møder Lucinda Riley.” – Femina


Den nutidige

Humoristisk, medrivende, dyster – og virkelig relevant. Torben Munksgaard har skrevet en stor roman om den midaldrende forretningsmand Bjørn Thomsen, som bliver forladt af sin kone, og derfor beslutter sig for at vende verden ryggen og mure sig ind. Bogstaveligt talt.

Muren er en dyster komedie – og samtidig en satirisk kommentar til en tid, hvor vi opfører mure og hegn som aldrig før. Med denne bog er påskeunderholdning sikret. Og så får du endda også rigeligt stof til eftertanke.

-> Køb bogen som e-bog eller lydbog her.

Det skrev anmelderne:

★★★★★ “Som samtidskronikør er forfatteren en gave til tiden” – Berlingske
★★★★★ “Et brag af en samfunds-satire” – Århus Stiftstidende
★★★★★ “En raffineret fortælling om ensomhed, fællesskab og om at finde sig selv” – Børsen
★★★★ “En velskrevet og eksistentielt vedkommende roman” – Kristeligt Dagblad


Den store amerikanske roman

Byen brænder var den store amerikanske roman, som alle talte om i 2016. Garth Risk Hallberg drømmedebuterede med en storslået roman om kærlighed, forræderi og tilgivelse. Om kunst, sandhed og rock’n’roll – og om hvad mennesker har brug for hos hinanden for at overleve …

Hvis du ikke har læst bogen endnu, har du noget godt i vente. Byen brænder er oplagt læsning til dig, der elskede Stillidsen af Donna Tartt.

-> Køb bogen hos din boghandler eller online her.

Det skrev anmelderne:

★★★★★ – Berlingske
★★★★★ – Ekstra Bladet
★★★★★ “Et fortælleteknisk mesterværk.” – Jyllands-Posten
“Tegner et forførende billede af byen, vi alle elsker, og som aldrig sover.”– Politiken
“En af de bedste og mest ambitiøse amerikanske debutromaner i lang tid.” – Information
“Hallberg er virkelig velskrivende og dejligt ambitiøs.” – Kristeligt Dagblad


Science Fiction-romanen

Justin Cronins sci-fi trilogi har taget verden med storm – og nu er den endelig komplet. Hvis du ikke allerede er startet på serien, har du altså hele tre bøger, du kan binge-læse i påsken!

Spejlbyen er det tredje bind i Justin Cronins medrivende trilogi, som handler om et virusudbrud, der har givet vampyrlignende væsener overtaget i verden. Små kolonier af overlevende mennesker må leve side om side med disse overnaturlige væsner, der konstant er på jagt efter nyt blod. Nu er alt stille, men varsler stilheden enden på mareridtet eller evig mørke? Kan de overlevende genopbygge samfundet og skabe en håbefuld fremtid? Forude venter den absolut sidste kamp mellem lys og mørke …

-> Køb bogen hos din boghandler eller online her.

screen-shot-2016-10-03-at-11-38-17_burnedscreen-shot-2016-10-03-at-11-41-58_burned

Læs også de to første bøger i Justin Cronins berømte sci-fi serie.

-> Find Den første her.
-> Find De tolv her.