Aktuelt Billedbøger Børnebøger 3-5 år Højtlæsning Sjove børnebøger

Så er der Sol over indre by! Ny serie med den sjove og kloge Sol i hovedrollen

Historien om en ilder og historien om en jahat er de to første bøger i serien Sol over indre by af Sophie Souid og Emilia Rubæk om spilopmageren Sol, der bor med sin mor i en lejlighed i byen.

Sol er en handlekraftig spilopmager, der bor med sin mor, som har fået hende med hjælp fra Donor.

Sol bor i indre by i København, hvor hun leger med sine venner, søskendeparret Bror og Søs, nede i gården. Sol er lidt misundelig på dem, fordi de har hinanden, for hun vil også gerne have en bror eller søster.

LÆS OGSÅ: To på ti. Ny, gakket serie af forfatterne bag Sallys far og Alf og Bjørn redder verden

Men når man ikke kan få det, så kan måske få sig et kæledyr?

Det er desværre heller ikke muligt, for man må ikke have dyr i den ejendom, Sol bor i, forklarer hendes mor.

Men Sol er ikke en, der tager regler alvorligt. Regler er til for at brydes, og i stedet for at få et kæledyr, kan man jo låne et og så lade være med at aflevere det tilbage

Så hun lægger en snedig plan. Men alt går ikke helt, som Sol har planlagt i Sol over indre by og historien om en ilder. For hvad sker der, når man ikke an kende forskel på en hund og en ilder?

I Sol over indre by og historien om en jahat er hun godt træt af, når folk siger nej. Mor gør det i hvert fald alt for tit. Men nede i kiosken hører Sol om noget, der hedder en nejhat. Og hvis der findes en nejhat, så må der vel også findes en jahat?

Fra New York til børneværelser i Danmark

Den populære børnebogsforfatter Sophie Souid har en baggrund i modebranchen og har rejst verden rundt, men måtte helt til New York, før hun fandt sin rette hylde – som var i børnelitteraturen.

LÆS OGSÅ: 23 forrygende bogserier til børn på 6-12 år

Hun debuterede med Død over tandfeen i 2018, og siden da har hun skrevet flere sjove bøger til børn. Blandt andet To på ti-serien sammen med Thomas Brunstrøm.

En hyldest til forskellige familiekonstellationer

Sol over indre by-serien er illustreret med Emilia Rubæks skønne tegninger. Med masser af humor og relaterbare emner udfoldes historierne i leg med sproget og på illustrerede opslag, som både børn og voksne kan gå på opdagelse i.

“Vi er blevet inspirerede af vores egne børn og det nærmiljø, de vokser op i i byen og ønsker både at hylde diversiteten og forskellige familiekonstellationer – og ikke mindst trætte forældre og nysgerrige børn. Med serien om Sol ønsker vi at skabe et skævt og trygt univers, familier kan spejle sig i, hvor der er plads til at fejle, og hvor det uperfekte er helt perfekt!”, fortæller seriens to skabere Sophie Souid og Emilia Rubæk.

Næste bog i serien er på vej

I den næste bog i serien Sol over indre by og historien om en mavepine er der gårddag. Eller “arbejdsdag”, men det glemmer mor at fortælle Sol. Der skal derfor hverken leges eller hygges med husets øvrige beboere i gården. Næh, der skal males og fejes og arbejdes. Men Sol har det med at arbejde, som hun har det med at få klippet negle. Og sengetider. Og ost. Hun er helst fri!

Hvordan Sol får fingrene i de kanelsnegle, der spises efter arbejdsdagen … af dem, der rent faktisk har arbejdet, det kan du læse mere om til januar, når den tredje bog i serien om Sol, udkommer.

Følg Sophie Souid på Instagram


Ny bog i serien

Sol over Indre By og historien om en jahat

Sol er godt træt af, når folk siger nej. Mor gør det i hvert fald alt for tit. Men nede i kiosken hører Sol om noget, der hedder en nejhat. Og hvis der findes en nejhat, så må der vel også findes en jahat. Sådan én kunne jo løse alle Sols problemer, og måske kunne hun endelig komme i zoologisk have eller i cirkus. Historien om jahatten er anden bog i serien “Sol over indre by” om pigen Sol, som kan finde på lidt af hvert, men har et hjerte af guld.

Fra ca. 4 år

Du kan købe Sol over indre by og historien om en jahat online eller i din nærmeste boghandel.Sol over indre by – og historien om en ilder

Historien om en ilder er første bog i serien Sol over indre by. Den handler om pigen Sol, der kan finde på lidt af hvert, men altid har et hjerte af guld.

Sol kunne virkelig godt tænke sig et kæledyr, og hun vil helst have en hund. Mor siger, at de ikke må have husdyr i lejligheden. Men Sol har det med regler, som hun har det tandlægen. Og nye sko, der klemmer … Så hvis hun ikke må FÅ en hund, så kan hun jo bare LÅNE en … og glemme at give den tilbage igen.

Sol lægger en plan, og den skal nok give pote, for Sol lader sig ikke slå ud af noget. Det er nemlig en af de ting, hun har fra Donor, der har været med til at lave hende.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Sol over indre by og historien om en ilder online eller i din nærmeste boghandel.