Sjove børnebøger

Så er der Sol over indre by! Ny, skøn serie med den sjove og kloge københavnerunge Sol i hovedrollen

sol over indre by, sophie souid, emilia rubæk

Sol over indre by – og historien om en ilder af Sophie Souid er den første bog i en ny serie om pigen Sol, som bor med sin mor. Mød Sol og hendes venner – det bliver ikke kedeligt!

Sol er en handlekraftig spilopmager, der bor med sin mor, som har fået hende med hjælp fra Donor.

Sol bor i indre by i København, hvor hun leger med sine venner, søskendeparret Bror og Søs, nede i gården. Sol er lidt misundelig på dem, fordi de har hinanden, for hun vil også gerne have en bror eller søster.

LÆS OGSÅ: To på ti. Ny, gakket serie af forfatterne bag Sallys far og Alf og Bjørn redder verden

Men når man ikke kan få det, så kan måske få sig et kæledyr?

Det er desværre heller ikke muligt, for man må ikke have dyr i den ejendom, Sol bor i, forklarer hendes mor.

Men Sol er ikke en, der tager regler alvorligt. Regler er til for at brydes, og i stedet for at få et kæledyr, kan man jo låne et og så lade være med at aflevere det tilbage

Så hun lægger en snedig plan. Men alt går ikke helt, som Sol har planlagt.

For hvad sker der, når man ikke an kende forskel på en hund og en ilder?

Fra New York til børneværelser i Danmark

Den populære børnebogsforfatter Sophie Souid har en baggrund i modebranchen og har rejst verden rundt, men måtte helt til New York, før hun fandt sin rette hylde – som var i børnelitteraturen.

LÆS OGSÅ: 22 forrygende bogserier til børn på 6-12 år

Hun debuterede med Død over tandfeen i 2018, og siden da har hun skrevet flere sjove bøger til børn. Blandt andet To på ti-serien sammen med Thomas Brunstrøm.

Sol over indre by – og historien om en ilder er første bog i en planlagt serie af billebøger – illustreret med Emilia Rubæks skønne tegninger.

Følg Sophie Souid på Instagram


Ny bog i serien

Sol over Indre By og historien om en jahat

Sol er godt træt af, når folk siger nej. Mor gør det i hvert fald alt for tit. Men nede i kiosken hører Sol om noget, der hedder en nejhat. Og hvis der findes en nejhat, så må der vel også findes en jahat. Sådan én kunne jo løse alle Sols problemer, og måske kunne hun endelig komme i zoologisk have eller i cirkus. Historien om jahatten er anden bog i serien “Sol over indre by” om pigen Sol, som kan finde på lidt af hvert, men har et hjerte af guld.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Sol over indre by og historien om en jahat online eller i din nærmeste boghandel.
Sol over indre by – og historien om en ilder

Historien om en ilder er første bog i serien Sol over indre by. Den handler om pigen Sol, der kan finde på lidt af hvert, men altid har et hjerte af guld.

Sol kunne virkelig godt tænke sig et kæledyr, og hun vil helst have en hund. Mor siger, at de ikke må have husdyr i lejligheden. Men Sol har det med regler, som hun har det tandlægen. Og nye sko, der klemmer … Så hvis hun ikke må FÅ en hund, så kan hun jo bare LÅNE en … og glemme at give den tilbage igen.

Sol lægger en plan, og den skal nok give pote, for Sol lader sig ikke slå ud af noget. Det er nemlig en af de ting, hun har fra Donor, der har været med til at lave hende.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Sol over indre by og historien om en ilder online eller i din nærmeste boghandel.